Header Ads


Δείτε που θέλει να πάρει μεταγραφή ο Σωκράτης!

Δείτε που θέλει να πάρει μεταγραφή ο Σωκράτης!


Ο διεθνής αμυντικός της Ντόρτμουντ Σωκράτης Παπασταθόπουλος φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή «Είναι να γελάει κανείς» με τους Παντελή Βλαχόπουλο και Γιώργο Συρίγο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.


Για τη διατροφή των ποδοσφαιριστών:
«Όταν είναι στο σπίτι τρώει, ό,τι μαγειρεύει η γυναίκα του, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. Όταν έχει προπόνηση, κι αυτό συμβαίνει σχεδόν καθημερινά, εμείς τρώμε το φαγητό που φτιάχνουν οι μάγειρες της ομάδας. Βέβαια, αυτά που βγαίνουν προς τα έξω για τις δίαιτες είναι λίγο υπερβολικά. Ο Τούχελ άλλαξε τη διατροφή μας σε σχέση με τον Κλοπ. Δεν τρώμε καθόλου ζάχαρη και πολύ λίγο αλάτι».
Για το ρόλο που παίζει η γυναίκα και η οικογένεια στη ζωή του ποδοσφαιριστή:
«Αναλόγως το χαρακτήρα του και το τι ζητάει ο καθένας από τη ζωή του. Η γυναίκα μου με βοήθησε πάρα πολύ, τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου, καθώς είμαστε πολλά χρόνια μαζί. Η οικογένεια είναι κάτι το διαφορετικό. Τα παιδιά είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα που δε συγκρίνεται ούτε με τον πρωταθλητισμό».
Για το γεγονός ότι η Ελλάδα εξάγει αμυντικούς και όχι επιθετικούς:
«Ανέκαθεν οι Έλληνες παίκτες ήταν καλύτεροι αμυντικά, παρά επιθετικά. Αυτό είναι και στο DNA του Έλληνα ποδοσφαιριστή, καθώς είναι πιο εύκολο να καταστρέφεις παρά να δημιουργείς. Αυτό συμβαίνει διότι ο Έλληνας όταν ξεκινάει να προπονείται δεν αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο σωστά. Δεν υπάρχει οργάνωση, διότι δεν είμαστε εξελιγμένη χώρα. Για αυτό βγαίνουν παίκτες με αμυντικά χαρίσματα. Επίσης, το θέμα είναι και σε ποιες ομάδες θα είναι, ποιους προπονητές θα έχουν. Άλλωστε τώρα δεν έχω καμία σχέση με αυτό που ήμουν πριν από τρία και τέσσερα χρόνια».
Για τον προπονητή που τον βοήθησε περισσότερο:
«Πήρα πολλά από όλους τους προπονητές μου. Ο προπονητής που είχα στην Τζένοα, ο Γκασπερίνι με έμαθε να αντιλαμβάνομαι διαφορετικά το ποδόσφαιρο και το πως θα βελτιώνομαι μέσω της τακτικής. Ο Σάντος είναι από τους καλύτερους που υπάρχουν, ενώ ο Ρεχάγκελ με έβαλε σε άλλη νοοτροπία, καθώς με χρησιμοποιούσε από μικρό. Όλοι οι προπονητές έχουν θετικά και αρνητικά κι ένας ποδοσφαιριστής πρέπει να πάρει τα καλά από όλους. Ο Κλοπ είναι πάρα πολύ καλός άνθρωπος εκτός γηπέδων, από θέμα ψυχολογίας είναι ο καλύτερος που έχω γνωρίσει.
Ωστόσο, μέσα στο γήπεδο ο Τούχελ είναι καλύτερος. Τακτικά ξέρει πως να… προσφέρει στον ποδοσφαιριστή το παιχνίδι. Βέβαια, κανείς προπονητής δεν είναι τέλειος, για αυτό έχει ανθρώπους δίπλα του που τον στηρίζουν και καλύπτουν τα κενά του. Όπως συμβαίνει και με τους ποδοσφαιριστές».
Για την εθνική ομάδα:«Είμαι πιο αισιόδοξος σε σχέση με ένα χρόνο πιο πριν. Τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Για μένα το πιο σημαντικό δεν είναι η πρόκριση, ξέχωρα αν έρθει ή όχι, και το λέω τώρα που είμαστε σε θέση ισχύος. Το βασικό είναι να ξαναγίνουμε οικογένεια και περαστεί η σωστή νοοτροπία. Αν γίνουν αυτά τα δύο τρία πράγματα, που έχουμε βάλει ως κοινό στόχο, θα έχουμε και προκρίσεις και καλύτερες ημέρες».
Για την προσέγγιση του νυν τεχνικού της ομάδας Μίκαελ Σκίμπε:
«Ο σημερινός προπονητής έχει πάει πιο… ψαγμένα. Ξέρει τη νοοτροπία μας, ξέρει το τι χρειαζόμαστε και το τι πρέπει να κάνουμε στο γήπεδο. Και ο Ρανιέρι ήταν μεγάλος προπονητής και το ότι δεν πήγε καλά δεν ήταν θέμα μόνο δικό του. Πρώτα έφταιγαν η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές. Παίζει ρόλο και η τύχη, καθώς σε εκείνο το διάστημα είχαμε τραυματισμούς, παίκτες που δεν είχαν ομάδες, ενώ είχαν αποχωρήσει και δύο σημαντικά παιδιά, ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης.
Γενικά άρχισαν να αλλάζουν πολλά πράγματα και διαλύθηκε το κλίμα, αφού έφυγαν κάποιοι άνθρωποι που τόσα χρόνια το… προστάτευαν, δηλαδή οι παίκτες και οι προπονητές. Όταν τα πράγματα άλλαξαν κάποιοι αποφάσισαν να τα αλλάξουν όλα. Κυρίως μιλάω για το διοικητικό κομμάτι. Τα πράγματα σε μία ομάδα είναι μία αλυσίδα. Όταν σπάει μία ένας κρίκος τότε διαλύεται η αλυσίδα. Έπαψε να υπάρχει ένας κοινός στόχος, μία κοινή γραμμή και από εκεί που υπήρχε μία φωνή, μιλούσαν πλέον δώδεκα».
Για το αν έπαιξαν ρόλο και οι συλλογικές κόντρες για την κατάσταση που επικράτησε στην εθνική:«Δεν είχε οπαδική χροιά το πρόβλημα. Ήταν θέμα ότι έφυγαν οι παλιοί, ξεκίνησαν τα αρνητικά αποτελέσματα, ενώ κάποιοι θεώρησαν ότι τα σωματεία ήταν πιο σημαντικά από την εθνική. Πιο παλιά όλοι ήθελαν να παίξουν ακόμα και στα φιλικά και αυτό χάθηκε. Όταν οι ισορροπίες είναι λεπτές είναι πιο εύκολο να… χάσεις πράγματα σε μία ομάδα».
Για τα σενάρια μεταγραφής του στη Ρεάλ:
«Μπορεί να υπάρχει ενδιαφέρον από 15 ή 20 ομάδες. Εάν είναι υπάρχουσα η πρόταση της Ρεάλ θα φανεί στο μέλλον».
Για το πρωτάθλημα στο οποίο θα ήθελε να αγωνιστεί:
«Θεωρώ ότι το γερμανικό είναι μέσα στα δύο καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου. Αν φύγω από εδώ, θα ήθελα να παίξω σε Αγγλία ή Ισπανία, καθώς έχω περάσει από την Ιταλία και έχω δει εκεί πως είναι τα πράγματα. Όπως είπα και πριν, το θέμα δεν είναι ποιες ομάδες ενδιαφέρονται, αλλά ποιες μεταγραφές θα γίνουν. Επίσης, το θέμα είναι αν πωλείται ένας παίκτης, σε ποια τιμή και αν είναι διατεθειμένη κάποια ομάδα να πληρώσει για αυτόν».
Για το αν θα πάει στην επόμενη ομάδα του με τους δικούς του όρους:
«Όταν μία ομάδα σε θέλει πάρα πολύ τότε μπορείς και εσύ να συζητήσεις με το δικό σου τρόπο. Από εκεί και πέρα είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο από το μπάσκετ, καθώς υπάρχουν πιο μεγάλα μπάτζετ, πιο πολλοί παίκτες και οι μεγάλες ομάδες ξοδεύουν περισσότερα. Το ΝΒΑ είναι κάτι ξεχωριστό. Στην Ευρώπη βλέπουμε ομάδες, όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Ντόρτμουντ, η Μπάγερν, η Παρί κι άλλες να ξοδεύουν πολλά χρήματα. Αν μία μεταγραφή τους δεν παίξει άμεσα, τότε στην επόμενη μεταγραφική περίοδο θα πάρουν άλλον παίκτη».
Για την Ντόρτμουντ:
«Το θέμα δεν είναι οικονομικό στην ομάδα, έχει πολλά χρήματα και έχω δει πολύ μεγάλες προτάσεις που έχουν έρθει για παίκτες του συλλόγου και έχουν απορριφθεί».
Για το αν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό μία ομάδα που έχει ένα τόσο νεανικό ρόστερ:
«Η Ντόρτμουντ διαχρονικά επενδύει σε νεαρούς παίκτες, όπως έκανε με τους Χούμελζ, Γκιντογκάν, Λεβαντόφσκι, Γκέτσε κι άλλους. Μία ομάδα, που παίρνει συνεχώς νεαρούς παίκτες, για να κάνει πρωταθλητισμό χρειάζεται και τύχη, εκτός από οργάνωση και χρόνο. Διότι δεν μπορείς να πάρεις έναν παίκτη 16 ή 17 ετών και να τον βάλεις να παίζει σε τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα. Από εκεί και πέρα η δική μας ομάδα έχει νεαρούς παίκτες πολύ υψηλού επιπέδου. Το ότι δεν κερδίζουμε τίτλους οφείλεται και στη μικρή ηλικία του ρόστερ μας».
Για τον κορυφαίο επιθετικό που έχει αντιμετωπίσει:
«Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Μέσι είναι κάτι το διαφορετικό. Όπως και ο Νέιμαρ και ο Ιμπραχίμοβιτς. Ωστόσο, ξεχωρίζουν οι Μέσι και Ρονάλντο, που έχουν τρομερά προσόντα και ποιότητα. Για να σας πω την αλήθεια τους φοβάμαι όλους όταν εγώ και η ομάδα μου είμαστε σε κακή βραδιά. Όταν είμαστε καλά, δε φοβόμαστε κανέναν».
Για το ποια είναι τα κορυφαία στόπερ που έχει συνεργαστεί:
«Ο Τιάγκο Σίλβα. Τον έζησα ως παίκτη και εκείνα τα χρόνια ήταν αν όχι ο κορυφαίος, ένας από δύο τρεις καλύτερους. Και τον Νέστα τον έζησα, απλά ήταν σε μεγάλη ηλικία. Ο Νέστα ήταν τρομερός άνθρωπος και σε βοηθούσε πρώτα σε ανθρώπινο επίπεδο και μετά σε ποδοσφαιρικό. Σίγουρα θα είχε κάνει καλύτερη καριέρα, που έκανε βέβαια πολύ μεγάλη, αν δεν είχε τους τραυματισμούς».
Για το ελληνικό πρωτάθλημα:
«Δεν παρακολουθώ πολύ. Δεν προλαβαίνω για την ακρίβεια. Όταν βρίσκομαι στο σπίτι κοιτάω να αφιερώσω χρόνο στη γυναίκα μου και τα παιδιά μου, διότι αυτό τους λείπει και μου λείπει. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι το ανταγωνιστικό στην Ελλάδα. Η κρίση έχει φανεί και στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχει έσοδα, λόγω του Champions League, ο Παναθηναϊκός δεν έχει έναν επενδυτή, όπως ο Βαρδινογιάννης, η ΑΕΚ βρήκε τα τελευταία τρία χρόνια, όπως και ο ΠΑΟΚ, με τον Ιβάν Σαββίδη, που βάζει αρκετά χρήματα, χωρίς, όμως, αυτό να φαίνεται στο γήπεδο. Αλλά δεν είναι εύκολο μέσα σε δύο τρία χρόνια να φτιάξεις ομάδα».
Για το αν θα επέστρεφε στην ΑΕΚ:
«Δε θα ήθελα γενικότερα να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα Δε νομίζω ότι θα μου κάνει καλό. Αν ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αν υπήρχε οργάνωση και αντιμετωπίζονταν καλύτερα οι παίκτες, δε θα είχα πρόβλημα να επιστρέψω. Τώρα, έπειτα από όσα έχω ζήσει, γιατί να γυρίσω; Γίνονται πολλά λάθη στο εξωτερικό και από τη διαιτησία, εμείς χάσαμε έναν τελικό από διαιτητικό λάθος πριν από λίγα χρόνια, αλλά εκεί δεν ασχολούνται τόσο πολύ με αυτό. Πρώτα φτιάχνουν όλα τα υπόλοιπα και μετά κοιτούν το διαιτητικό κομμάτι. Αν φτιάξεις το πρωτάθλημά σου και σέβεσαι τον φίλαθλο, αυτός θα ασχολείται λιγότερο με τη διαιτησία».
Για την ομάδα που υποστηρίζει στο ΝΒΑ:
«Είμαι με τους Ουόριορς. Είναι απίστευτο αυτό που κάνουν οι Κάρι και Τόμσον. Σουτάρουν πίσω από τα οκτώ μέτρα και έχουν οκτώ στα δέκα. Είναι κάτι το διαφορετικό και ίσως αυτό που έλειπε από το ΝΒΑ. Μία δυάδα να κάνει τρελά πράγματα».

Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.