Header Ads


Το ποσό που θέλει η Λας Πάλμας για Αραούχο

Το ποσό που θέλει η Λας Πάλμας για Αραούχο


Ο Σέρχιο Αραούχο είναι η... τοπ κλάση που έλειπε στην ΑΕΚ, ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτήν την εποχή στα ελληνικά γήπεδα και κάνει εύκολα τη διαφορά. 


Και τo 4-3-3 όμως του Μανόλο Χιμνένεθ είναι η πανέξυπνη επιλογή που έχει δικαιώσει τον Ισπανό τεχνικό. Ειδικά κόντρα στο 4-2-3-1 του Βλάνταν Ιβιτς.

Το καλό με τον Ισπανό τεχνικό της Ενωσης είναι πως πρόκειται για κανονικό προπονητή. Ως τέτοιος, λοιπόν, έχει αντιληφθεί πόσο αντέχει η ομάδα του να πρεσάρει. Και εξαντλεί το πρέσινγκ στον αντίπαλο σε αυτό το διάστημα. Η διάρκειά της είναι περίπου ένα ημίχρονο. Γι' αυτό τον βολεύει το συγκεκριμένο σύστημα.

Η ελευθερία στο παιχνίδι των Μάνταλου - Λάζαρου ή Βάργκας βοηθά το επιθετικό παιχνίδι με την κλάση του Αραούχο να το περαιώνει με ιδανικό τρόπο.

Το πρόβλημα είναι πως δεν έχει διάρκεια η ΑΕΚ κι αυτό βεβαίως δεν είναι ευθύνη του Χιμένεθ αλλά των δυο προκατόχων του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, Κετσπάγια και Μοράις. Κάτι που φάνηκε και... πλήρωσε στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο.

ΠΑΟΚ

Το πρόβλημά του είναι πως πρόκειται για... ανισομερή ομάδα. Συγκεκριμένα, τα στόπερ του και ο Γλύκος είναι μακριά από τους υπόλοιπους σε ποιότητα και προσωπικότητα. Συν το ότι δεν υπάρχει ... μπάστακας μπροστά από την άμυνα (κόφτης) με τα χαρακτηριστικά, την πείρα, τη γνώση της θέσης που έχει ο Κάνιας. Γι' αυτό και είναι απαραίτητος και αναντικατάστατος στο πλάνο του Ιβιτς.

Σε σύγκριση με την ΑΕΚ, αν περάσει την μπάλα στα χαφ του και μπροστά, ο ΠΑΟΚ βγάζει σπουδαιότερη ποιότητα, καλύτερους αυτοματισμούς, πιο δουλεμένη ανάπτυξη. Επίσης, διαθέτει έναν καλό σέντερ φορ περιοχής, της μιας επαφής, όπως είναι ο Πρίγιοβιτς, αλλά θα πρέπει να τον «ταΐζουν». Σε αντίθεση με τον Αραούχο που είναι φορ που μπορεί κι από μόνος του να δημιουργήσει τις συνθήκες για να σκοράρει...

Παρά τη δίκαιη ήττα του στο ΟΑΚΑ και το 0 στα 4 στα ματς του Λεκανοπεδίου με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Πανιώνιο και ΑΕΚ, στα δικά μου μάτια ο ΠΑΟΚ πρέπει να... καταλάβει ότι στην παρούσα φάση είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να κοντράρει τους «ερυθρόλευκους» για τον τίτλο.

Βέβαια η κατάκτηση του πρωταθλήματος απαιτεί εκτός από ποιότητα (θεωρώ δεδομένο πως τη νέα σεζόν θα βελτιώσει και τους στόπερ και τον γκολκίπερ με τα λεφτά που διαθέτει ο Ιβάν Σαββίδης) να κατεβαίνεις σε κάποια ματς με το μαχαίρι στο στόμα...

Στην Τούμπα ο οργανισμός ΠΑΟΚ θα πρέπει να καταλάβει πως τα λεφτά, το καλό ρόστερ και το να παίζεις σωστά δεν φτάνουν για να πάρει πρωτάθλημα. Τους πρωταθλητές τους κάνουν η νοοτροπία, το πάθος, η απορρόφηση της μεγάλης πίεσης για κάποια ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι όντως σε καλό δρόμο αλλά έχει ακόμη πολλά χιλιόμετρα να διανύσει. Επαναλαμβάνω, όμως, σήμερα που μιλάμε δείχνει ως ο μοναδικός που μπορεί να απειλήσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού. Εχει κάνει το δύσκολο, δηλαδή καλός προπονητής με γνώσεις - ποιότητα ρόστερ και παιχνιδιού του, το άλλο μπορεί να το βρει-προσθέσει με δεδομένη και την οικονομική ευμάρεια λόγω Σαββίδη.

Ακόμη και στο κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ φάνηκε αυτό. Μετά το πρώτο 25λεπτο που υπήρχε τρικυμία στον ΠΑΟΚ (όπως ακριβώς την έπαθε και στο ίδιο φοβικό του διάστημα με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα) και μέχρι να βγάλει την ΑΕΚ από το αδιέξοδο ο Σέρχιο Αραούχο, η ομάδα του Ιβιτς είχε καλές στιγμές, ήταν wannabe κυρίαρχος ακόμη και με δέκα. Γι' αυτό μίλησε για αυτογκόλ ο Βλάνταν Ιβιτς, που από την πλευρά του είναι εμφανές πως δεν μπορεί (ακόμη) να διαχειριστεί την αποτυχία.

ΑΡΑΟΥΧΟ

Στη μανατζερική πιάτσα ξέρουν πως τα οικονομικά δεδομένα ενός ενδεχόμενου νέου δανεισμού του Αργεντινού στην ΑΕΚ είναι προκαθορισμένα από τον Γενάρη, χωρίς πάντως να έχει μπει οψιόν. Θα πρέπει να το θελήσει ο Αραούχο και έτσι να καθίσουν οι τρεις πλευρές στο τραπέζι.

Στην Ισπανία πάντως το θεωρούν σχεδόν αδύνατο ο Αραούχο να συνεχίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κι αυτό αφού ξέρουν πως το σύστημα των ανθρώπων που χειρίζονται την υπόθεσή του (κι από τη Λας Πάλμας), εκμεταλλευόμενοι την ακτινοβολία που αποκτά ξανά ο Αραούχο μέσω της ΑΕΚ, έχει προσελκύσει ενδιαφερόμενες ομάδες που συζητάνε για αγορά του με 6 εκατ. ευρώ! Λέγεται δε πως ομάδα της Πριμέρα δείχνει διατεθειμένη να σκάσει τα συγκεκριμένα ποσά.

Η Λας Πάλμας (τον δένει με συμβόλαιο ως το 2020) έχει αποφασίσει για το καλοκαίρι να πουλήσει τον Αραούχο ή τουλάχιστον να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια. Συγκεκριμένη τιμή πώλησης στον Αραούχο πάντως δεν βάζει η Λας Πάλμας, αφού γνωρίζει πολύ καλά πως διαφέρουν οι κλίμακες ανάλογα και με τις... αγορές.

*sentragoal.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.