Header Ads


Unlabelled Το δίδυμο Ζήκου – Σαμαρά πιο σημαντικό κι από τον Αραούχο!

Το δίδυμο Ζήκου – Σαμαρά πιο σημαντικό κι από τον Αραούχο!


Την ώρα που η λατρεία για τον Αραούχο θυμίζει εποχές Σκόκο, οι εξελίξεις στις ακαδημίες της ΑΕΚ αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για το αύριο της «Ένωσης». Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.


Αντιλαμβάνομαι τη… φρενίτιδα που προκαλεί στους φίλους της ΑΕΚ η παρουσία ενός επιθετικού σπάνιας κλάσης, όπως ο Σέρχιο Αραούχο, στην ομάδα (ρίξτε μια ματιά στους παίκτες που φόρεσαν τα τελευταία χρόνια τη θρυλική κιτρινόμαυρη φανέλα με τον αριθμό 11, μετά την αποχώρηση του Νικολαϊδη και θα αντιληφθείτε την… καψούρα των ΑΕΚτζήδων για τον απίθανο Αργεντίνο), ωστόσο υπάρχει μια άλλη είδηση στην «κιτρινόμαυρη» επικαιρότητα που – στα δικά μου μάτια – είναι πιο σημαντική για το μέλλον της ΑΕΚ από την παραμονή ή όχι του Αραούχο στην ομάδα.

Αναφέρομαι στις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στις ακαδημίες της ΑΕΚ με τη διαφαινόμενη προσπάθεια ανάθεσης της αγωνιστικής τους λειτουργίας στο δίδυμο Γιάννη Σαμαρά – Άκη Ζήκου. Καταλαβαίνω ότι πηγαίνω… κόντρα στο ρεύμα του ενθουσιασμού του μέσου οπαδού, αλλά η υλοποίηση ή όχι της συγκεκριμένης συμφωνίας είναι πιο σημαντική από την παραμονή ή όχι του Αραούχο για έναν επιπλέον χρόνο στην «Ένωση».

Για να μην παρεξηγηθώ, ο Αργεντινός αποτελεί πολυτέλεια για το ελληνικό πρωτάθλημα και μακάρι να μείνει όσο περισσότερο γίνεται στα μέρη μας, να ομορφαίνει τα Σαββατοκύριακά μας. Και δεδομένα ενδεχόμενη παραμονή του και για τη νέα σεζόν, θα αυξήσει τη δυναμική της ΑΕΚ στη μάχη για την κατάκτηση του επόμενου πρωταθλήματος.

Αν μιλάμε όμως για τη δημιουργία ενός σύγχρονου ποδοσφαιρικού οικοδομήματος, που θα εξελίσσεται και θα ισχυροποιείται σε βάθος χρόνου, τότε τα πάντα ξεκινούν από τα ισχυρά θεμέλια που θα τοποθετηθούν. Κι αυτά δεν είναι άλλα από τα τμήματα υποδομής.

Όσες μεταγραφές κι αν πραγματοποιεί μια ομάδα, όσους Αραούχο κι αν μπορεί να προσελκύσει (και δεν είναι καθόλου εύκολο να έρχονται «Αραούχο» στη χώρα μας), η ανάπτυξη των ακαδημιών, η παραγωγή δικών της «ποδοσφαιρικών προϊόντων» και η σταδιακή προώθησή τους στην πρώτη ομάδα, αποτελεί μονόδρομο όχι μόνο για την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό, αλλά ακόμη και για top clubs του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αν, λοιπόν, η ΑΕΚ καταφέρει να οριστικοποιήσει το deal με το δίδυμο Σαμαρά – Ζήκου, θα έχει πραγματοποιήσει τη «συμφωνία της χρονιάς» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρόκειται για δύο απίστευτα κατηρτισμένους ανθρώπους στον τομέα της ανάπτυξης ακαδημιών (με τα… αποτελέσματα του πρώην «πράσινου» Σαμαρά εντός και εκτός ελληνικών συνόρων να αποτελούν παράσημα στην καριέρα του) που μπορούν να εκτοξεύσουν τις επιδόσεις της «Ένωσης» στο συγκεκριμένο τομέα.

Δεν μπορώ να προβλέψω πόσο μεγάλη θα είναι η ώθηση που θα δώσει στα τμήματα υποδομής, η ανάληψη του πρότζεκτ από τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη (άλλη μια ιδιαιτερότητα που αξίζει να επισημανθεί, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας σημαντικός επιχειρηματίας μπαίνει σε μια ΠΑΕ με αποκλειστικό στόχο να ενισχύσει και να οργανώσει τα τμήματα υποδομής).

Η παρουσία του Σταύρου Λέτσα σε ρόλο υπευθύνου των τμημάτων υποδομής αποτελεί εγγύηση για την ομαλή λειτουργία τους, μετά την αποχώρηση Μητροτάσιου. Πρόκειται για έναν από τους πιο σοβαρούς και μεθοδικούς ανθρώπους που εργάζονται εδώ και πολλά χρόνια στις ακαδημίες οποιασδήποτε ΠΑΕ.

Το ζητούμενο, όμως, είναι τι γίνει το καλοκαίρι. Γιατί η απόκτηση ενός Αραούχο μπορεί να σαγηνεύει τη… φαντασίωση κάθε οπαδού, αλλά η παραγωγή ενός Ρέτσου, ενός Μανθάτη, ενός Μπασινά, ενός Γκούμα, είναι πολλές φορές πιο σημαντική για μια ομάδα. Έστω κι αν η σημασία της απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο για να εκτιμηθεί

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.