Header Ads


Unlabelled Πως ο Πατίτο της ΑΕΚ θύμησε... Κρόιφ!

Πως ο Πατίτο της ΑΕΚ θύμησε... Κρόιφ!


Όταν ο Πατρίτσιο Ροντρίγκες θύμισε για λίγο τον «Ιπτάμενο Ολλανδό» κόντρα στη Βέροια.
Από τις φάσεις και τα γκολ που ξεχώρισαν από τη χθεσινή εξάρα της ΑΕΚ κόντρα στη Βέροια, ήταν αναμφίβολα το τέρμα που έκλεισε τον χορό των γκολ στο ΟΑΚΑ και το οποίο σημείωσε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος μετά από φανταστική ενέργεια και ασίστ του Πατίτο Ροντρίγκες.

Η εκπληκτική ντρίμπλα του νεαρού Αργεντινού, γνωστή και ως «Cruyff Turn» (Στροφή Κρόιφ), άφησε άπαντες με το στόμα ανοιχτό και το γεγονός ότι κατέληξε σε γκολ μετά από μια εξαιρετική παράλληλη πάσα του ίδιου, την κατατάσσει αυτόματα σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά highlights της φετινής Super League.

Όσον αφορά τη διάσημη αυτή κίνηση, ο Γιόχαν Κρόιφ είναι αυτός που την ανέδειξε περισσότερο από κάθε άλλον στην καριέρα του και ειδικότερα όταν την εξετέλεσε με απόλυτη επιτυχία στον αγώνα Σουηδία – Ολλανδία στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1974 στη Γερμανία. «Άτυχος» εκείνης της αξέχαστης ντρίμπλας του χαρισματικού Ολλανδού, ο Γιαν Όλσον, ο οποίος ούτε που κατάλαβε τι συνέβη σε εκείνη τη φάση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η εν λόγω ντρίμπλα έχει τις καταβολές της, σύμφωνα και με άλλες εκδοχές, στον Εουλόχιο Μαρτίνεζ, παίκτη της Μπαρτσελόνα, ο οποίος «άδειασε» με τον ίδιο τρόπο έναν αντίπαλο ποδοσφαιριστή της Γουλβς, στο πλαίσιο ευρωπαϊκής αναμέτρησης το 1960.

Θυμηθείτε την απίθανη ντρίμπλα του Κρόιφ:




Τον Μαρτίνεζ που την πραγματοποίησε (ίσως) πρώτος (0:19):



Και φυσικά την ντρίμπλα του Πατίτο που μεταξύ άλλων κατέληξε και σε γκολ (2:35):




*aek-live.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.