Header Ads


ΘΕΜΑ: Μανόλο Χιμένεθ, o απόλυτος… πανωλεθρίαμβος!

ΘΕΜΑ: Μανόλο Χιμένεθ, o απόλυτος… πανωλεθρίαμβος!


Ευχή και κατάρα. «Μεσσίας» και «παπατζής». Θριαμβευτής και διωγμένος. Ο Μανόλο Χιμένεθ επιστρέφει στην Ελλάδα και το sport-fm.gr καταγράφει τις αντιφατικές επιδόσεις του (και) μετά την ΑΕΚ. 


Στην Ελλάδα (και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο) είμαστε «ή του ύψους ή του βάθους». Ή του άκρατου ενθουσιασμού ή της απόλυτης ισοπέδωσης.

Ίσως γι’ αυτό ο Μανόλο Χιμένεθ να έγινε εξαιρετικά συμπαθής στη χώρα μας.

Γιατί πρόκειται για κλασική περίπτωση προπονητή με τον οποίο πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για όλα. Κυριολεκτικά για όλα…

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός του sport-fm.gr

Κι αυτό δεν το συνειδητοποιήσαμε μονάχα στην πρώτη του θητεία στην ΑΕΚ. Τότε που έβαζε τέσσερα γκολ στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κι έτρωγε ισάριθμα στο ΟΑΚΑ από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Τότε που έπαιρνε διπλό-πρόκριση στην Τούμπα για το Κύπελλο (με το αλησμόνητο γκολ του Δέλλα), λίγες μέρες αργότερα δεχόταν εξάρα απ’ τον Ολυμπιακό (και πήγαινε με ταξί όπως κι οι παίκτες του στο επόμενο ματς πρωταθλήματος) και στο τέλος της σεζόν βρισκόταν να πανηγυρίζει τίτλο!

Γιατί οι αντιφατικές επιδόσεις του Ανδαλουσιανού συνεχίστηκαν και μετά την Ελλάδα. Στα 5,5 χρόνια που μεσολάβησαν λοιπόν -από τότε που έλεγε το «αντίο» στην ΑΕΚ μέχρι σήμερα που ετοιμάζεται να ξαναπιάσει το τιμόνι της στα χέρια του- πρόλαβε ξανά να ζήσει πολλά.

Καταρχάς να πετύχει ένα μικρό θαύμα με τη Σαραγόσα. Εκεί όπου ανακοινώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2011 ως αντικαταστάτης του Χαβιέ Αγκίρε και όντως εξελίχθηκε σε… πρωτοχρονιάτικο δώρο για τον σύλλογο.

Τη μέρα που ο Χιμένεθ ανέλαβε τα ηνία, η ομάδα ήταν τελευταία στη βαθμολογία. Μετρούσε 11 μόλις πόντους. Και αποτυγχάνοντας ακόμα και στα πέντε πρώτα παιχνίδια με τον ίδιο στον πάγκο να πανηγυρίσει νίκη, έμοιαζε καταδικασμένη. Κι όμως, αποδείχθηκε ότι γίνονται ακόμα «αναστάσεις»…

Γιατί τέτοια έμοιαζε η αντεπίθεση που σήμανε ο Χιμένεθ. Οι 8 νίκες και οι 3 ισοπαλίες που πέτυχε στα 11 τελευταία παιχνίδια. Και η επίτευξη μιας δραματικής σωτηρίας που έκανε τον ίδιο να δηλώνει ότι «1 στους 10 πίστευε μόνο ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε», πριν οι παίκτες του τον σηκώσουν στα χέρια. Δυστυχώς όμως η προσγείωση θα ήταν (και πάλι) ανώμαλη…

Και πώς να μην είναι όταν -έναν χρόνο αργότερα- αποδείχθηκε ότι το μοιραίο απλώς είχε αναβληθεί. Όταν η Σαραγόσα τερμάτιζε στην τελευταία θέση της Primera Division (με 9 νίκες, 7 ισοπαλίες και 22 ήττες) και ο σύλλογος έλυνε το συμβόλαιο του Χιμένεθ, παρόλο που είχε ένα χρόνο ακόμα διάρκεια.

Διάρκεια όμως είχε και το… καθισιό. Γιατί χρειάστηκε να περάσουν κάποιοι μήνες απραξίας πριν βρει την επόμενή του ομάδα. Και έφτασε μακριά μέχρι να τη βρει. Μέχρι το Κατάρ! Τον Νοέμβρη του 2013, λοιπόν, ο Μανόλο αναλαμβάνει την Αλ Ραγιάν. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται καλά. Ο Ισπανός δεν αποδεικνύεται ο αναμορφωτής που αναμενόταν. Και ο υποβιβασμός (στην ισοβαθμία με την Αλ Καριτίγια) δεν αποφεύγεται.

Είπαμε όμως. Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να φέρει τα πάνω-κάτω (και το αντίστροφο). Παρά την αποτυχία λοιπόν, δεν φεύγει. Σχεδιάζει την αντεπίθεση για την επιστροφή από τη δεύτερη κατηγορία. Και τελικά «ξεπλένει» τη ντροπή του υποβιβασμού, ανεβάζοντας την Αλ Ραγιάν με την εντυπωσιακή επίδοση των 16 νικών σε 17 παιχνίδια, πριν αποχωρήσει τον Ιούλιο του 2015.

Έκτοτε περιμένει (για πολύ καιρό, είν' η αλήθεια) την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Ξανακούστηκε τ’ όνομά του στη χώρα μας όταν έγιναν γνωστές οι κατηγορίες της τέως συζύγου του για συζυγική βία. Εμφανίστηκε και πάλι πιθανό να γυρίσει μετά την αποχώρηση του Τραϊανού Δέλλα. Μέχρι σήμερα που, ως γνήσιος ποδοσφαιρικός «καμικάζι», επιστρέφει στην ΑΕΚ: Για ν’ αναλάβει μια δύσκολη αποστολή, απ’ αυτές που αν μη τι άλλο ποτέ δεν φοβήθηκε… 
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.