Header Ads


Unlabelled Άκουσε την καρδιά του και τον πρόδωσε!

Άκουσε την καρδιά του και τον πρόδωσε!


Ο Γιάννης Παθιακάκης δεν ακολούθησε τις ιατρικές συμβουλές που τον προέτρεπαν να εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο κι άφησε την τελευταία του πνοή, στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων


Ήταν 8 Φεβρουαρίου του 2002 όταν ο έμπειρος τεχνικός στη προπόνηση του Ακράτητου έβαλε στοίχημα με τον τερματοφύλακα Γκιντάρας Στάουτσε κάνοντάς του σουτ έξω από την περιοχή. Ο Παθιακάκης κέρδισε, αλλά ο Λιθουανός πορτιέρο ζήτησε ρεβάνς. Την ώρα που προετοιμάζονταν όμως ξαφνικά έπεσε κάτω. Όλοι πήγαν προς το μέρος του για να τον βοηθήσουν. Δυστυχώς όμως και πριν φτάσει το ασθενοφόρο, είχε καταλήξει και στο νοσοκομείο διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Τραγική ειρωνεία; Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχε πάθει ξανά έμφραγμα στο ίδιο γήπεδο και είχε υποβληθεί σε διπλό μπαϊπάς, αλλά παρά τις συστάσεις των γιατρών να αποφύγει τις συγκινήσεις, ο ίδιος επέλεξε να συνεχίσει να ζει το άθλημα που αγαπούσε!

Κύπελλο με τον Πανιώνιο

Ο Γιάννης Παθιακάκης γεννήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1953 στη Νέα Ιωνία. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Aπόλλωνα Αθηνών, όπου έπαιξε από το 1971 μέχρι το 1977. Επόμενος σταθμός του ήταν για μια χρονιά στον ΠΑΟΚ και τρίτος σταθμός στην καριέρα του ήταν ο Πανιώνιος. Το 1978-79 με 12 γκολ και το 1979-80 με 7 γκολ ήταν ο καλύτερος σκόρερ το συλλόγου.

Παράλληλα υπήρξε ένας εκ των πρωταγωνιστών στην πορεία του συλλόγου της Νέας Σμύρνης ως την κατάκτηση του τροπαίου. Σκόραρε και στα δύο ματς κατά του Άρη στον προημιτελικό και επί του Ολυμπιακού στον ημιτελικό. Στον τελικό πέτυχε το δεύτερο από τα τρία γκολ της ομάδας του στο 3-1 επί της ΑΕΚ. Επίσης, την επόμενη σεζόν πέτυχε ένα γκολ στην ιστορική νίκη με 4-0 επί της ολλανδικής Τβέντε για τον α΄ γύρο στο Κύπελλο Κυπελλούχων. Στην καριέρα του σαν ποδοσφαιριστής θα ακολουθήσουν δύο επιστροφές στον Απόλλωνα (1981-83, 1985-86), ένα πέρασμα από τον Εθνικό (1983-85), μια στάση στην Κόρινθο (1985-86) και το φινάλε στον ΑΟ Μελισσίων (1986-87).

*onsports.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.