Header Ads


Unlabelled Αν ξαναγίνει παιδική χαρά όπως πριν έναν μήνα, ούτε πλέι οφ η ΑΕΚ

Αν ξαναγίνει παιδική χαρά όπως πριν έναν μήνα, ούτε πλέι οφ η ΑΕΚ


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τη νέα… αυτοκτονία της «Ένωσης» απέναντι στον Ηρακλή, για ένα ακόμα ματς που έβαλε γκολ πρώτη και δεν κέρδισε και για την κάκιστη νοοτροπία των παικτών της. 


Θα μπορούσε να κάνει κάποιος κουβέντα, για τις επιλογές του προπονητή, για τις ενδεκάδες που αλλάζει συνεχώς, για τις αλλαγές που ίσως ήταν λάθος. Αυτά θα τα έγραφα πρώτα, αν όσα παρακολουθήσαμε σήμερα στο Καυτανζόγλειο, δεν είχαν ξανασυμβεί φέτος, άλλες έξι φορές. Συνολικά αυτή ήταν η 7η φορά που η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ σε αγώνα Πρωταθλήματος ή Κυπέλλου και δεν κέρδισε. Αυτό έχει συμβεί στην Σούπερ Λίγκα έξι φορές μαζί με τη σημερινή για φέτος και μία στο Κύπελλο απέναντι στην Αναγέννηση Καρδίτσας.

Όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο ξανά με διαφορετικό προπονητή, τότε κανένας κόουτς δεν φέρει καμία ευθύνη, τουλάχιστον την βασική. Γιατί το πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές την ίδια την ομάδα είναι το πρόβλημα. Πάνω που με την στιβαρότητα που έδειχνε η άμυνα και την σοβαρή εικόνα που έβγαζε γενικά η ομάδα στις 25 μέρες του Χιμένεθ, όλοι πιστέψαμε πως θα εκλείψουν φαινόμενα έλλειψης σοβαρότητας η προσγείωση ήταν ανώμαλη. Στο Καυταντζόγλειο απόψε εμφανίστηκαν όλα όσα είδαμε στην Τρίπολη, στο Αγρίνιο, στην Κέρκυρα, στην Καρδίτσα και δύο φορές στο ΟΑΚΑ, με Ατρόμητο και ΠΑΣ.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι ο αρχηγός της ομάδας. Ο Μάνταλος κάνει ένα σούπερ πρώτο εικοσάλεπτο, όπου δίνει μια έξοχη κάθετη στον Ντίντακ και μοιράζει ωραία το παιχνίδι στο γκολ του Βάργκας. Από εκεί και μετά εξαφανίζεται από το γήπεδο και δεν υπάρχει. Με το που σημειώνει το γκολ η Ένωση στο 19’ ξεκινά ένας απίστευτος εκνευρισμός στην άμυνα με τον Βράνιες να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με τον Μπάρκα να παθαίνει...Ανέστη σε κάθε κίνηση του και μια ομάδα συνολικά που αρχίζει και υποχωρεί ανεξήγητα. Ευθύνη σε αυτό φέρει και ο Σιμόες που έκανε πολλά φάουλ γύρω από την περιοχή της ΑΕΚ. Το γκολ που δέχεται από φάουλ σε άμυνα παιδική χαρά για να σκοράρει σε βάρος της ο Περόνε με 4η διαφορετική ομάδα, απλώς είναι το μοιραίο αποτέλεσμα του άθλιου δεύτερου μισού που έκανε η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος.

Από εκεί και μετά δεν μπορώ να βρω λογική στο γιατί βγήκε ο Βάργκας από το ματς και όχι κάποιος άλλος. Θα πει κανείς ο Λάζαρος βάζει το γκολ της ισοφάρισης, αλλά με βάση την απόδοση του μέχρι εκείνη την ώρα, έπρεπε να είναι εκείνος που θα έχει φύγει από το γήπεδο ή ο Μάνταλος ή ακόμα και ο Πέκχαρτ. Η ΑΕΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ από μια μυθική γκάφα του Μπάρκα και ακόμα κι όταν ισοφαρίζει, παρότι παίζει κόντρα σε μια ομάδα επιπέδου Football League και κάτω, έχεις την βεβαιότητα πως δεν θα κερδίσει το ματς.

Θέμα νοοτροπίας για...παιδική χαρά δείχνει ασφαλώς και ο Μπακάκης. Γνωρίζει πως ο συμπαίκτης του έχει φύγει με τραυματισμό, έχει πάρει μια κάρτα και μπροστά στα μάτια του διαιτητή κάνει ξεκάθαρο θέατρο για να κερδίσει φάουλ. Τρώει την δεύτερη και πλέον η ΑΕΚ αναζητά τον ποιόν θα βάλει δεξί μπακ στο ντέρμπι, αν δεν μπορέσει ο Γκάλο να προλάβει.

Οι αναγνώστες της στήλης θα θυμάστε πως δεν είναι η πρώτη φορά που αναφέρομαι στη νοοτροπία. Μετά την ισοπαλία από τη Λαμία, στις 14/12 έκανα λόγο στον τίτλο της στήλης για νοοτροπία της πλάκας. Προπονητής άλλαξε, νέοι παίκτες ήρθαν αλλά σήμερα είδαμε πάλι τα ίδια, παρά τις αναλαμπές με τις εξάρες και το μηδέν στην άμυνα για σερί αγώνων. Τα πράγματα είναι απλά: Αν επιστρέψουν οι παιδικές ασθένειες, τότε η «Ένωση» δεν θα μπει ούτε πεντάδα.

Ένα σχόλιο τελευταίο για τα εκτός έδρας που τα λέει όλα. Ο Πανιώνιος φέτος έχει όσα διπλά έχει πετύχει η ΑΕΚ, πέρσι και φέτος μαζί. Αυτό τα δείχνει όλα

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.