Header Ads


Unlabelled Τοποθέτηση- «φωτιά» για ΑΕΚ και Αραούχο: «Τι να το κάνουμε το γήπεδο; Αυτός θα το... γκρεμίσει!»

Τοποθέτηση- «φωτιά» για ΑΕΚ και Αραούχο: «Τι να το κάνουμε το γήπεδο; Αυτός θα το... γκρεμίσει!»


Ο Μάριος Τριβιζάς γράφει για τους οπαδούς της ΑΕΚ που... απογοήτευσαν κάποιους με το ΕΙΡΗΝΙΚΟ και ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν για το γήπεδο και για τον Σέρχιο Αραούχο, που ήρθε... από άλλο πλανήτη.


Ήταν ίσως η πιο όμορφη Κυριακή της φετινής σεζόν για τον κόσμο της ΑΕΚ. Μια Κυριακή που ξεκίνησε από νωρίς, όπως παλιά. Τα έφερε έτσι η τύχη που πέρασα από το πατρικό μου πριν κατέβω στη Νέα Φιλαδέλφεια κι έτσι έκανα ακριβώς την ίδια διαδρομή που κάναμε με το μηχανάκι του θείου μου τότε. Όλα ήταν, όπως θα έπρεπε να είναι...

Από τη Ριζούπολη όλα θύμιζαν παλιές μέρες ντέρμπι. Κόσμος περνούσε με τα πόδια τη γέφυρα, από τον Περισσό κατέβαινε... ποτάμι οπαδών, όλοι οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο ήταν κιτρινόμαυροι. Περισσότεροι από 6.000 φίλοι της ΑΕΚ συγκεντρώθηκαν στην ιστορική έδρα της και διαδήλωσαν την απαίτησή τους να τηρηθούν οι νόμοι και να αποκτήσει η ομάδα τους ξανά το σπίτι της, εκεί που έστεκε επί δεκαετίες το προηγούμενο.

Όταν το «Νίκος Γκούμας» ήταν... η άκρη της πόλης, όπως είπε πολύ σωστά στη συνέντευξή του ο Βασιλόπουλος, θυμίζοντας ότι όλοι όσοι έκτισαν γύρω από αυτό τη βρήκαν την ΑΕΚ στην περιοχή, δεν τους βρήκε αυτή. Παρεμπιπτόντως, κάποια στιγμή χθες σε ένα μπαλκόνι σπιτιού που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το οικόπεδο είχε βγει ένας κύριος που χάζευε την συγκέντρωση του κόσμου και χτυπούσε ρυθμικά το πόδι του ακολουθώντας τα συνθήματα. Αλλά τι σημασία έχει αν δεν ενοχλείται αυτός, που θα έχει το νέο γήπεδο ακριβώς φάτσα του. Ενοχλείται ο τύπος που μένει στην Αργυρούπολη(!) και ήταν μέσα στους 17 που κατέθεσαν την προσφυγή στο ΣτΕ.

Σε κάθε περίπτωση, η Φιλαδέλφεια πλημμύρισε με οπαδούς της ΑΕΚ, κάθε ηλικίας, οργανωμένους, ανοργάνωτους, ηλικιωμένους, μικρά παιδιά, σκυλιά... Όταν έφτασε η κεφαλή της πορείας έξω από το Δημαρχείο, δεν έφτανε το μάτι σου να δει που είναι το τέλος της. Η οργή ξεχείλιζε, τα συνθήματα δονούσαν την ατμόσφαιρα, αλλά δεν βρέθηκε ένας ανεγκέφαλος να πετάξει έστω ένα μπουκάλι νερό... Άντε τώρα να βρεθεί τρόπος για να βαφτιστούν τόσες χιλιάδες κόσμου τραμπούκοι του Μελισσανίδη, ή... φασιστάκια που είχε γράψει στο Facebook και γνωστή βουλευτής.

Πάντως, αν εγώ ήμουν Δήμαρχος και έβλεπα δεκάχρονα και οκτάχρονα παιδιά να τραγουδούν με πάθος το γνωστό -υβριστικό- σύνθημα εναντίον μου ή αν έβλεπα να το λέει ακόμη και γυναίκα πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ από την Ισπανία, θα προβληματιζόμουν για τον τρόπο που επέλεξα να τραβήξω πάνω μου τα φώτα της δημοσιότητας.

Η ουσία του πράγματος, όμως, είναι ότι ο λαός της ΑΕΚ έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την απαίτησή του να ικανοποιηθεί το απόλυτα δίκαιο αίτημά του. Κυρίως προς την πλευρά της Πολιτείας, αφού είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κάθε προσπάθεια συνεργασίας με τον Δήμο είναι χαμένη υπόθεση. Στις δηλώσεις που έκανε χθες ο Δημήτρης Ανδριόπουλος νομίζω ότι έδειξε με πολύ σαφή τρόπο την λύση που αναμένεται να δοθεί, μέσω νομοθετικής ρύθμισης η οποία θα διευκρινίσει απλά κάτι που θα έπρεπε να είναι εξ αρχής ξεκάθαρο.

Η χθεσινή μέρα ολοκληρώθηκε το ίδιο όμορφα, αν και στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι από την έβδομη θέση του πρωταθλήματος, ούσα κυριολεκτικά με την πλάτη στον τοίχο, όμως σε τέτοιες συνθήκες οι μεγάλες ομάδες βγάζουν αντίδραση. Και το έκανε με την καλύτερη φετινή της εμφάνιση... ισοπεδώνοντας τον ΠΑΟΚ.

Ήταν το απόλυτο αφεντικό του αγώνα, προηγήθηκε στα 49 δευτερόλεπτα με ένα εξαιρετικό γκολ του Αραούχο, έχασε ένα... κάρο ευκαιρίες, τελείωσε το ματς στο 86' με δεύτερο γκολ του Αργεντινού, από αυτά που... γκρεμίζουν γήπεδα (την ώρα που η ΑΕΚ παλεύει να χτίσει το δικό της) και έβαλε στις καθυστερήσεις το τρίτο κερασάκι στην τούρτα ο Αραβίδης. Θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, όμως σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ έκανε μια μεγάλη εμφάνιση και πήρε μια σημαντική βαθμολογικά νίκη.

Πριν από το παιχνίδι είχα γράψει τα εξής: «Δεδομένα η επιστροφή του Γκάλο, θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος μπακ έλειψε πολύ από την ΑΕΚ αυτό το διάστημα και της στέρησε ένα από τα δυνατά της όπλα. Καθοριστική θα είναι όπως πάντα η απόδοση των Σιμόες, Γιόχανσον (αν δεν γίνει κάποια έκπληξη με τον Σουηδό, όπως απέναντι στον Ολυμπιακό).

Από εκεί και πέρα, μεσοεπιθετικά η Ένωση έχει αρκετούς παίκτες μέσα από τους οποίους θα μπορούσε να βρει «το πρόσωπο του αγώνα». Ο πρώτος είναι ο Αραούχο που μπορεί μισή φάση να την κάνει γκολ και ακολουθούν ο Μάνταλος, ο Λάζαρος, ο Βάργκας (αν παίξει)».

Αυτό ακριβώς συνέβη. Η ΑΕΚ στάθηκε πολύ καλά μεσοαμυντικά, με τον Σιμόες (εκ των κορυφαίων) και τον Γιόχανσον να παίρνουν το κέντρο και στη συνέχεια η μεσοεπιθετική γραμμή έκανε αυτά που μπορεί να περιμένει κανείς από εκείνη. Ο Μάνταλος και ο Βάργκας δημιουργούσαν τη μια φάση πίσω από την άλλη και ο Αραούχο έκανε την πρώτη μισή ευκαιρία που του δόθηκε γκολ. Και έβαλε και δεύτερο... χωρίς ευκαιρία, επιβεβαιώνοντας ότι το παιδί ήρθε... από άλλο πλανήτη.

Ήταν το πρόσωπο του αγώνα, είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΚ και δεδομένα θα την απασχολήσει έντονα και στη συνέχεια. Τόσο για όσα θα κάνει μέσα στο γήπεδο, όσο και για το μέλλον του. Είναι σίγουρο (και αποτελεί ειλημμένη απόφαση) ότι η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει εδώ και του χρόνου. Ένας παίκτης αυτής της κλάσης που απέδειξε τόσο γρήγορα χρειαζόταν απλά μια αλλαγή περιβάλλοντος, δύσκολα... ξεμένει στην Ελλάδα. Όμως, η Ένωση θα το παλέψει όσο δεν πάει, ποντάροντας πολλά στο να κερδίσει τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.