Header Ads


Unlabelled "Λένε μαϊμούδες για το γήπεδο της ΑΕΚ, αυτή η κοροϊδία έχει καταντήσει εκνευριστική"!

"Λένε μαϊμούδες για το γήπεδο της ΑΕΚ, αυτή η κοροϊδία έχει καταντήσει εκνευριστική"!


Νέα επεισόδια στο σίριαλ της Αγιά Σοφιάς, την ώρα που η Ένωση περιμένει την έγκριση υψόμετρων.


Πριν λίγες ημέρες, στα τέλη του Ιανουαρίου 2017, η ΑΕΚ πήρε στα χέρια της έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, μία εξέλιξη, η οποία είναι σημαντικότατη, σύμφωνα με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της υποστήριξε, πως «...αυτό που απομένει για την πολυπόθητη άδεια είναι πλέον η έγκριση της υψομετρικής μελέτης από τις Υπηρεσίες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας στις οποίες έχει υποβληθεί από τις 23 Οκτωβρίου του 2016».

Μάλιστα μετά την αναμέτρηση της Ένωσης με τη Βέροια, ο Νίκος Στράτος τοποθετήθηκε επί του θέματος δημοσίως και έθεσε διορία στις τοπικές αρχές. «Ο Δήμαρχος έχει άλλο ένα μήνα διορία για να υπογράψει για το γήπεδο. Μετά αναλαμβάνει το υπουργείο», τόνισε ο γενικός διευθυντής της «Δικέφαλος 1924 ΑΕ» μπροστά στις κάμερες, σε μία δήλωση που μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.




Τί λέει όμως ο Δήμος για όλη την ιστορία και τη συγκεκριμένη τοποθέτηση; Θα δώσει τα έγγραφα που απαιτούνται ή υπάρχουν περαιτέρω εκκρεμότητες; Ο SportDog έψαξε, ρώτησε και έμαθε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα που αφορούν το «σχέδιο Αγιά Σοφιά».

Κόπηκαν 2 μέτρα ύψος και πάνω από 1000 θέσεις στο γήπεδο

Από τον Δήμο Φιλαδέλφειας στέλνονται αμφίβολα μηνύματα. Υπάρχουν μεν θετικές διαθέσεις, αλλά συνάμα και κάποιες μη ξεκάθαρες, για να μην τις... βαφτίσουμε (εντελώς) αρνητικές. Όπως διαρρέεται, η τοπική αρχή βλέπει με καλό μάτι την απόφαση του ΚΕΣΑ, το οποίο έκοψε 2 μέτρα από το ύψος (και συνάμα πάνω από 1000 θέσεις από τη χωρητικότητα) του γηπέδου. «Αυτό είναι θετική κατεύθυνση και ας μην ικανοποιεί πλήρως το αίτημά μας», φέρεται πως είπε ο Δήμαρχος, Άρης Βασιλόπουλος στο περιβάλλον του.

Άλλο το ύψος, άλλο τα υψομετρικά

Ο Δήμος όμως αντιλέγει, όσον αφορά το τελευταίο χαρτί που του ζητά η ΑΕΚ, ότι «τα υψομετρικά δεν αφορούν το ύψος του γηπέδου. Είναι ένα άλλο πράγμα διακριτό που έχει οριστεί από τον νόμο». Υποστηρίζει μάλιστα την ύπαρξη ενός... παράδοξου στο έργο. Διαρρέει, ότι η ΑΕΚ στην προμελέτη της παρότι παρουσιάζει το έργο ως ενιαίο, το γήπεδο και η υπογειοποίηση διαχωρίζονται. Υπάρχει ξεχωριστή μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το γήπεδο και ξεχωριστή για την υπογειοποίηση, ενώ, όπως υποστηρίζει ο Δήμος, είναι το ένα και το αυτό. Μάλιστα, για να ενισχύσει τη θέση του,( όσον αφορά το γεγονός, ότι τα δύο έργα είναι συνυφασμένα το ένα με το άλλο), επικαλείται τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην οποία υποστηρίζεται, ότι μπορεί να εκδοθεί άδεια ανέγερσης, αλλά δεν μπορεί να βγει άδεια λειτουργίας χωρίς την υπογειοποίηση.

Πρόβλημα... προ-μελετη-μένο

Ο Δήμος εμφανίζει εν προκειμένω ένα τυπικό ζήτημα. Η ΑΕΚ ζητά «βεβαίωση υψομέτρων» για την υπογειοποίηση, το ύψος δηλαδή της στάθμης του εδάφους, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη μελέτη. Η προμελέτη έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια τον Σεπτέμβριο του 2014, αλλά δεν έχει η προχωρήσει η μελέτη. Εκεί δημιουργείται το τυπικό ζήτημα που προαναφέραμε, το οποίο όμως μπορεί να παρακαμφθεί. «Αν θεωρεί το Υπουργείο ή η Περιφέρεια, ότι μπορεί να δοθεί έγκριση με προμελέτη (και όχι μελέτη), ας τη δώσουν», διαρρέεται από το περιβάλλον του Άρη Βασιλόπουλου, επιβεβαιώνοντας την τοποθέτηση του Νίκου Στράτου. Μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια απορούσαν γιατί το θέμα δεν ολοκληρώθηκε νωρίτερα. « Τα υψομετρικά δεν αποτελούν στοιχείο καθυστέρησης του έργου. Σε καμία περίπτωση. Την ιστορία όμως θα μπορούσαν να τη λήξουν πριν ένα χρόνο. Σε μία συνάντηση με την Περιφέρεια, είχε ειπωθεί, ότι αν δεν τη δώσει ο Δήμος, θα τη δώσει η Περιφέρεια», τονίζεται από τη Δεκελείας 97.

«Λένε μαϊμούδες, αυτή η κοροϊδία κατήντησε εκνευριστική»

Η αντίθετη μεριά καταρρίπτει τα επιχειρήματα του Δήμου. Ο SportDog επικοινώνησε με τον Δημήτρη Ανδριόπουλο και ζήτησε την τοποθέτησή του πάνω σε όλα αυτά τα ζητήματα που εγείρονται. Ο πρότζεκτ μάνατζερ της «Αγιά Σοφιάς» ήταν ξεκάθαρος και διέψευσε τις θέσεις που διαρρέονται από την τοπική αρχή. «Εμείς περιμένουμε τον Δήμο να εγκρίνει τη μελέτη υψομέτρων για να εκδοθεί η άδεια», τόνισε αρχικά και συνέχισε: «Δεν ισχύουν αυτά που λένε. Αυτά που ισχυρίζονται είναι... μαϊμούδες, γιατί δεν θέλουν να δώσουν κάτι που υποχρεούνται». Ερωτηθείς για τη μη ύπαρξη μελέτης της υπογειοποίησης (το τυπικό ζήτημα που αναφέρθηκε παραπάνω), επισήμανε, ότι η εγκεκριμένη προμελέτη είναι το χαρτί που χρειάζεται ο Δήμος. «Επίσης αυτό είναι ψέμα. Η Περιφέρεια τους έχει στείλει την εγκεκριμένη προμελέτη της υπογειοποίησης. Αυτοί είναι πλέον υποχρεωμένοι. Τους έστειλε έγγραφο το Υπουργείο που τους λέει, ότι υποχρεούνται, να εγκρίνουν τη μελέτη των υψομέτρων που είναι ο διαμορφωμένος περιβάλλοντας χώρος . Δεν τους λείπει τίποτα», πρόσθεσε.

Στο τελευταίο του σχόλιο, ο πρόεδρος της Dimand SA, της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του γηπέδου ήταν πολύ σκληρός. «Όλα τα τεχνάσματα τα έκαναν και έχουν πάρει όλες τις απαντήσεις για τις υποχρεώσεις τους. Αν δεν το κάνουν θα έχουν ευθύνες. Αυτή η κοροϊδία έχει κρατήσει πολύ καιρό και έχει καταντήσει εκνευριστική πλέον», κατέληξε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Δεν μπορεί ο κόσμος άλλο... Νταχάου

Το πρόβλημα της οικογένειας της ΑΕΚ είναι, ότι παραμένει 14 χρόνια χωρίς σπίτι και η ομάδα αναγκάζεται να φιλοξενείται στο... Νταχάου, όπως παρομοίασε εύστοχα το ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τα έργα για την ανοικοδόμηση του γηπέδου έχουν καθυστερήσει σχεδόν 4 χρόνια, ο κόσμος χάνει την υπομονή του και αναζητεί, να βρει τους υπαίτιους που βάζουν εμπόδια στο γήπεδο. Όπως γνωρίζεται ο Δήμαρχος της περιοχής συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά. Από την αρχή της θητείας του, είχε ενστάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του πρότζεκτ. Η τοπική αρχή ζήτησε συγκεκριμένες βελτιώσεις, έκανε προσφυγή στο ΣτΕ (κατά του νέου νέου ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας), το οποίο δικαίωσε την ΑΕΚ, η οποία κάνει λόγο για παράβαση καθήκοντος των υπηρεσιών του, σε περίπτωση που δεν δοθεί εντός Φεβρουαρίου η έγκριση της υψομετρικής μελέτης.

Θα βγάλει στη σέντρα την ΑΕΚ ο Δήμος;

Απ' ότι φαίνεται θα υπάρξουν νέα επεισόδια στο σίριαλ. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο SportDog, σύντομα θα γίνει συνέντευξη Τύπου εκ μέρους του Δήμου. «Εκεί θα ενημερώσουμε που βρίσκεται η ιστορία, ποιός λέει αλήθεια και ποιός ψέμματα», λέγεται με νόημα, δυτικά του... Ποδονίφτη. Το θέμα είναι, τί γίνεται πλέον με το έργο; Θα ξεκινήσει και πότε; Γιατί στο επιμύθιο της τελευταίας ανακοίνωσης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ για την «Αγιά Σοφιά», γινόταν αναφορά σε αντίστροφη μέτρηση («μετράμε αντίστροφα για το μεγάλο μας όνειρο»).

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.