Header Ads


Unlabelled Ξέρετε πόσα χρόνια είχε να κάνει πέναλτι ο Σιόβας;

Ξέρετε πόσα χρόνια είχε να κάνει πέναλτι ο Σιόβας;


Ο Δημήτρης Σιόβας ήταν ο μοιραίος της Λεγανές στον αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης (2-0), όπου υπέπεσε στο τρίτο πέναλτι της καριέρας του και πρώτο μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια.
Ο δανεικός από τον Ολυμπιακό στους νεοφώτιστους της Primera στόπερ, έκανε το χειρότερο δυνατό ντεμπούτο με τη Λεγανές, καθώς από πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο ίδιος προήλθε το πρώτο γκολ των γηπεδούχων στη μαδριλένικη μάχη, που βρήκε νικητές τους "ροχιμπλάνκος" με 2-0.



Το πέναλτι αυτό μάλιστα ήταν μόλις το τρίτο στην καριέρα του 28χρονου κεντρικού αμυντικού, αλλά και πρώτο σε επίσημο παιχνίδι μετά από τέσσερα και πλέον χρόνια. Και λέμε βέβαια επίσημο, καθώς προηγουμένως είχε χρεωθεί επίσης την εσχάτη των ποινών στο φιλικό του περασμένου καλοκαιριού μεταξύ του Ολυμπιακού και της Γάνδης (2-2), όταν σε τάκλιν η μπάλα βρήκε το χέρι του.

Όσο για τα άλλα δύο πέναλτι που έχει στο λογαριασμό του ο Σιόβας, το ένα ήταν με τον Ολυμπιακό στο Champions League, τη σεζόν 2012-13 και το άλλο με τον Ιωνικός Νίκαιας την περίοδο 2008-09. Με τους "ερυθρόλευκους" μέτρησε συνολικά 108 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά πέναλτι δεν χρεώθηκε ποτέ σε πρωτάθλημα ή Κύπελλο, παρά μόνο σε μία από τις 17 συμμετοχές του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (68 στο πρωτάθλημα, 20 στο Κύπελλο, 3 στο Europa League). Συγκεκριμένα στο εντός έδρας ματς με τη Μονπελιέ (3-1) στις 6/11/12, όπου είχε "γκρεμίσει" τον Σουλεϊμάν Καμαρά, με αποτέλεσμα να ισοφαρίσει η γαλλική ομάδα, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γκρέκο και Μήτρογλου χάρισαν το τρίποντο στους Πειραιώτες.


Από εκεί και πέρα με τον Πανιώνιο βγήκε... άβρεχτος στα συνολικά 68 ματς που φόρεσε τα κυανέρυθρα, ενώ εκείνο με τον Ιωνικό ήταν στην αναμέτρηση με την Καβάλα (2-2) στις 18/5/09 δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ από το 8', ακολούθησε η ανατροπή για την ομάδα της Νίκαιας (59', 83'), αλλά στο 88' ισοφαρίστηκε.

Συνολικά ο Σιόβας έχει τα συγκεκριμένα τρία πέναλτι στο ενεργητικό του σε σύνολο 200 εμφανίσεων με όλες τις ομάδες που αγωνίστηκε σε συλλογικό κι εθνικό επίπεδο (Ιωνικός 11, Πανιώνιος 68, Ολυμπιακός 108, Λεγανές 1, Εθνική ομάδα 12).

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.