Header Ads


Unlabelled Και άσχετοι και επικίνδυνοι!

Και άσχετοι και επικίνδυνοι!


Ο ΠΑΟΚ και οι υπάλληλοι του δεν ξέρουν τους κανονισμούς και… πετάνε επικοινωνιακά τρικ για το «στήσιμο» και την «κλοπή» στο Βόλο


Το «στήσιμο» που έζησε η ΑΕΚ στο Βόλο σόκαρε τους πάντες. Και εντός ΑΕΚ αλλά και εκτός, καθώς δεν πίστευε κανείς στο ελληνικό ποδόσφαιρο ότι η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη θα μπορούσε να «στηθεί» για να ευνοηθεί η ομάδα του «φίλου» και «καλού συνεργάτη» Ιβάν Σαββίδη. Και όμως έγινε.

Και με σκοπό να πάρει ο ΠΑΟΚ το φετινό Κύπελλο, «στήθηκε» το παιχνίδι, αλλά και ολόκληρο το γήπεδο στο Βόλο προκειμένου η ατμόσφαιρα να είναι μόνο… ΠΑΟΚ.

Και αφού αγωνιστικά δεν μπόρεσε να γίνει η διαφορά στο 90λεπτο, ο Καλφόγλου ανέλαβε δράση. Το… παπούτσι του Χριστοδουλόπουλου που ήταν οφσάιντ το είχε δει στο α’ ημίχρονο, τον Πέδρο Ενρίκε που ήταν 2,5 μέτρα οφσάιντ στο 81’ δεν το είδε.

Ο Μελισσανίδης μίλησε ανοιχτά και δημοσίως για «στημένο επόπτη». Άρα κάποιος «έστησε» την ΑΕΚ, ώστε κάποιος να ωφεληθεί.

Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήταν επιπέδου… νηπιαγωγείου. Έβαλαν τον Υπεύθυνο Τύπου Κυριάκο Κυριάκο να ρίξει το επικοινωνιακό τρικ για επανάληψη αγώνα, αλλά… ξέχασαν να βάλουν την πρόταση τους και στην επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου.

Τι είπε λοιπόν ο εν λόγω κύριος: «Σας μεταφέρω μια θέση που ασπαζόμαστε σήμερα στον ΠΑΟΚ. Αν η ΑΕΚ θεωρεί πως πίσω από την απόδοση των διαιτητών χθες υπάρχει δόλος και χειραγώγηση, την προτρέπουμε να το καταγγείλει και να ζητήσει την επανάληψη του αγώνα. Θα συναινέσουμε…».

Σαφώς και η ΑΕΚ με την επίσημη θέση της μέσω ανακοίνωσης που έκανε λόγο για «πρωτοφανής κλοπή τίτλου» και της δήλωση Μελισσανίδη για «στημένο επόπτη» είναι ξεκάθαρη σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον, το ζήτημα πρέπει να πάει στον Αθλητικό Εισσαγελέα, ώστε να ερευνήσει το θέμα αν ο τελικός είναι «ύποπτος για χειραγώγηση». Και από την εισαγγελική έρευνα να αποδοθούν ευθύνες για το γεγονός ότι το τρόπαιο δεν κρίθηκε στο γήπεδο, αλλά με λάθος απόφαση ενός επόπτη ο οποίος χαρακτηρίζεται από την πλειοψηφία στην Ελλάδα «στημένος».

Η ΑΕΚ πιστεύει ότι «στήθηκε», ο ΠΑΟΚ λέει δεξιά και αριστερά (αλλά ποτέ σε επίσημη ανακοίνωση του!) ότι αν έγινε αυτό θα συναινέσει σε επανάληψη αγώνα. Προφανώς και αγνοούν τους κανονισμούς οι άνθρωποι του, δείγμα της ασχετοσύνης τους με το αντικείμενο.

Ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ αναφέρει ότι σε περίπτωση δωροδοκίας ή χειραγώγησης αγώνων, τότε οι ποινές είναι υποβιβασμός, αφαίρεση βαθμών, μεγάλα χρηματικά πρόστιμα και επιστροφή τροπαίων. Καμία επανάληψη αγώνα.

Και άσχετοι εκεί στον ΠΑΟΚ και άκρως επικίνδυνοι για το ποδόσφαιρο…

Οι ποινές είναι οι εξής:

– Το άρθρο 18 του πειθαρχικού κώδικα για «δωροδοκία» προβλέπει υποβιβασμό, -6 βαθμούς από το πρωτάθλημα που θα πάρει μέρος και 300.000 πρόστιμο.

– Στο άρθρο 22 «επηρεασμός για χειραγώγηση αγώνα» προβλέπεται υποβιβασμός και πρόστιμο 300.000 ευρώ.

– Στο άρθρο 5 προβλέπεται εκτός από την χρηματική ποινή, επιστροφή τροπαίων.

Τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι απαράγραπτα, δεν υπόκεινται δηλαδή σε παραγραφή.

Insider

*enwsi.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.