Header Ads


Unlabelled Ο Μανόλο απογείωσε Λάζαρο, Ντίντακ και την ΑΕΚ εκτός έδρας

Ο Μανόλο απογείωσε Λάζαρο, Ντίντακ και την ΑΕΚ εκτός έδρας


Τα μεγάλα στοιχήματα που φαίνεται να κερδίζει ο Μανόλο Χιμένεθ. Πώς κατόρθωσε να μεταμορφώσει την ΑΕΚ στις αναμετρήσεις της μακριά από το ΟΑΚΑ, στους σχεδόν τέσσερις μήνες στον πάγκο της Ενωσης. 


Με το σπαθί του και με την σκληρή δουλειά του ο Μανόλο Χιμένεθ είναι φανερό πως έχει μεταμορφώσει ποδοσφαιριστές, αλλά και την συνολική εικόνα της ΑΕΚ, μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο. Άλλωστε αυτό γίνεται αντιληπτό και από τις τοποθετήσεις των παικτών, όταν αυτοί μιλούν δημόσια, αλλά κι από τους αριθμούς που σχεδόν πάντα, λένε την αλήθεια. Για να μπορέσει η ΑΕΚ να κάνει πρωταθλητισμό, επιβάλλεται να διαμορφώσει τον απαραίτητο χαρακτήρα εκτός έδρας. Κι οι αριθμοί από τη στιγμή που ανέλαβε ο Χιμένεθ, αποδεικνύουν πως την έχει βάλει σε μονοπάτι επιτυχιών εκτός έδρας.

Από τις 20 Ιανουαρίου που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Ένωσης ο Ανδαλουσιανός τεχνικός, η ΑΕΚ έχει δώσει έντεκα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ. Σε αυτά ο απολογισμός είναι έξι νίκες και πέντε ισοπαλίες με πιο σημαντικές βέβαια τις επιτυχίες σε Φάληρο για το Κύπελλο και στην Τούμπα για τα πλέι-οφ. Ο Δικέφαλος είχε να πετύχει διπλά σε Καραΐσκάκη και Τούμπα την ίδια χρονιά, από το 2010, όταν είχε κερδίσει 2-1 τον Ολυμπιακό εκτός με τον Νάτσο Σκόκο και τον ΠΑΟΚ με το γκολ του Μπλάνκο (1-0).

Η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ στον πάγκο, παραμένει αήττητη λοιπόν για 11 ματς μακριά από το ΟΑΚΑ ή για να είμαστε ακριβείς στις έδρες των αντιπάλων της, αφού έχασε στον τελικό του Βόλου, που ήταν ουδέτερη. Θυμίζουμε πως το διπλό στην Τούμπα, ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη στα πλέι-οφ μετά από οκτώ χρόνια και 13 εκτός έδρας παιχνίδια. Αναλυτικά η ΑΕΚ είχε τρεις νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με τον Χιμένεθ εκτός έδρας, δύο νίκες και μία ισοπαλία στο Κύπελλο και το διπλό στην Τούμπα για τα πλέι-οφ.

Πέρα από την θεαματική βελτίωση της εικόνας εκτός ΟΑΚΑ, παρατηρείται και θεαματική αλλαγή και στην απόδοση σημαντικών μονάδων της ομάδας. Τρανό παράδειγμα ο Ντίντακ που με τον Χιμένεθ όχι μόνο έχει μεταμορφωθεί αμυντικά, αλλά συμμετέχει πιο ενεργά και στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού. Ο Ντίντακ μετράει 2 γκολ και ισάριθμες ασίστ στην εποχή Χιμένεθ, ενώ είναι τεράστια η βελτίωση του τόσο στο αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό, όπου βγάζει πολλές καλές συνεργασίες στο 4-3-3 με τον Μάνταλο, όταν αγωνίζονται μαζί, στην ίδια πτέρυγα.

Άλλος παίκτης, μοιάζει όμως από την ώρα που ανέλαβε ο Μανόλο και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Μέχρι ν' αναλάβει ο σημερινός προπονητής της ΑΕΚ, η προσθήκη του είχε ως και αμφισβητηθεί. Ο Χιμένεθ όσο περνάει ο καιρός δείχνει να έχει εμπιστευτεί ηγετικό ρόλο στην ομάδα, στον Λάζαρο κι αυτός στο τετράμηνο του Ανδαλουσιανού μετράει 6 γκολ και 3 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις και είναι πλέον ξεκάθαρα βασική επιλογή στο ένα άκρο, είτε στο 4-2-3-1, είτε στο 4-3-3.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.