Header Ads


Unlabelled Οι τρεις λόγοι που κράτησαν τον Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ

Οι τρεις λόγοι που κράτησαν τον Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ


Ο Μανόλο Χιμένεθ θα είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει την ΑΕΚ και στη νέα σεζόν, με στόχο τη δημιουργία μιας ισχυρότερης ομάδας (αποφεύγοντας λάθη που έγιναν από όλα τα «κομμάτια» της πέρσι), η οποία θα έχει στόχο τον πρωταθλητισμό. 


Ο Ισπανός τεχνικός κέρδισε το στοίχημα που είχε βάλει με την επιστροφή του στην Ένωση στα μέσα Ιανουαρίου και μπαίνει στη μάχη των play offs με το μέλλον του να έχει ήδη ξεκαθαρίσει.

Στην συνάντηση που είχε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη το βράδυ της Τετάρτης, επισημοποιήθηκε αυτό που είχε διαφανεί εδώ και πολύ καιρό. Όσοι γνωρίζουν το αφεντικό της ΑΕΚ και τον τρόπο που λειτουργεί, είχαν αντιληφθεί εδώ και περίπου ένα μήνα ότι τα πράγματα βάδιζαν ολοταχώς για την παραμονή του προπονητή από την Ανδαλουσία. Η πρώτη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στα γραφεία της Aegean στα μέσα Μαρτίου ήταν ένα πρώτο δείγμα.

Περίπου ένα μήνα αργότερα, είχατε διαβάσει στο SDNA ένα ρεπορτάζ που κατέγραφε την προσωπική σχέση την οποία είχαν αναπτύξει πλέον ο Μελισσανίδης και ο Χιμένεθ. Την απευθείας (χωρίς... μεσάζοντες) γραμμή που είχαν ανοίξει ο διοικητικός ηγέτης και ο προπονητής της ΑΕΚ, με συχνά τετ α τετ και τηλεφωνικές επικοινωνίες για όλα τα τρέχοντα θέματα της ομάδας, γεγονός που μαρτυρούσε ξεκάθαρα τις διαθέσεις του Τίγρη.

Επί της ουσίας, με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Μελισσανίδης είχε πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Αυτό που απέμενε ήταν η χρονική στιγμή που θα επέλεγε για να επισημοποιήσει τα πράγματα. Μάλιστα, ο Ισπανός τεχνικός είχε λάβει το μήνυμα της παραμονής του πριν από τον τελικό του κυπέλλου. Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου εκείνου του ματς αν το αποτέλεσμά του θα έκρινε και το μέλλον του, είχε πει σε μια αποστροφή του λόγου του πως «έχω μιλήσει με τον πρόεδρο», χωρίς να... επεκταθεί.

Και πράγματι, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι η απώλεια του κυπέλλου δεν άλλαξε κάτι, με τον Μελισσανίδη να επιλέγει την συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να τελειώσει το θέμα, κάτι που προφανώς σχετίζεται και με την έναρξη των play offs και με το μήνυμα που θέλησε να στείλει σε όλους στο εσωτερικό της ομάδας, επιτρέποντας παράλληλα στον Χιμένεθ να μπει σε αυτή τη διαδικασία έχοντας στο μυαλό το μόνο το αγωνιστικό κομμάτι και τίποτα άλλο.

Όσον αφορά στους λόγους που οδήγησαν στην παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ στην ΑΕΚ, είναι λίγο πολύ προφανείς. Ο πρώτος, είναι ότι ο απολογισμός του Ισπανού τεχνικού κρίθηκε ως θετικός. Ανέλαβε την ομάδα στην 7η θέση της βαθμολογίας, με καταρρακωμένο ηθικό και τραγική αγωνιστική εικόνα, κατάφερε να την βάλει στα play offs ως 4η, κέρδισε τα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και απέκλεισε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του κυπέλλου με νίκη μέσα στο Καραϊσκάκη και έχασε στον τελικό από τον ΠΑΟΚ με ένα άκυρο γκολ.

Ο δεύτερος είναι... προέκταση του πρώτου: από τη στιγμή που το... ταμείο του Ισπανού τεχνικού κρίθηκε ως θετικό, οι ιθύνοντες της ΑΕΚ έκριναν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει η ομάδα ένα ρίσκο, ειδικά από τη στιγμή που έχει προηγηθεί το περσινό καλοκαίρι, στο οποίο έγιναν κακοί χειρισμοί στο θέμα του προπονητή, που οδήγησαν τελικά σε μια βιαστική επιλογή.

Με την ΑΕΚ να έχει ως σημαντικό στόχο την επόμενη σεζόν την επιστροφή σε ευρωπαϊκούς ομίλους, εκτιμήθηκε ως πολύ σημαντικό το να διατηρήσει η ομάδα έναν μεγάλο κορμό της σημερινής ομάδας και έναν προπονητή που τη γνωρίζει καλά, ξέρει τις δυνατότητες και τις αδυναμίες της, προκειμένου με συγκεκριμένες και ποιοτικές προσθήκες να καταφέρει να τρέξει γρήγορα έναν σχεδιασμό, ο οποίος θα αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας στα προκριματικά του καλοκαιριού.

Ο τρίτος -πολύ σημαντικός- λόγος σχετίζεται με την παράμετρο που είχαμε τονίσει εδώ και καιρό: την προσωπική σχέση Μελισσανίδη – Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός είναι εδώ και καιρό ο προπονητής που έχει την καλύτερη επικοινωνία με το αφεντικό της ομάδας σε αυτή την εποχή Μελισσανίδη.

Μέσα από αυτήν, ο Τίγρης πείστηκε για τις ιδέες και τις απόψεις του Χιμένεθ και παράλληλα έκρινε ότι αυτή η προσωπική επαφή τους (σε συνδυασμό με την καλή συνεργασία που υπάρχει με τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς) θα βοηθήσει στο να τρέξει πολύ καλύτερα ο προγραμματισμός της ομάδας απ' ό,τι το περσινό καλοκαίρι, στο οποίο το μοντέλο εκτέλεσης του σχεδιασμού της ΑΕΚ ήταν άκρως δυσλειτουργικό (και γι' αυτό και άλλαξε γρήγορα).

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.