Header Ads


Unlabelled Συσπείρωσαν την ΑΕΚ, απειλούν τη λογική!

Συσπείρωσαν την ΑΕΚ, απειλούν τη λογική!


Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη συγκέντρωση της Πέμπτης στη Νέα Φιλαδέλφεια που εξελίχθηκαν (ευτυχώς) όλα ομαλά, αλλά και για την απίστευτη στάση ανθρώπων του Δήμου που προκαλεί ανησυχία ακόμα και στις Αρχές.


Την Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη να γίνει μια πορεία από τον σταθμό των Άνω Πατησίων στην οποία συμμετείχε μερίδα αντιεξουσιαστών και αριστεριστών. Η πορεία περίπου 300 ατόμων ξεκίνησε στον ηλεκτρικό σταθμό των Άνω Πατησίων και κατευθύνθηκε μέχρι ένα σημείο της οδού Χαλκίδος όπου και ολοκληρώθηκε υπό τον φόβο της παρουσίας περίπου 700 οπαδών της ΑΕΚ που ήταν συγκεντρωμένοι στη Νέα Φιλαδέλφεια στο σημείο της κατάληψης. Τέλος καλό όλα καλά για μια ιστορία που είχε αναστατώσει τόσο την τοπική κοινωνία της Νέας Φιλαδέλφειας όσο και τις αρχές που ανησυχούσαν τις τελευταίες μέρες. Δεν υπήρξε συνάντηση, δεν έγιναν συγκρούσεις, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και δεν καταστράφηκε κάτι.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΥ

Το τρομερό προκύπτει από τη στάση ανθρώπων του Δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας. Όχι επίσημα αλλά ανεπίσημα. Μέσω των σελίδων που διατηρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι δεν επιτράπηκε στην πορεία κατά του γηπέδου να μπει στη Νέα Φιλαδέλφεια και να συναντήσει τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Το να συμμετέχει κανείς σε μια πορεία για κάτι που πιστεύει, είτε είναι αντιεξουσιαστής και δε θέλει το γήπεδο, είτε είναι ΑΕΚτζής και το θέλει, είναι δικαίωμά του. Το να έχει όμως κάποιος αξίωμα αντιδημάρχου ή δημοτικού συμβούλου και  με τον δημόσιο λόγο του να δείχνει ότι θέλει να κατευθύνει στη σύγκρουση δύο μερίδες ανθρώπων που διαφωνούν είναι ανήκουστο. Και γίνεται ακόμα πιο τραγικό, όταν ο παραπάνω έχει κάποιο αξίωμα σύμφωνα με το οποίο το μοναδικό πράγμα που έπρεπε να τον νοιάζει είναι η διαφύλαξη της τάξης.

Εκτός αν δεν αρκείται ο χ, ψ, αντιδήμαρχος ή δημοτικός σύμβουλος στην απάντηση των αρχών ότι αν συναντηθούν οι δύο πορείες "υπάρχει κίνδυνος αιματοχυσίας". Κάπου εδώ μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας ότι το πράγμα ξεφεύγει και η πλευρά της δημοτικής αρχής δείχνει να χάνει πέραν από τα αυγά και τα καλάθια, έστω και το υποτυπώδες στοιχείο της λογικής.

Το εντυπωσιακό είναι ότι αρκετά από τα μέσα πρόσκεινται στην ΑΕΚ ανέδειξαν τις αναρτήσεις των ανθρώπων του Δήμου που ήταν κυριολεκτικά σοκαριστικές και η πρώτη κίνηση των συγκεκριμένων ανθρώπων ήταν να κατεβάσουν αμέσως τις αναρτήσεις τους τις τελευταίας τριετίας! Δείγμα και αυτό του πανικού και της έλλειψης καθαρού μυαλού, δεδομένου του γεγονότος ότι δεν μιλάμε απλά για δημόσια πρόσωπα αλλά για ανθρώπους που έχουν ευθύνες απέναντι στην τοπική κοινωνία.

ΑΜΑΞΙ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ

Άλλο ένα κρούσμα που μόνο σοβαρότητα δεν δείχνει: Χθες το βράδυ κάηκε στα σύνορα της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Ιωνίας ένα αμάξι που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, χρησιμοποιήθηκε για ποινικά κολάσιμες πράξεις. Σελίδα της Νέας Φιλαδέλφειας που επικοινωνεί τις επίσημες θέσεις του Δήμου και τη διαχειρίζεται αντιδήμαρχος, ανάρτησε το εξής: "Φωτιά τώρα σε δύο αυτοκίνητα στο άλσος στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όλο το άλσος γήπεδο δεν γράφουν αυτοί που κουβαλήθηκαν στην πόλη μας;", φωτογραφίζοντας με ατυχέστατο τρόπο τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Τελικά όχι μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν κάηκε εντός άλσους, αλλά στη συνέχεια διαψεύστηκε κατηγορηματικά (και από τον ίδιο τον Δήμαρχο) ότι η συγκεκριμένη ενέργεια έχει οποιαδήποτε σχέση με τους οπαδούς της ΑΕΚ. Οι οποίοι σύμφωνα με την ανάρτηση αντιδημάρχου "κουβαλήθηκαν στην πόλη" για να κάνουν την "κακή πορεία". Προφανώς -πάντα σύμφωνα με τους αντιδημάρχους- η "καλή πορεία" ήταν αυτή που έγινε στα Πατήσια.

ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ… ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Το να βγάλει άκρη κανείς με τους ανθρώπους που πιστεύουν στ’ αλήθεια ότι αν η ΑΕΚ κάνει γήπεδο ο Μελισσανίδης θα πάρει το άλσος και θα φτιάξει ένα… καφενείο και ένα γήπεδο τένις (μόνο αυτό του επέτρεπε να κάνει το ρυθμιστικό) μοιάζει με ουτοπία. Δεν πρόκειται να βρεθεί άκρη ποτέ και αυτό είναι κάτι που έχει καταλάβει οποιοσδήποτε έχει ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα έστω για μία μέρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης των συγκεκριμένων ανθρώπων και των ιδεοληψιών που τους διακατέχουν, είναι το γεγονός ότι πρόλαβαν να πάρουν θέση και εναντίον του Παναθηναϊκού με την εκμετάλλευση του χώρου στο Γουδη!

Έχουμε γράψει εκατοντάδες φορές ότι είναι η ίδια μερίδα ανθρώπων που αντιτίθεται έτσι απλά για την αντίθεση. Την ίδια μερίδα ανθρώπων, μπορεί να την πετύχεις και σε κανένα πάνελ μικρού καναλιού καμιά Κυριακή που θα γίνουν επεισόδια και να υποστηρίζει τη θέση ότι δεν υπάρχουν υποδομές στην Ελλάδα και βρίσκουν πεδίο δράσης οι "μπαχαλάκηδες". Άντε βγάλε άκρη.

*contra.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.