Header Ads


Unlabelled Ποιος Αραούχο; Αυτός είναι η μεταγραφή-αποκάλυψη για την ΑΕΚ!

Ποιος Αραούχο; Αυτός είναι η μεταγραφή-αποκάλυψη για την ΑΕΚ!


Αυτή η προσθήκη έψησε τον Χιμένεθ και το έδειξε στη Λιβαδειά, όπου η Ένωση ξεκόλλησε από τη λάσπη. 


Ήταν πολύ σημαντικό για την ΑΕΚ να επικρατήσει στη Λιβαδειά. Ο ερχομός του Χιμένεθ και το τρίποντο με τον Αστέρα απέδειξε, ότι η μεγαλύτερη αλλαγή που χρειαζόταν η Ένωση ήταν στην ψυχολογία, η οποία ωστόσο χρειάζεται συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα για να κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα. Σε περίπτωση νέου στραβοπατήματος ελλόχευε ο κίνδυνος να επανέλθει η γκρίνια και η δυσαρέσκεια.

Οι «κιτρινόμαυροι» όμως τα κατάφεραν στο εξ αναβολής παιχνίδι για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και είναι δεδομένο, ότι το 0-1 με τον Λεβαδειακό θα τους βοηθήσει, να χτίσουν ένα νικηφόρο σερί. Και αν το θεωρείτε μικρό το κατόρθωμα, απλά ρίξτε μία ματιά στα αποτελέσματα του Δικεφάλου πριν την έλευση του Ισπανού: ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, το ίδιο και στην Τρίπολη (στην εμβόλιμη 2η αγωνιστική), ισοπαλία με ΠΑΣ και Λαμία (για το Κύπελλο).

Εκτός από το προβάδισμα πρόκρισης και τα ψυχολογικά οφέλη, η ΑΕΚ είχε άλλο ένα σημαντικό κέρδος στη Λιβαδειά. Την ώρα που στην Ένωση αναμένουν την άφιξη του Σέρχιο Αραούχο, για να δώσει νέα πνοή στην «κιτρινόμαυρη» επίθεση, ένας άλλος παίκτης που βρίσκεται ήδη στο έμψυχο δυναμικό της, ήταν η αποκάλυψη στην αναμέτρηση με τους Βοιωτούς. Αποκτήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, από τη Βέροια, από την οποία αποχώρησε έχοντας 9 συμμετοχές (7 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλο).

Η προσθήκη σχολιάστηκε με επιφυλακτικότητα, καθώς επρόκειτο για μία κίνηση που επικοινωνήθηκε ως επένδυση για το μέλλον, η ομάδα όμως χρειαζόταν έτοιμες λύσεις, δεδομένων των προβλημάτων που φανέρωσε στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Με τον Λεβαδειακό ο Δημήτρης Μεληκιώτης ντεμπούταρε με τον Δικέφαλο στο στήθος και τα «έδειξε», όπως είθισται να λέγεται στην ποδοσφαιρική οπαδική διάλεκτο.

Ο 20χρονος επιθετικός πέρασε σε ένα καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης. Η ΑΕΚ έδειχνε να κολλάει στη λάσπη του κάκιστου αγωνιστικού χώρου του δημοτικού σταδίου της Λιβαδειάς. Mετά την ατυχία με τον τραυματισμό του Ντίας (που στέρησε μία αλλαγή), το σχήμα με Μπακασέτα στην κορυφή, Μάνταλο-Βάργκας στις πτέρυγες και Αϊντάρεβιτς δεκάρι δεν απέφερε καρπούς και έκανε την απουσία του Πέκχαρτ από την αρχική ενδεκάδα, να φαντάζει... καταστροφική. Ο Χιμένεθ όμως αντί του ανεβασμένου ψηλού Τσέχου πέρασε τον νεαρο Μεληκιώτη, του οποίου η παρουσία ήταν καταλυτική στο παιχνίδι.

Ο πρώην εξτρέμ της Βέροιας έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Έδωσε στην ΑΕΚ ταχύτητα, μεταβιβάσεις με τη μία, πίεση ψηλά (η πρώτη άμυνα) και φρεσκάδα που χρειαζόταν πολύ η ομάδα του Δικέφαλου αετού σε αυτό το παιχνίδι. Όσο περνούσε η ώρα τόσο επιβαρυνόταν ο αγωνιστικός χώρος και τα κορμιά των ποδοσφαιριστών κουράζονταν. Η είσοδος του νεαρού που έπαιξε στην κορυφή με τον Μπακασέτα ως κρυφό επιθετικό ανανέωσε τις δυνάμεις των «κιτρινόμαυρων» και 5 λεπτά μετά την αλλαγή ήρθε το γκολ, ύστερα από φοβερό συνδυασμό των δύο ποδοσφαιριστών (Μελικιώτη – Μπακασέτα) και ασίστ του «Μέλι», όπως είναι το παρατσούκλι του.

Με το καλό λοιπόν να έρθει ο Αραούχο στην Ελλάδα. Η ΑΕΚ όμως χρειάζεται να παίρνει πράγματα από παίκτες του υπάρχοντος έμψυχου υλικού (που δεν είναι δανεικοί), όπως ο Μεληκιώτης. Δεν ξέρουμε αν θα αφήσει εποχή στην Ένωση, προς το παρόν όμως είναι σίγουρο, ότι η τεχνική ηγεσία θα τον αξιοποιήσει και θα δώσει θετικά στοιχεία στην ομάδα. Γιατί όπως είχε τονίσει και ο Χιμένεθ στις πρώτες του δηλώσεις και επιβεβαιώνεται με το αποτέλεσμα της Λιβαδειάς, «όταν ένας προπονητής έρχεται στα μέσα της περιόδου πρέπει να προσαρμοστεί στους παίκτες που έχει. Αυτή είναι η καλύτερη… μεταγραφή».

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.