Header Ads


Unlabelled Το σημαντικό τώρα στην ΑΕΚ, είναι ο... διπλανός του Αραούχο!

Το σημαντικό τώρα στην ΑΕΚ, είναι ο... διπλανός του Αραούχο!


Για τον Αραούχο έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί ένα τσουβάλι πράγματα. Κανονικά τα υπόλοιπα πρέπει να τα δούμε και στο χόρτο, γιατί και ο Αλμέιδα με δυο γκολ ξεκίνησε. 


Δυο πραγματάκια όμως. Είναι προφανές πως το παιδί είναι ένα φορ που όταν βρει την μπάλα μπροστά του, θα την στείλει στα δίχτυα. Τελεία. Επίσης είναι ένα φορ που δουλεύει πολύ μέσα στο γήπεδο όταν δεν έχει την μπάλα, προκειμένου να μπορέσει να την βρει μπροστά του και να την στείλει στα δίχτυα. Απ’ όσα βέβαια έχει δείξει στην Ισπανία, δεν είναι ποδοσφαιριστής που αν δεν ταϊστεί, θα βγει εκτός παιχνιδιού. Θα φροντίσει να κάνει φάσεις ακόμα και μόνος του.

Όμως στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ, δούλεψε πολύ χωρίς την μπάλα, για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να την πάρει εκεί που την θέλει για να εκτελέσει. Αυτή η κίνηση του Αραούχο στους χώρους, όχι μόνο τον έφερε σε θέση βολής για να σκοράρει δις, αλλά βοήθησε πολύ και το παιχνίδι του Μπακασέτα. Για πρώτη φορά στο ματς με τον Λεβαδειακό, ο Μπακασέτας θύμισε τόσο πολύ τον παίκτη που οργίασε στο περσινό πρωτάθλημα. Σίγουρο και σ’ αυτό ο Μανόλο έχει βάλει το χεράκι του, ως προς την ψυχολογία του ποδοσφαιριστή. Κυρίως ήταν η πρώτη φορά, που, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, όχι μόνο έπαιξε στην θέση που του ταιριάζει περισσότερο, αλλά είχε και έναν επιθετικό που με τις κινήσεις που έκανε, του έδινε χώρους. Όπως συνέβαινε πέρυσι με τον Ανσαριφάρντ.

Βεβαίως αυτό λειτούργησε και αντίστροφα. Και ο τρόπος που ο Μπακασέτας έκανε κίνηση χωρίς την μπάλα, πέριξ του Αραούχο, τραβούσε μακριά από τον Αργεντινό την άμυνα. Άλλωστε αυτή είναι η λογική και του σχήματος που εφαρμόζει ο Χιμένεθ. Αυτό που ο Μανόλο παίζει, είναι ένα 4-4-1-1, που πολλές φορές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και όταν κάνει επίθεση η ΑΕΚ, φέρνει πολύ σε 4-4-2. Ειδικά στο ματς με τον Λεβαδειακό, ήταν πολύ εμφανές αυτό, με τον Μπακασέτα να παίζει πολύ δίπλα στον Αραούχο. Και το αποτέλεσμα ήταν οι δυο τους να βάλουν τα τρια από τα έξι γκολ της ΑΕΚ στο ματς.

Έτσι όπως είναι το σχήμα που δουλεύει ο Χιμένεθ και έτσι όπως είναι τα χαρακτηριστικά του Αραούχο, θα έχει πάντα μεγάλη σημασία, ποιος θα είναι ο παίκτης που θα παίζει πίσω, δίπλα, πέριξ εν πάση περιπτώσει, του Αργεντινού φορ. Και μεταξύ μας, θέλω πολύ να δω στο γήπεδο, τον Αραούχο μαζί με τον Μάνταλο. Για περισσότερους από έναν λόγους. Ο πρώτος είναι ο προφανής. Ένας χαρισματικός σκόρερ μαζί μ’ έναν χαρισματικό μέσο, σε σχήμα περίπου… διδύμου, μπορούν να κάνουν παπάδες Και ειδικά στην ΑΕΚ αυτό είναι αποδεδειγμένο ιστορικά.
Επίσης, δίπλα σ’ έναν σέντερ φορ με τον τρόπο παιχνιδιού του Αραούχο, ο Μάνταλος μπορεί, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, να απελευθερωθεί και να κάνει το παιχνίδι του. Σκεφτείτε πως μέχρι τώρα έπρεπε να διαχειριστεί συνεργασία είτε με τον Πέκχαρτ που είναι φορ συγκεκριμένων κινήσεων (και δυνατοτήτων), είτε με τον Αλμέιδα που από πολύ νωρίς στη σεζόν είχε επιλέξει να παίζει πολύ μακριά από την περιοχή. Θυμηθείτε πως είχε λειτουργήσει η επίθεση της ΑΕΚ στο ματς με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, όταν ήταν η πρώτη (και ίσως και η μοναδική) φορά, που ο Πορτογάλος είχε παίξει κανονικά ως σέντερ φορ. Θυμηθείτε και πως είχε παίξει ο Μάνταλος.
Παρεμπιπτόντως ανοίγω παρένθεση. Όντως ο Μάνταλος ήταν πολύ κακός με την Ξάνθη. Όντως φέτος, είναι ελάχιστες οι φορές που έχει πάρει την ομάδα πάνω του. Αλλά σκεφτείτε πόσες φορές φέτος έχει αλλάξει θέσεις και ρόλους μέσα στο γήπεδο. Ειδικά ο Μοράις, ανάλογα με το όνειρο που έβλεπε και τα κενά που είχε στα χαφ ή στην επίθεση, αποφάσιζε και την θέση που θα παίξει ο Μάνταλος. Έτσι βραχυκυκλώνει, αν όχι καίγεται, ακόμα και ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη. Κλείνω την παρένθεση.

Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το δίδυμο Αραούχο με Μάνταλο. Είναι ένα δίδυμο που μπορεί να βρει χημεία και να κάνει σπουδαία πράγματα μέσα στο γήπεδο. Διότι εκτός όλων των άλλων, ο Μάνταλος μπορεί και να ταϊσει τον Αραούχο, αλλά και να εκμεταλλευτεί τους χώρους που θα ανοίγει ο Αργεντινός, προκειμένου ο ίδιος να εκτελεί και να σκοράρει. Βεβαίως από την άλλη μεριά, για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, αν αυτό το δίδυμο δεν προχωρά ή δεν έχει χημεία, θα πρέπει να αλλάξει. Και αν ο Μάνταλος δεν είναι καλός, να μείνει στον πάγκο. Κανείς δεν έχει την φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για τον Αραούχο. Και για όλους. Η ΑΕΚ είναι το θέμα.

Αν το δίδυμο που βάζει γκολ και που δίνει νίκες, είναι αυτό του Αραούχο με τον Μπακασέτα, αυτό πρέπει να παίζει. Το ίδιο ισχύει και για οποιοδήποτε άλλο δίδυμο, βάζει γκολ και κερδίζει η ΑΕΚ. Αλλά για να μην μας πιάσει και καμία τρέλα ξαφνικά, πουθενά στον κόσμο και σε καμία μεγάλη ομάδα του πλανήτη, οι καλοί και ποιοτικοί παίκτες είναι ακριβώς όσοι χωρούν στην ενδεκάδα. Υπάρχουν και ποιοτικοί και καλοί παίκτες, που κάθονται στον πάγκο. Άλλωστε αυτό είναι που κάνει την διαφορά στις μεγάλες ομάδες και τις κάνει ανταγωνιστικές.

Αφήστε που έτσι κι αλλιώς, ούτε υπάρχουν, ούτε ο Μανόλο έχει σταθερές ως προς σχήμα ή ως προς τους ρόλους μέσα στο γήπεδο. Θυμηθείτε πως δεν δίστασε να παίξει με τριάδα στην άμυνα στο πρώτο ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό. Και αυτό το 4-4-1-1, μπορεί να δουλέψει ακόμα και με την παρουσία περισσότερων επιθετικών μέσων στο γήπεδο. Ειδικά σε ματς στο ΟΑΚΑ απέναντι σε μεσαίους και μικρομεσαίους.

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.