Header Ads


Unlabelled Με αυτές τις ποινές απειλούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Με αυτές τις ποινές απειλούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ


Γιατί κινδυνεύουν με αφαίρεση βαθμών ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και πως επηρεάζει τις βαρύτερες ποινές η συμπληρωματική έκθεση του παρατηρητή


Την προσεχή Πέμπτη (18/5) θα εκδικάσει η πειθαρχική της ΕΠΟ τις υποθέσεις του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, μετά τις διώξεις για εκτεταμένα επεισόδια που ασκήθηκαν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου.

Με βάση το κατηγορητήριο που είναι βαρύτερο για τον ΠΑΟΚ, οι Θεσσαλονικείς κινδυνεύουν με αφαίρεση έξι βαθμών λόγω υποτροπής.

Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ που κλήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια και εάν θεωρηθεί υπότροπη τότε απειλείται με -3 βαθμούς.

Το στοιχείο που θα κρίνει και το μέγεθος της ποινής είναι η έκθεση του παρατηρητή του αγώνα. Σε αυτήν γίνεται λόγος για επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου κατά τη χρονική στιγμή που οι αποστολές των ομάδων ήταν στο γήπεδο.

Παρόλα αυτά ο παρατηρητής απέστειλε συμπληρωματική έκθεση με την οποία αλλάζει το επίμαχο μέρος της πρώτης έκθεσης. Στη νεότερη έκθεση αναφέρει ότι τα επεισόδια των οπαδών του ΠΑΟΚ με τα ΜΑΤ δεν έγιναν στις 20:44, αλλά στις 18:25. Και εκείνη την ώρα δεν είχαν φτάσει οι αποστολές στο Πανθεσσαλικό.

Όπως καταλαβαίνετε η συμπληρωματική έκθεση αναμένεται να αποτελέσει την κύρια γραμμή υπεράσπισης των ΠΑΕ καθώς ο πειθαρχικός κώδικας ορίζει τον χρόνο που αντιστοιχεί στα επεισόδια «προ έναρξης του αγώνα» από την άφιξη της αποστολής έως και τη σέντρα ή μία ώρα και 15 λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως εάν η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ κρίνει πως τα εκτεταμένα επεισόδια έγιναν πριν φτάσουν οι αποστολές στο Πανθεσσαλικό, είναι πιθανό οι ομάδες να γλιτώσουν τις προβλεπόμενες βαριές τιμωρίες.

Οι διώξεις

Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ διώκονται για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες. Αυτά επισύρουν χρηματική ποινή 50.000 ευρώ-120.000 ευρώ. Ανάλογα με τη βαρύτητα των επεισοδίων που έγιναν τότε μπορεί επιβληθεί και ποινή έδρας από 1 ώς 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Για εκτεταμένα επεισόδια εντός αγωνιστικού χώρου διώκεται μόνο ο ΠΑΟΚ. Και εκεί οι ποινές προβλέπουν πρόστιμο 70.000 ευρώ - 150.000 ευρώ, 2-3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεση τριών βαθμών.

Για ποιον λόγο ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με -6

Εάν και εφόσον ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και θεωρηθεί από την αρμόδια επιτροπή υπότροπος, τότε κινδυνεύει με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών και επιπλέον τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Οι Θεσσαλονικείς είναι υπότροποι από τον περσινό αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της είναι υπότροπη από το περσινό παιχνίδι στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Κι αν τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια κινδυνεύει με -3 βαθμούς επιπλέον καθώς και έξτρα τρεις αγωνιστικές χωρίς θεατές.

*onsports.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.