Header Ads


Unlabelled Η "άγνωστη" μάχη που δίνει ο Χιμένεθ μέσα στην ΑΕΚ - Γιατί... παλεύει ο Μανόλο!

Η "άγνωστη" μάχη που δίνει ο Χιμένεθ μέσα στην ΑΕΚ - Γιατί... παλεύει ο Μανόλο!


Ο Ισπανός κόουτς δίνει τη μάχη του στον πάγκο της ΑΕΚ για το καλύτερο, αλλά οι νίκες στα ντέρμπι δεν είναι το μόνο που πρέπει να καταφέρει.


Είναι δεδομένο, ότι η έλευση του Μανόλο Χιμένεθ έχει μεταμορφώσει την ΑΕΚ. Η Ένωση παραμένει αήττητη σε 8 ματς πρωταθλήματος και 4 Κυπέλλου με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, ενώ έχει κερδίσει μέχρι στιγμής δύο μεγάλα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ, με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Οι νίκες στα ντέρμπι όμως δεν είναι δεδομένο ότι θα κρατήσουν τον 53χρονο τεχνικό στην Ένωση και μετά το καλοκαίρι.

Διότι ο Ανδαλουσιανός τεχνικός ήρθε στην ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν με οψιόν ανανέωσης για την επόμενη χρονιά. Για να ενεργοποιηθεί λοιπόν η ρήτρα θα πρέπει ο Μανόλο να πείσει τη διοίκηση, ότι αξίζει να χτίσει την ομάδα που ονειρεύονται οι Ενωσίτες το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει πόντους με αυτά που έχει καταφέρει στην ομάδα του Δικέφαλου αετού, δεν είναι αρκετοί όμως για να το εξασφαλίσουν νέο συμβόλαιο.

Ο Χιμένεθ, όπως έχουμε ξαναπεί και επιμένουμε, πρέπει να δείξει κάποια πράγματα διαφορετικά. Καταρχήν ο Σεβιγιάνος πρέπει να οδηγήσει την ΑΕΚ στην ολοκλήρωση των στόχων που της έχουν απομείνει, δηλαδή την κατάκτηση του Κυπέλλου, την είσοδο στα πλέι οφ και το όσο το δυνατόν ψηλότερο τερματισμό στο μίνι πρωτάθλημα που θα γίνει. Ο... αποκλεισμός της Ένωσης από τα πλέι οφ ισούται με καταστροφή, σε περίπτωση που χαθεί ο στόχος του Κυπέλλου.

Οπότε ο Ισπανός πρέπει να διαχειριστεί έτσι την ομάδα του ώστε να αποφύγει τις αγωνιστικές κρίσεις, από τις οποίες δεν έχει συνέλθει φέτος η ΑΕΚ. Γιατί και με τον Χιμένεθ στον πάγκο, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν βρει σταθερότητα. Για παράδειγμα, στο Καυταντζόγλειο η Ένωση, αν και προηγήθηκε, κινδύνεψε να χάσει και πήρε την ισοπαλία με γκολ του Λάζαρου. Στη Νέα Σμύρνη άνοιξε πάλι το σκορ, αλλά ο Πανιώνιος με γκολ του Μασούρα της έκλεψε βαθμούς.

Δηλαδή, τέτοια νοοτροπία η ΑΕΚ είχε επί Μοράις, ο οποίος, όπως βαφτίστηκε από μερίδα του Τύπου δεν ήταν κανονικός προπονητής. Δεν είναι δυνατόν η ομάδα να παίρνει τα ίδια σκοτεινά μονοπάτια με τον Ισπανό, ο οποίος είναι τεχνικός με εμπειρία και πολλές παραστάσεις.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Χιμένεθ έκανε το πιο διαβασμένο του παιχνίδι από κάθε άποψη και αυτό αποτυπώθηκε και στον αγωνιστικό χώρο. Αλλά όπως επαναλαμβάνουμε, η νίκη σε ντέρμπι δεν εξασφαλίζει την παραμονή. Γιατί και στην πρώτη του προπονητική καριέρα στην ΑΕΚ, ο Μανόλο κέρδιζε στα εντός έδρας ντέρμπι. Στα ματσάκια με τους μικρούς είχε το πρόβλημα.

Τη σεζόν πού ήρθε στην ΑΕΚ (2010-2011) κέρδισε στη Θεσσαλονίκη τον Άρη, στο ΟΑΚΑ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και έχασε από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο οποίος έριξε στην έδρα της Ένωσης μνημειώδη τεσσάρα. Έκανε και αρκετές εντός έδρας γκέλες από αυτές που είθισται να λέγονται... εκτός προγράμματος, όπως με Κέρκυρα (0-0), Άρη (1-2), Πανιώνιο (1-1) και Ηρακλή (0-0).

Τη δεύτερη περίοδο (2011-2012) έκατσε σε 5 πρωταθλήματος στον πάγκο και έκανε μόνο μία γκέλα, στην ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-0 στην Τούμπα. Εκείνη τη σεζόν ο Μανόλο στην ουσία απολύθηκε λόγω της κακής εικόνας της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά κυρίως εξαιτίας των δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος στις πρώτες του δηλώσεις, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα.

Στην πρώτη του θητεία, τουλάχιστον η ΑΕΚ πήρε αρκετά παιχνίδια μακρυά από το ΟΑΚΑ. Τώρα αγκομαχά να πάρει διπλό ακόμα και σε έδρες ομάδων που παλεύουν για τη σωτηρία τους. Δύο μόνο τρίποντα έχει η ΑΕΚ εκτός έδρας, αυτό με τη Βέροια και τη Λάρισα επί Κετσπάγια. Αυτός, εκτός από την σταθερότητα, είναι ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για την ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.