Header Ads


Unlabelled Η ΑΕΚ έριξε τρία στον ΠΑΟΚ και ήταν και... λίγα!

Η ΑΕΚ έριξε τρία στον ΠΑΟΚ και ήταν και... λίγα!


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει στο sport-fm.gr για την εμφατική νίκη της ΑΕΚ με τις δύο γκολάρες του Αραούχο και για τον πολύ light ΠΑΟΚ, που εμφανίστηκε στον ΟΑΚΑ, όπως τον παλιό καιρό.


Το σκορ στο φινάλε του ματς θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο. Η ΑΕΚ έχασε γκολ με το τσουβάλι στο πρώτο μέρος (ειδικά αυτό του Αϊντάρεβιτς απαιτούσε απλώς σοβαρότητα) και το σκορ σταμάτησε στο 1-0 στο 45’. Η Ένωση από τη στιγμή που έμεινε δικαίως με ποδοσφαιριστή περισσότερο στο γήπεδο, ήθελε να διαχειριστεί το ματς, αλλά θα ήταν κρίμα σε μια τέτοια βραδιά να μην βάλει άλλο ένα ο Κάρλος Αραούχο. Ο «Απάτσι» καθάρισε με δύο υπέροχα γκολ και έστειλε τον κόσμο να πάει ευτυχισμένος και χορτάτος στο σπίτι του, όσο καμία άλλη φορά φέτος μετά από αναμέτρηση της ΑΕΚ. Μαζί με το Κύπελλο έχει έξι γκολ και δείχνει πως μπορεί να είναι εκείνος που θα οδηγήσει την ομάδα του Χιμένεθ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Χιμένεθ δικαιώθηκε για την επιλογή του να πάει σε 4-3-3. Ο ΠΑΟΚ αν πιεστεί είναι μια πολύ ευάλωτη ομάδα όλη την χρονιά. Μπορεί να παίξει θεαματικό ποδόσφαιρο, όμως αν του ξεχαρβαλώσεις το κέντρο, τότε δυσκολεύται πολύ ν’ αντιδράσει. Η ΑΕΚ άλλωστε πήρε τα δύο πρώτα γκολ από λάθη λόγω της πίεσης και απ’ αυτήν δημιουργήθηκαν πολλές ακόμα ευκαιρίες, όπου θα μπορούσε να είχε δώσει στο σκορ αστρονομικές διαστάσεις. Το πνίξιμο που άσκησε η «Ένωση» στη μεσαία γραμμή, με τον Σιμόες να πραγματοποιεί ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι ήταν το α και το ω της μεγάλης νίκης. Σε εύρος, σημασία και έκταση ήταν ένα τεράστιο αποτέλεσμα.

Για την ουσία του πράγματος η νίκη της ΑΕΚ ήταν σημαντική, πρώτα για την ίδια, αλλά και για την έκβαση των πλέι-οφ. Η «Ένωση» επιβάλλεται ν’ ανέβει σκαλοπάτι, τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία της κούρσας για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, αλλά και για το Κύπελλο. Με κερδισμένα ήδη τα δύο από τα τρία ντέρμπι στην έδρα της στο δεύτερο γύρο, η ΑΕΚ φτιάχνει την ψυχολογία της ενόψει και των ημιτελικών και των πλέι-οφ. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, με τον ΠΑΟΚ θα συναντηθεί δύο φορές ακόμα, μπορεί τρεις (αν πάνε οι δύο τελικό), μπορεί και τέσσερις.

Η ΑΕΚ για πρώτη φορά σε όλη τη χρονιά δεν αδίκησε τον εαυτό της, όχι μόνο ως προς τη νίκη, αλλά και ως προς το τελικό σκορ. Μια τέτοια βραδιά το 1-0, θα ήταν εξαιρετικά άδικο για την «Ένωση» απέναντι στον ΠΑΟΚ. Όμως ο Χιμένεθ έχει και μία σημαντική δουλειά ακόμα να κάνει, όπως και οι ποδοσφαιριστές του (κυρίως αυτοί). Να μην αδικούν την προσπάθεια τους στα εκτός έδρας παιχνίδια και να γίνει η ΑΕΚ όπως πρέπει και μακριά από το ΟΑΚΑ. Αν αυτό συμβεί τότε ο Δικέφαλος θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να φτάσει κοντά στους φετινούς του στόχους.
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

  1. Μπηκε το νερο στ'αβλακι και Επνιχε το Παοκακι !! Σημερα ειδαμε ΑΕΚ οπος ολοι τη Θελουμε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.