Header Ads


Όταν η ΑΕΚ νικούσε τον Ολυμπιακό με εννιά παίκτες (vid)

Όταν η ΑΕΚ νικούσε τον Ολυμπιακό με εννιά παίκτες (vid)


Συμπληρώνονται 20 χρόνια από τη μεγάλη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού (2-1) στα ημιτελικά του Κυπέλλου, με την Ένωση να αγωνίζεται με αριθμητικό μειονέκτημα για σχεδόν μία ώρα!


Σαν σήμερα, 12 Φεβρουαρίου του 1997, η Ένωση υποδεχόταν στη φλεγόμενη Νέα Φιλαδέλφεια τον Ολυμπιακό, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Παπαδάκου βρήκε νικητές τους "κιτρινόμαυρους" με 2-1, σε ένα αρκετά επεισοδιακό παιχνίδι όμως με τρεις κόκκινες κάρτες, οι δύο εξ αυτών για τους γηπεδούχους.

Ο πρώτος που πήρε την... άγουσα για τα αποδυτήρια ήταν ο Βλάχος που στο 34' και σε μία εξαιρετικά αμφιλεγόμενη φάση που συζητιόταν για καιρό, δέχτηκε απευθείας κόκκινη για φάουλ στον Καραπιάλη ο οποίος έβγαινε τετ α τετ με τον Ατματζίδη. Παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες η ΑΕΚ, κατάφερε με το καλημέρα της επανάληψης να πάρει κεφάλι στο σκορ με το γκολ του Μπαπτίστα.

Όχι μόνο αυτό όμως, αλλά στο 72' ο Κασάπης με ένα ωραίο ψιλοκρεμαστό διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα στον Δικέφαλο. Έξι λεπτά αργότερα επανήλθε η αριθμητική ισορροπία, καθώς ο Σαμπανάζοβιτς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη για ένα σκληρό φάουλ, αλλά στο 86' αποβλήθηκε κι ο Μπαπτίστα για κάποια... γαλλικά με τον διαιτητή μετά από ένα ανάποδο πλάγιο που δόθηκε από τον βοηθό Δημητρόπουλο!

Παίζοντας με εννιά παίκτες η Ένωση, δέχτηκε τη μείωση του σκορ από τον Αλεξανδρή στο 92', αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες του Ολυμπιακού ενόψει του επαναληπτικού. Παρ' όλα αυτά οι "κιτρινόμαυροι" νίκησαν και μέσα στο "Καραϊσκάκη" δύο εβδομάδες αργότερα, ενώ στο ίδιο γήπεδο πανηγύρισαν το τρόπαιο στον τελικό με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στα πέναλτι (0-0 καν. διάρκεια, παράταση/ 5-3 στα πέναλτι).



ΟΙ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΕΚ: Ατµατζίδης, Μαλαδένης (46' Κοπιτσής), Κασάπης (c), Μανωλάς, Κωστένογλου, Βλάχος, Κετσπάγια, Σαβέβσκι, Μπατίστα, Κωστής (41' Καραγιάννη), Νικολαΐδης (77' Παυλόπουλος)
Προπονητής: Πέτρος Ραβούσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταΐδης (c), Νταµπίζας, Σαµπανάτζοβιτς, Καραπιάλης (76' Κακλαµάνος ), Ανατολάκης (60' Γεωργάτος), Πασσαλής (76' Γιαννακόπουλος), Αλεξανδρής, Νινιάδης, Γκόγκιτς
Προπονητής: Ντούσαν Μπάγεβιτς

∆ιαιτητές: Παπαδάκος (∆ηµητρόπουλος - ∆ρασκέλης, 4ος:
Παπατριανταφύλλoυ)

Σκόρερς: 46 Μπατίστα, 72 Kασάπης, 92' Αλεξανδρής.
Θεατές: 24.450
Κόκκινες κάρτες: 34' Βλάχος, 78' Σαµπανάτζοβιτς (2η κίτρινη), 86' Μπατίστα
Κίτρινες κάρτες: Κοπιτσής, Βλάχος, Σαµπανάτζοβιτς, Πασσαλής, Ελευθερόπουλος

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.