Header Ads


Unlabelled Μία ενδεκάδα «διαζύγια»

Μία ενδεκάδα «διαζύγια»


Τον Ιούλιο του 2013 στο Τατόι ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρουσίαζε την έναρξη της νέας εποχής στην ΑΕΚ. Μια εποχή που ξεκίνησε από το πικρό restart της Γ’ εθνικής. 


Τότε δίπλα του ήταν μια σειρά άμεσων συνεργατών του, που θα στελέχωναν διάφορα πόστα τα οποία θα είχαν την άμεση ευθύνη να κάνουν την ΑΕΚ ξανά… ΑΕΚ.

Έκτοτε πέρασαν 3,5 χρόνια. Χθες, ανακοινώθηκε το «αντίο» του 11ου στελέχους που αποχωρεί από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, με τον «Τίγρη» να κάνει πράξη την φράση: «Όποιος δεν μου κάνει, έφυγε». Όπως γίνεται αντιληπτό, η ΠΑΕ ειδικά το τελευταίο διάστημα, «τρέχει» με άλλους ρυθμούς. Κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα…

Από την ημέρα δε, που ανακοινώθηκε το restart, μόνο τρία είναι τα υψηλόβαθμα στελέχη τα οποία απολαμβάνουν την πλήρη στήριξη του διοικητικού ηγέτη της ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, η Αγγελική Αρκάδη και ο Βασίλης Δημητριάδης.

Γιώργος Ρόκκας

Υψηλόβαθμο στέλεχος από την εποχή της διοίκησης Νικολαΐδη. Τον εμπιστεύθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης για το restart αλλά σε λιγότερο από ένα χρόνο, τον Απρίλιο του 2014, τον… αποχώρησε από την θέση του Γενικού Διευθυντή, έχοντας αρκετά παράπονα. Τον διαδέχθηκε ο πολύ πιο έμπειρος σε πολλούς και κομβικούς τομείς (ΕΠΟ, UEFA) Αλέξης Δέδες. Τώρα ασχολείται με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

Νίκος Λυμπερόπουλος

Ανέλαβε χωρίς καμία εμπειρία και περγαμηνές τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή. Έκανε πολλά λάθη τα οποία εξέθεσαν την ΑΕΚ. Έκανε κάποιες καλές επιλογές σε ορισμένες περιπτώσεις Ελλήνων, αλλά είχε τεράστια κενά στην ευρωπαϊκή αγορά και αμέτρητες εμμονές με ποδοσφαιριστές. Έφυγε αρχές του καλοκαιριού του 2014, με τον ίδιο να υποστηρίζει στο περιβάλλον του ότι δεν είχε τις απαραίτητες ελευθερίες.

Ακης Ζήκος

Ξεκίνησε την οργάνωση των Ακαδημιών από το… μηδέν. Κατάφερε να οργανώσει αρκετά τα τμήματα Υποδομής, αλλά τελικά αποχώρησε και αυτός ένα χρόνο μετά. Είχε αρκετές συγκρούσεις με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Από το περιβάλλον του διέρρεε ότι δεν είχε την ευχέρεια να λειτουργήσει όπως θα ήθελε. Το προσεχές καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει ως δίδυμο με τον Γιάννη Σαμαρά.

Τραϊανός Δέλλας

Ανέλαβε να επαναφέρει την ομάδα στα «σαλόνια». Γλίτωσε πολλές φορές την απόλυση και στη Γ’ Εθνική και στη Football League, χάρη στις παρεμβάσεις του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η ΑΕΚ επί των ημερών του είχε συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης, αλλά απέτυχε να πετύχει το κάτι παραπάνω που ήθελε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Το 0-4 στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον… τελείωσε μια ώρα αρχύτερα. Αποχώρησε με αιχμές.

Γκουστάβο Πογιέτ

Διαδέχθηκε τον Δέλλα τον Οκτώβριο του 2015 και μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο κατάφερε να «κερδίσει» τον κόσμο. Πήρε όλα τα εντός έδρας ντέρμπι, ανέβασε την ψυχολογία των παικτών, αλλά στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του έκανε απίστευτα «παιχνίδια» που εξόργισαν τον Μελισσανίδη (αναφορικά με τα χρήματα που ήθελε και το μπάτζετ). Τον «τέλειωσε» ο «Τίγρης» την παραμονή του ημιτελικού!



Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς

Ήρθε το καλοκαίρι της Β’ εθνικής και έμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 2016. Τεχνικός διευθυντής με διεθνή ατζέντα. Έφερε καλούς παίκτες και… λαχεία που βγήκαν στην ΑΕΚ (Μπαρμπόσα, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας, Τσιγκρίνσκι), αλλά και παίκτες που απογοήτευσαν (Κρισάντους, Μπουονανότε, Άρθο). Όταν το έπαιξε… αναρχοαυτόνομος στο διάστημα της προετοιμασίας στην Πολωνία και ήθελε να περάσει τα δικά του προς τα έξω, ο «Τίγρης» τον… σχόλασε με συνοπτικές διαδικασίες.

Στέλιος Μανωλάς

Προσωρινός προπονητής μετά την παραίτηση Δέλλα, το ίδιο και μετά την αποχώρηση Πογιέτ. Στην δεύτερη θητεία του κατέκτησε και το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά δεν κάθισε ξανά στον πάγκο της πρώτης ομάδας. Λίγους μήνες μετά αποχώρησε γιατί πλήρωσε την δημοσιοποίηση των συνομιλιών του με την διοίκηση του Ολυμπιακού και την ήττα με 7-0 από την U20 του ΟΣΦΠ.

Τιμούρ Κετσπάγια

Μετά το «ναυάγιο» με τον Μοντανιέ το περασμένο καλοκαίρι, ο χρόνος πίεζε και ο Μπάγεβιτς επέλεξε τον Κετσπάγια. Πάλεψε στα διπλά ματς με την Σεντ Ετιέν, οι «καλές» μεταγραφές έγιναν αργότερα, η ΑΕΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα, αλλά το εκτός έδρας 0-3 από τον Ολυμπιακό και η μέτρια εικόνα ήταν οι λόγοι απόλυσης του. Βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την ΠΑΕ.

Αλέξης Δέδες

Είναι ουσιαστικά ο μόνος που αποχώρησε και δεν τον τελείωσε ο Μελισσανίδης με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Αποτέλεσε στέλεχος – δεξί χέρι του «Τίγρη» στην προσπάθεια να γκρεμιστεί το «σάπιο» σύστημα στην ΕΠΟ. Είχε την υψηλή εποπτεία στα θέματα της ΠΑΕ, αλλά δεν ανακατευόταν καθόλου με το αγωνιστικό. Πλέον στελεχώνει την ΕΠΟ και οργανώνει την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ζοσέ Μοράις

Ήρθε τον Οκτώβριο και έφυγε κακήν κακώς τον Ιανουάριο. Σε αυτό το διάστημα κατάφερε να καταγράψει τα χειρότερα αποτελέσματα που είχε προπονητής στον πάγκο της ΑΕΚ. Η «Ένωση» επί των ημερών του από το -2 έφτασε στο -17 από τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος που δεν είχε την εμπειρία πρώτου προπονητή ήταν τραγική επιλογή, την οποία η ομάδα πλήρωσε με το παραπάνω.

Αλεχάντρο Ντε Μπαρτόλο

Ήρθε το Δεκέμβριο του 2015, προκειμένου να ανοίξει στην ΑΕΚ τις πόρτες της Λατινικής Αμερικής. Έχασε τον δικό του Βιγιαφάνιες, έφερε ως σούπερ λύση τον Μάνουελ Ντίας και οδήγησε την «Ένωση» στο φιάσκο του Περέιρα Ντίας. Αν και αρχικά απολάμβανε της πλήρης στήριξης του «Τίγρη», ο τελευταίος τον «τέλειωσε» μετά την ιστορία με τον επιθετικό της Τζοχόρ. Απλά επικοινωνιακά, το «διαζύγιο» για ευνόητους λόγους γνωστοποιήθηκε χθες.

*instasport.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.