Header Ads


Unlabelled Μοιάζει ο εκλεκτός που έψαχνε χρόνια η ΑΕΚ – Τον αφήνεις να χαθεί έτσι απλά;

Μοιάζει ο εκλεκτός που έψαχνε χρόνια η ΑΕΚ – Τον αφήνεις να χαθεί έτσι απλά;


Τα πρώτα δείγματα αυτού του παίκτη στα ελληνικά γήπεδα δεν θυμίζουν σε τίποτα μια απλά καλή περίπτωση επιθετικού που έτυχε να αγωνίζεται στο πρωτάθλημά μας. 


Οι ικανότητες και τα μοναδικά ποδοσφαιρικά του χαρίσματα χαρακτηρίζουν συνήθως το προφίλ ενός επιθετικού μεγάλου ευρωπαϊκού συλλόγου που δεν πρωταγωνιστεί φυσικά μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ταχύτητα, επιτάχυνση με τη μπάλα στα πόδια, άνεση ντρίμπλας στο ένας με έναν, τελείωμα φάσεων και όχι μόνο όντας σε ιδιαίτερα πλεονεκτική θέση και υψηλός γενικός δείκτης τεχνικής κατάρτισης, είναι τα βασικά γνωρίσματα του Αργεντινού killer της Ένωσης, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στη σχεδόν δίμηνη θητεία του Σέρχιο Αραούχο στα κιτρινόμαυρα.

Η συγκύρια μέσω της οποίας ο 25χρονος άσος κατέληξε στην ομάδα του Δικεφάλου έστω και ως δανεικός από τη Λας Πάλμας, δεν θα πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη στο άμεσο μέλλον. Ελάχιστες θα ήταν οι πιθανότητες του ερχομού ενός τέτοιου ποιοτικού ποδοσφαιριστή στο ελληνικό πρωτάθλημα εάν δεν υπήρχαν τα γνωστά προβλήματα που είχε προκαλέσει ο ίδιος στον ισπανικό σύλλογο και τα οποία φαίνεται να έχει αφήσει πια στην άκρη εντελώς.

Έχουν περάσει πλέον πάνω από πέντε χρόνια απ’ όταν η Ένωση διέθετε έναν τόσο αξιόλογο στράικερ στο ρόστερ της, ο οποίος να συνδυάζει στο ίδιο επίπεδο τόσο το σκοράρισμα όσο και τη δημιουργία στο επιθετικό κομμάτι. Εκτότε η ΑΕΚ δεν έχει βρει… γιατρειά στο σκέλος του εύκολου γκολ από τον βασικό της σέντερ φορ, προβαίνοντας σε πειραματικές επιλογές ενώ μέχρι και η «σίγουρη», όπως φαινόταν αρχικά, λύση του Ραφίκ Τζιμπούρ την προηγούμενη χρονιά, δεν υλοποίησε ούτε στο ελάχιστο τις αναμενόμενες προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί κατά την πρώτη περίοδο της απόκτησής του.

Μοιραία, η ΑΕΚ δεν έχει άλλα περιθώρια αποτυχίας και για την επόμενη χρονιά. Οι δύο σεζόν που ακολούθησαν μετά την επιστροφή της στη Super League, όχι μόνο δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με βλέψεις πρωταθλητισμού, αλλά πολύ περισσότερο κατέστησαν την Ένωση μια ομάδα που έχει «ταβάνι» την είσοδο και ούτε καν την πρώτη θέση στα play offs, εξαιρώντας πάντα την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου και την εξίσου πολύ φιλόδοξη φετινή πορεία προς το back to back.

Οπωσδήποτε, μια σημαντικότατη αιτία αυτών των δύο απανωτών αποτυχίων στο πρωτάθλημα της Super League, ήταν η αδυναμία επένδυσης σε έναν ικανό επιθετικό της κλάσης του Αραούχο που έχει την τύχη να διαθέτει ο Δικέφαλος στις τάξεις του τους τελευταίους μήνες. Εάν λοιπόν η ΑΕΚ θέλει επιτέλους να επαναφέρει πρωταθληματικά πλάνα στα σχέδια της επόμενης σεζόν, θα πρέπει αναμφίβολα να κάνει τα αδύνατα δυνατά ώστε να μείνει αυτός ο παίκτης στο ρόστερ της, έστω και ως δανεικός, έστω και αν τα εν Ελλάδι κατορθώματά του δεν φαίνεται να ευνοούν την εξασφάλιση της παρουσίας του στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο και του χρόνου.

*aek-live.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.