Header Ads


Unlabelled Αυτή είναι η αλήθεια για τον Αραούχο: η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει- μπορεί;

Αυτή είναι η αλήθεια για τον Αραούχο: η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει- μπορεί;


Όλα τα δεδομένα στο ενδεχόμενο παραμονής του Σέρχιο Αραούχο στην ΑΕΚ και την μάχη που πρέπει να δώσει η Ένωση για να κρατήσει τον Αργεντινό επιθετικό κι άλλο στο δυναμικό της.


Σε κάποιους μοιάζει με μετενσάρκωση του Ντέμη Νικολαΐδη. Σε κάποιους άλλους θυμίζει έντονα τον «υδραυλικό» Νάτσο Σκόκο. Όπως και να έχει ο Σέρχιο Αραούχο μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα έχει κλέψει τις καρδιές των οπαδών της ΑΕΚ, που ονειρεύονται τον Σέρχιο Αραούχο για πολλά χρόνια με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ως πυλώνα της ομάδας που ονειρεύονται για το μέλλον.

Είναι όμως κάτι τέτοιο εφικτό; Με δηλώσεις του μετά το τέλος του ματς με τον ΠΑΟΚ, ο Αργεντινός επιθετικός πέταξε το μπαλάκι στις διοικήσεις των δύο ομάδων, που μετά το τέλος της σεζόν θα κληθούν να καθίσουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να συζητήσουν το μέλλον του 25χρονου επιθετικού.

Προς το παρόν όλα τα ενδεχόμενα μοιάζουν ανοιχτά. Από αυτό της επέκτασης του δανεισμού του στην ΑΕΚ, ως την εξαγορά του με κανονική μεταγραφή, αλλά κι αυτό της επιστροφής του στην Λας Πάλμας ή της πώλησης του σε κάποιο άλλο σύλλογο.

Το SDNA επιχειρεί να δώσει φως σε αυτή την υπόθεση και να παρουσιάσει όλα τα στοιχεία που αφορούν αυτή την μπλεγμένη υπόθεση, παρουσιάζοντας κυρίως την κατάσταση που επικρατεί στην Λας Πάλμας που έχει τα δικαιώματα του παίκτη.


Αβεβαιότητα για την νέα σεζόν
Το καλοκαίρι κλείνει ένας σημαντικός κύκλος στην ιστορία του συλλόγου από τα Κανάρια Νησιά. Μετά από δύο πολύ επιτυχημένα χρόνια στο τιμόνι του συλλόγου ο Κίκε Σετιέν κατά πάσα βεβαιότητα αποχωρεί από την τεχνική ηγεσία της Λας Πάλμας κίνηση με μεγάλη σημειολογική σημασία, αφού ο τεχνικός από την Καντάμπρια (ειδικά στο τέλος) δεν ήθελε να βλέπει ούτε ζωγραφιστό τον Αραούχο τον οποίο είχε εκτοπίσει από την αρχική ενδεκάδα, διότι πίστευε ότι με την άστατη εξωγηπεδική του ζωή «κρεμάει» τον σύλλογο και τους συμπαίκτες του.

Ο Σετιέν είναι σχεδόν βέβαιο δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Λας Πάλμας, που βρίσκεται στην αναζήτηση νέου προπονητή, ο οποίος θα πρέπει να εξετάσει από την αρχή αν επιθυμεί τον Αργεντινό επιθετικό στο ρόστερ τους συλλόγου. Η επιλογή του νέου προπονητή της Λας Πάλμας είναι ένα θέμα που σαφώς αφορά και την Ένωση.

Το θέμα του προπονητή δεν είναι όμως το μόνο που βρίσκεται στον αέρα. Μία άλλη σημαντική λεπτομέρεια αφορά την στελέχωση του ρόστερ της επόμενης σεζόν, που έχει αρκετά ανοιχτά ζητήματα. Ο σταρ της ομάδας Χεσέ Ροντρίγκεθ που ήρθε δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν είναι ανέφικτο οικονομικά να συνεχίσει στον σύλλογο, ενώ οι εξαιρετικές φετινές εμφανίσεις των Κέβιν-Πρινς Μπόατενγκ και Τζόναθαν Βιέρα τους έχουν κάνει περιζήτητους από καλά «μαγαζιά».

Όλοι τους είτε μεσοεπιθετικοί είτε επιθετικοί σε θέσεις που καλύπτει και ο Αραούχο. Η εξέλιξη αυτών των ανοιχτών υποθέσεων, ενδεχομένως να επηρεάσει άμεσα την βούληση του συλλόγου για το μέλλον του Αργεντινού.

Ο αγαπημένος του προέδρου

Αν υπάρχει κάποιος στα Κανάρια Νησιά που επιθυμεί όσο κανείς να «δέσει» για πάντα τον Σέρχιο Αραούχο στην Λας Πάλμας, αυτός είναι ο πρόεδρος του συλλόγου Μιγκελ Άνχελ Ραμίρεθ. Ο Αργεντινός ήταν πάντα το αγαπημένο του παιδί και η παικτική του αδυναμία.

Αποτέλεσε την πιο ακριβή μεταγραφή επί των ημερών του (κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Μπόκα Τζούνιορς) και το προσωπικό (κερδισμένο) του στοίχημα, όταν ακούστηκαν διάφορα για το κόστος μεταγραφής.

Ο ισχυρός άνδρας της Λας Πάλμας δεν ξεχνά ότι τα γκολ του Αργεντινού ανέβασαν την Λας Πάλμας στην Primera Division και ήταν ο πρώτος που τον κάλυπτε και τον υπερασπιζόταν σε κάθε του παραστράτημα. Για την ακρίβεια, ήταν ο τελευταίος που πείστηκε για να παραχωρηθεί ως δανεικός και μόνο όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Αν ήταν στο χέρι του Ραμίρεθ, ο Αραούχο θα ξεκινούσε βασικός σε κάθε παιχνίδι της ομάδας, αφού ποτέ του δεν έκρυψε πως πρόκειται για το αγαπημένο του παιδί. Με άλλα λόγια αυτή η αδυναμία ενδεχομένως να αυξήσει τον πήχη της δυσκολίας για περαιτέρω μετοίκηση του Αργεντινού στην Αθήνα.

Πόσο πουλάει η Λας Πάλμας;

Δεν είναι από τα selling club της Ισπανίας που πουλάει ακριβά. Κι αυτό διότι επί σειρά ετών βολόδερνε στην Segunda Division κάτι που έβαζε χαμηλό ταβάνι στις πωλήσεις όλων των αστεριών που έβγαζε. Το ρεκόρ πώλησης (6 εκατομμύρια ευρώ) του Γουάιρε στην Βιγιαρεάλ κρατάει από το 2001, αφού έκτοτε η Λας Πάλμας φρόντισε να πουλάει σχεδόν κοψοχρονιά τους παικταράδες που έβγαζε.

Για παράδειγμα «σκότωσε» μόλις για 3,5 εκατομμύρια ευρώ τον Σάλομον Ροντόν στην Μάλαγα (αργότερα ο Βενεζουελάνος έκανε μεταγραφές σε Ρούμπιν Καζάν, Ζενίτ, Γουέστ Μπρομ που αθροιστικά ξεπέρασαν τα 50 εκατομμύρια), πούλησε για μόλις 3,2 εκατομμύρια ευρώ τον Βιτόλο στην Σεβίλλη και οριακά για κάτι λιγότερο από 3 «χαρτιά» τον... δικό της Κριστιάνο, Τζόναθαν Βιέρα.

Ωστόσο το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο που έχει παίξει ο σύλλογος από τα Κανάρια Νησιά έχει εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή αξία των παικτών της, αν και η Λας Πάλμας δεν έχει φτάσει ακόμα σε κάποια μεγάλη πώληση που να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση του συλλόγου.

Για την ιστορία, η απόκτηση του Σέρχιο Αραούχο από την Μπόκα Τζούνιορς το καλοκαίρι του 2015 έναντι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ (εξασκήθηκε η οψιόν αγοράς μετά τον μονοετή δανεισμό του) ήταν η πιο ακριβή μεταγραφική κίνηση στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου, ποσό που ουσιαστικά μπορεί να εκληφθεί ως το μίνιμουμ που μπορεί να αξιώσουν οι Ισπανοί για την παραχώρηση του.


Υπάρχουν άλλοι μνηστήρες;

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις του Αραούχο με την φανέλα της ΑΕΚ δεν κάνουν θόρυβο μόνο στον ελληνικό μικρόκοσμο. Είναι δεδομένο ότι τα μαντάτα έχουν φτάσει και στα Κανάρια Νησιά, αφού ο Αργεντινός επιθετικός αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Με τα 25 του γκολ στην Segunda Division την σεζόν 2014-15 ουσιαστικά ανέβασε μόνος του την Λας Πάλμας στην μεγάλη κατηγορία κι ανέβασε στα ύψη την μετοχή του.

Για να το κάνουμε πιο λιανά, το καλοκαίρι του 2015 (πριν αρχίσουν οι γνωστές ιστορίες με τα ανεπιτυχή αλκοτέστ) ο πρόεδρος της Παλέρμο, Μαουρίτσιο Τσαμπαρίνι τον ήθελε πάση θυσία στην Σικελία και έδινε γη και ύδωρ για να τον αποκτήσει. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, οι Ιταλοί έδιναν 10 εκατομμύρια ευρώ, όμως η Λας Πάλμας ήθελε 15 (η ρήτρα του Αραούχο ήταν 60 εκατομμύρια ευρώ) και η δουλειά χάλασε.

Ακόμα και το περασμένο καλοκαίρι ή τον Ιανουάριο όταν η μετοχή του Αργεντινού είχε φτάσει σε limit-down λόγω της κακής φήμης που είχε αποκτήσει, ο Αραούχο είχε κι άλλες πλουσιοπάροχες προτάσεις εκτός της ΑΕΚ (από Κίνα λόγου χάρη) δείγμα ότι είναι ένας παίκτης που έχει πέραση σε πολλές αγορές.

Η εντυπωσιακή του περίοδος στην ΑΕΚ, αλλά και το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα με την εξωγηπεδική ζωή του, είναι κάτι που η Λας Πάλμας ενδεχομένως να μπορέσει να το «πουλήσει» (αν δεν επιθυμεί να τον κρατήσει στο δυναμικό τους) πολύ ακριβά σε όσους μνηστήρες (πλην ΑΕΚ) κάνουν την εμφάνιση τους.

Το τελευταίο που θέλει η ΑΕΚ είναι να μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού, αν και το καλό για την Ένωση είναι πως η επικοινωνιακή βλάβη που έχει υποστεί η φήμη του Αραούχο στην Ισπανία είναι σχεδόν ανεπανόρθωτη, κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα προκύψουν ενδιαφερόμενοι από αυτή την αγορά.

Σύμφωνα με το transfermarkt η σημερινή χρηματιστηριακή αξία του 25χρονου επιθετικού αποτιμάται στα 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως πρόκειται για μία μάλλον επιφανειακή εκτίμηση που μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, αφού οι κανόνες της αγοράς εξαρτώνται από την προσφορά και την ζήτηση.

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να παίξει ρόλο είναι η πορεία της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Από άλλη διαπραγματευτική θέση μπορεί να μιλήσει η ΑΕΚ αν εξασφαλίσει την έξοδο της στα προκριματικά του επόμενου Champions League (o Αραούχο δεν έχει αγωνιστεί ποτέ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, στις οποίες η Λας Πάλμας δεν θα αγωνιστεί ούτε του χρόνου) και άλλα οικονομικά δεδομένα μπορεί να βάλει στο τραπέζι με περισσότερα προϋπολογισμένα έσοδα.

Επιμύθιο

Η προσπάθεια της ΑΕΚ να κρατήσει στο δυναμικό της τον Σέρχιο Αραούχο και την επόμενη (-ες) χρονιά θα είναι μία πραγματική πρόκληση με υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Το θετικό για την Ένωση είναι το γεγονός πως ο Αργεντινός έχει προσαρμοστεί πλήρως στην Ελλάδα, περνάει καλά, εκτιμά το γεγονός ότι εδώ του δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία από ανθρώπους που του έδειξαν εμπιστοσύνη και δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει το ενδεχόμενο να μείνει κι άλλο στην ΑΕΚ.

Από εκεί και μετά όπως γίνεται σε όλες τις διαπραγματεύσεις money talks. Θα μιλήσει το χρήμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Αραούχο δείχνει ότι αξίζει τον ντόρο που γίνεται γύρω από το όνομα του. Τέτοια... λαχεία δύσκολα συναντάς τη σήμερον ημέρα...

ΥΓ: Ως... επιδόρπιο θυμηθείτε όλα τα γκολ του Αραούχο στην θητεία του στην Ισπανία με την φανέλα της Λας Πάλμας.






*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.