Header Ads


Unlabelled Φωτογραφίες από τα πιο εντυπωσιακά κορεό των ευρωπαϊκών γηπέδων! (pics)

Φωτογραφίες από τα πιο εντυπωσιακά κορεό των ευρωπαϊκών γηπέδων! (pics)


Εδώ και δεκαετίες, στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, παράλληλα με τον αγώνα υπάρχει και ένας άλλος... «αγώνας». Αυτός που γίνεται στην κερκίδα.

Αρχικά, σύμφωνα με τον άτυπο κώδικα των ultras είναι η φωνή. Πας στο γήπεδο και πρέπει να φύγεις με τη φωνή κλειστή. Ειδικά μετά από ντέρμπι είναι... ντροπή να μπορείς να μιλήσεις κανονικά την επόμενη ημέρα το πρωί. Μετά έρχονται τα πανό. Τα... ιερά σύμβολα κάθε συνδέσμου.

Ειδικά στις εκδρομές εκτός έδρας (όποτε και αν αυτές επιτρέπονται στην Ελλάδα, κάτι που δε συμβαίνει στο εξωτερικό) στήνονται ολόκληρα σχέδια προκειμένου να μην πέσουν  στα χέρια των εχθρών. Στη συνέχεια έχουμε τα coreo ή αλλιώς χωρογραφίες. Με ωμέγα. Διευκρίνιση που είναι αναγκαία δεδομένου πως πολλοί που δεν έχουν καμία επαφή με την οργάνωση μιας κερκίδας στο άκουσμα της λέξης κρυφογελούν. Δεν χορεύει κανείς, λοιπόν. Είναι η... «ζωγραφική του χώρου»!

Και μπορεί η λέξη «ζωγραφική» να κρύβει έναν λυρισμό μέσα της και να μην είναι κυριολεκτική, ωστόσο, μερικές από τις χωρογραφίες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους σε  κερκίδες της Ευρώπης αλλά και της Ελλάδας είναι πραγματικές ζωγραφιές που κάνουν ακόμα και τους ποδοσφαιριστές να ξεχνούν το άγχος τους και να τις χαζεύουν.

Στην Ελλάδα οι χωρογραφίες στις κερκίδες είναι σχετικά… νέο φρούτο. Στη Ευρώπη μπορείς να βρεις εκπληκτικά «μωσαϊκά» ακόμα και αν ανατρέξεις πολλά χρόνια πίσω. Έτσι η εμπειρία που αποκτήθηκε με τα χρόνια έχει επιτρέψει στου οπαδούς να… ανέβουν επίπεδο και πραγματικά να δημιουργούν μικρά αριστουργήματα. Είναι ενδεικτικό πως πλέον χρησιμοποιείται η τεχνική του… 3D με τα αποτελέσματα να κλέβουν την παράσταση.

Ειδικοί στον συγκεκριμένο τομέα είναι κατά γενική ομολογία οι οπαδοί της Μπορούσια Ντόρτμουντ που όποτε το επιλέξουν παραδίδουν δωρεάν μαθήματα δημιουργίας coreo. Αντίστοιχα καλοί θεωρούνται οι τρείς μεγάλοι της Ιταλίας (Γιουβέντους, Μίλαν και Ιντερ) ενώ τρομερά δείγματα γραφής δίνουν συνεχώς και οι «Delije» του Ερυθρού Αστέρα.  


Μερικές στιγμές από εντυπωσιακές κερκίδες…ΕΔΩ!


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.