Header Ads


Unlabelled Φοβερό ξέσπασμα ΑΕΚτζή για ΠΑΟΚ: "Τρία έπρεπε να φάνε" – "Παίζει ο Αραούχο και δεν παίζει ο Πέκχαρτ"!

Φοβερό ξέσπασμα ΑΕΚτζή για ΠΑΟΚ: "Τρία έπρεπε να φάνε" – "Παίζει ο Αραούχο και δεν παίζει ο Πέκχαρτ"!


Ατάκες που σίγουρα θα συζητηθούν από ιστορική μορφή του "κιτρινόμαυρου" ρεπορτάζ - Έπρεπε να μείνει ο Χιμένεθ; Αξίζει να πωληθεί ο Γιόχανσον; Τι παίκτες χρειάζεται η ομάδα;


Την άποψη ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σκορπίσει τον ΠΑΟΚ με τουλάχιστον τρία γκολ στο ματς της Τούμπας εξέφρασε στο SportDog o Διονύσης Αβούρης.

Ο άνθρωπος που παρακολουθεί το ρεπορτάζ της Ένωσης τα τελευταία 50 χρόνια, ο ιστορικός διευθυντής της εφημερίδας "Ώρα για Σπορ", μίλησε ακόμα για την αδικία να μην παίζει ο Πέκχαρτ και να αγωνίζεται στη θέση του ο Αραούχο, ο οποίος κανονικά δεν είναι σέντερ φορ, αλλά ακραίος επθετικός, ενώ ανέλυσε τις κινήσεις που πρέπει να κάνει ο Δημήτρης Μελισσανίδης για την ενίσχυση της ομάδας το καλοκαίρι.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ, στην πιθανή πώληση του Γιόχανσον, ενώ τόνισε πόσο σημαντικό είναι για τους "κιτρινόμαυρους" να αποκτήσουν άμεσα το δικό τους γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Κύριε Αβούρη, ποιο είναι το σχόλιό σας για την τελευταία νίκη τής ΑΕΚ στην Τούμπα;

"Όπως φάνηκε η ΑΕΚ έκανε το καλύτερο παιχνίδι της χρονιάς. Το σκορ την αδικεί, έπρεπε να είχε πετύχει τουλάχιστον 3 γκολ. Ήταν έμμεση αλλά ηχηρή απάντηση για ό,τι συνέβη στον Βόλο. Πρέπει να ικανοποίησε όλους τους οπαδούς αυτό που συνέβη. Δεν ήταν εκδίκηση, απλώς απάντηση. Αυτό ήταν μεγάλη ντόπα για τη συνέχεια, γιατί τα πλέι οφ έχουν ιδιαιτερότητες. Μη νομίζει κανείς ότι επειδή κέρδισε στην Τούμπα η ΑΕΚ, θα ξεμπερδέψει εύκολα στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, για παράδειγμα".

Πόσο σημαντική είναι η νίκη και σε αυτό το παιχνίδι;

"Πολύ σημαντική και για αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Αν δεν κερδίσει τον Πανιώνιο, που πήρε την ισοπαλία από τον Παναθηναϊκό, θα πάει στράφι η νίκη στην Τούμπα. Πρέπει να προσέξει πολύ τώρα η ΑΕΚ, χρειάζεται να ξεχάσουν όλοι τι έγινε στην Τούμπα και να νικήσουν τον Πανιώνιο".

Συμφωνείτε με την παραμονή τού Χιμένεθ στον πάγκο της ΑΕΚ;

"Ήμουν εκείνος που όταν ήρθε μιλούσα για ρίσκο, αλλά διαψεύστηκα και ο Χιμένεθ δικαιώθηκε. Η διοίκηση πολύ σωστά του έχει ανανεώσει το συμβόλαιο, ήταν δικαίωση της επιλογής του Χιμένεθ. Άξιζε να παραμείνει, καθώς κατάφερε να μεταβάλει ριζικά την εικόνα της ομάδας. Ήταν ερείπιο και την έκανε ομάδα. Νομίζω ότι ικανοποίησε και το σύνολο του κόσμου της ΑΕΚ αυτή η κίνηση".

Σημαντικό όνομα στην επικαιρότητα της ΑΕΚ είναι εκείνο του Αραούχο. Τι πιστεύετε για την παραμονή ή όχι του Αργεντινού;

"Είναι δύσκολη η παραμονή του. Μάλιστα αδικείται με το να παίζει στο κέντρο της επίθεσης, καθώς η θέση του είναι στα άκρα. Μεσοαριστερός είναι, όχι σέντερ φορ. Κι έτσι αδικείται και ένας άλλος μαζί του, με το να παίζει ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης: Ο Πέκχαρτ. Ο οποίος δεν υστερεί του Αλμέιδα και στο φινάλε είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας. Δεν είναι δυνατόν να μένει στην εξέδρα και να παίζουν άλλοι που έχουν πάρει πολλές ευκαιρίες, αλλά δεν απέδωσαν όπως χρειάστηκε".

Με τον Γιόχανσον τι βλέπετε να γίνεται; Υπάρχουν ρεπορτάζ που τον θέλουν να φεύγει, με πώληση, το καλοκαίρι.

"Ο Γιόχανσον δεν είχε φέτος την αναμενόμενη απόδοση. Πέρσι ήταν πολύ καλύτερος, φέτος είναι μάλλον κουρασμένος. Ίσως γι' αυτό δεν τον έβαλε στην Τούμπα ο Χιμένεθ. Σήμερα, λογικά, θα παίξει με τον Πανιώνιο. Φέτος δεν είναι ο παίκτης που ήταν τα προηγούμενα δύο χρόνια, γι' αυτό για την ΑΕΚ δεν είναι ούτε ζέστη ούτε και κρύο ό,τι κι αν συμβεί. Πολύ καλός παίκτης, δεν το αναιρώ, απλώς η ΑΕΚ έτσι κι αλλιώς χρειάζεται κάτι πολύ καλό στο κέντρο το προσεχές καλοκαίρι".

Μπορείτε να μας πείτε αυτό ακριβώς: Τι χρειάζεται να γίνει το καλοκαίρι για να μείνει, με συνέπεια, μέσα στο παιχνίδι του πρωταθλητισμού, την επόμενη αγωνιστική περίοδο;

"Πιστεύω ότι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ θα ενισχυθούν σοβαρά, οπότε και η ΑΕΚ οφείλει να ενισχυθεί σοβαρά από την πλευρά της. Η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε σέντερ φορ, ακόμα κι αν μείνει ο Αραούχο, καθώς ο Αργεντινός όπως είπαμε δεν μπορεί να καλύψει τη θέση του σέντερ φορ. Χρειάζεται επίσης έναν πολύ μεγάλο παίκτη στο κέντρο και επειδή πιστεύω ότι θα φύγουν 1-2 κυνηγοί, χρειάζεται να πάρει έναν εξτρέμ. Και φυσικά αν φύγει και ο Ντίντακ, θα χρειαστεί έναν αριστερό μπακ. Οι δύο κεντρικοί αμυντικοί καλύπτουν πλήρως τα μετόπισθεν. Οπότε η ΑΕΚ χρειάζεται 3-4 παίκτες που να κάνουν όμως τη διαφορά. Ο Μελισσανίδης βλέπει ότι και οι υπόλοιποι θα κινηθούν σοβαρά για την ενίσχυσή τους και περιμένω να κάνει και αυτός το ίδιο. Ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει προπονητής, θα ικανοποιήσει πλήρως τις επιθυμίες του".

Θέλετε να πείτε και δύο λόγια για το θέμα του γηπέδου.

"Για το γήπεδο ξέρουμε καλά ότι ο Μελισσανίδης έκανε μεγάλες προσπάθειες. Αν δεν ήταν αυτός δύσκολα θα είχαν ξεπεραστεί τα εμπόδια που υπάρχουν. Επειδή όλες οι εκκρεμότητες είναι ικανοποιημένες, θεωρώ ότι ως τις αρχές του καλοκαιριού επιτέλους θα έχουμε εξελίξεις. Ο Μελισσανίδης έλεγε από χρόνια ότι η ΑΕΚ δεν πηγαίνει πουθενά χωρίς γήπεδο και έτσι είναι. Δεν είναι ίδιο το ΟΑΚΑ με ένα δικό σου γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια. Το ΟΑΚΑ θέλει 30 χιλ. οπαδούς για να ζεσταθεί. Από την άλλη 30 χιλ. οπαδοί στη Ν. Φιλαδέλφεια θα γεμίσουν το γήπεδο και θα δώσουν άλλη ώθηση και δυναμική στην ομάδα. Κάτι που θα φανεί όταν η ομάδα μπει στην Αγιά Σοφιά". 

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.