Header Ads


Στα αλήθεια τώρα, τι «φτιάξατε» το καλοκαίρι;

Στα αλήθεια τώρα, τι «φτιάξατε» το καλοκαίρι;


Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει για ένα παιχνίδι στο... ντούκου, για το οποίο κανείς από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές Παναθηναϊκού και ΑΕΚ δεν είχε το κουράγιο να μιλήσει για μπάλα! 


Θα διαβάσει κάποιος που δεν είδε το ντέρμπι ότι οι κουρυφαίοι Παναθηναϊκού και ΑΕΚ ήταν οι τερματοφύλακές τους και θα πιστέψει ότι έγινε ματσάρα. Με μια έννοια μάλιστα, δεν θα λέει και ψέματα. Για σκεφτείτε, αν δεν ήταν Βλαχοδήμος και Μπάρκας θα είχαμε κανένα "ξεκούδουνο" 2-2 και σήμερα θα κάναμε άλλη κουβέντα.

Η ποδοσφαιρική αλήθεια, όμως, του αγώνα στη Λεωφόρο δεν μπορεί να "πειραχτεί" από τρεις και τρεις επεμβάσεις. Οσο εντυπωσιακή κι αν ήταν για παράδειγμα εκείνη του Μπάρκα στον Βιγιαφάνιες. Η ποδοσφαιρική αλήθεια είναι αυτή που αποτυπώθηκε στα λόγια των πρωταγωνιστών της αναμέτρησης. Αθελά τους μεν, αλλά αλήθεια...

Ολοι τους μετά το τέλος του αγώνα μίλησαν για θέληση, προσπάθεια, πάθος και τα τοιαύτα. Κανείς δεν μίλησε για μπάλα. Ποια μπάλα; Παιχνίδι χωρίς σχέδιο, χωρίς πλάνο, χωρίς ποδόσφαιρο, περίπου στο... ντούκου. Κυρίως από την ΑΕΚ, είναι η αλήθεια, λόγω και των πάρα πολλών απουσιών του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρατάχθηκε με μια 11άδα, που πιθανότατα δεν θα ξαναδούμε.

Αλλά βασικά παιχνίδι χωρίς προοπτική. Διότι πέρα από την όποια ατομική ποιότητα κάποιων παικτών, τους δύο τερματοφύλακες, τον Κουρμπέλη, άντε τον Μάνταλο και τον Βιγιαφάνιες και "πάπαλα", δεν είδαμε τίποτε άλλο. Για την ακρίβεια, δεν είδαμε καθόλου ομαδική ποιότητα από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Και ακριβώς αυτό είναι που δεν δίνει προοπτική σε κανέναν από τους δύο για τη φετινή σεζόν.

Μπορεί στην πορεία να τους "βγει" ένας Μπάρκας ή ένας Βλαχοδήμος, αλλά αυτό για τις ομάδες, δεν θα σημαίνει τίποτα. Για τα δύο παιδιά μπορεί, που αμφιβάλω και για αυτό διότι και οι δύο σύλλογοι ψάχνουν για τερματοφύλακα. Αλλά σε κάθε περίπτωση για Παναθηναϊκό και ΑΕΚ δεν θα σημαίνει τίποτα.

Αυτό είναι ακόμη χειρότερο από ένα μεταξύ τους 0-0. Τέτοια, στο παρελθόν, έχουν υπάρξει κι άλλα. Αλλά με τέτοιο τρόπο, με παιχνίδι χωρίς ποδόσφαιρο, πιθανότατα δεν έχει υπάρξει.

Μάλιστα, για την ΑΕΚ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Διότι τουλάχιστον στον Παναθηναϊκό είναι στο ξεκίνημα μιας νέας προσπάθειας. Αντιλήφθηκαν, δηλαδή, πως αυτό το "πράγμα" που φτιάχτηκε το καλοκαίρι, δεν είχε καμία ουσία. Στην ΑΕΚ, όμως, είναι τέτοια η αδράνεια που υπάρχει, θαρρείς και αρέσει κιόλας αυτό που παρουσιάζει η ομάδα.

Ο Μοράις για παράδειγμα, είναι φευγάτος εδώ και μερικές εβδομάδες. Αλλά είναι ακόμη εδώ. Για να μπορεί να αφήνει τον Γιόχανσον στον πάγκο και να παίρνει το απούτως τίποτα από τις δύο μεσοεπιθετικές αλλαγές του...

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.