Header Ads


Unlabelled Η… επανάσταση των μικρών!

Η… επανάσταση των μικρών!


Οι μικροί είχαν την τιμητική τους στην 14η αγωνιστική της Basket League. Ο Κώστας Παπαδάκης του Κολοσσού Ρόδου και ο Γιώργος Τσαλμπούρης της ΑΕΚ πραγματοποίησαν εξαιρετικές εμφανίσεις, έκαναν ρεκόρ καριέρας κι οδήγησαν τις ομάδες τους στη νίκη. 


Ο πρώτος “σκότωσε” το Ρέθυμνο, ενώ ο δεύτερος κυριάρχησε στο ζωγραφιστό κόντρα στους ψηλούς του Απόλλωνα Πατρών.

Ο Κώστας Παπαδάκης αγωνίζεται ως δανεικός στον Κολοσσό Ρόδου από τον Παναθηναϊκό. Είναι προϊόν της Ακαδημίας “Triple Crown” που δημιουργήθηκε από τους Ευθύμη Ρεντζιά, Φραγκίσκο Αλβέρτη και Δημήτρη Παπανικολάου και διεθνής με τις μικρές εθνικές.

Ο 18χρονος γκαρντ πραγματοποίησε την καλύτερη του εμφάνιση στη Basket League στο εκτός έδρας παιχνίδι του Κολοσσού Ρόδου με το Ρέθυμνο. Ο Άρης Λυκογιάννης είχε την έμπνευση να τον ρίξει στο παρκέ στο τέταρτο δεκάλεπτο κι εκείνος όχι μόνο δεν “τρομοκρατήθηκε”, αλλά μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια, αρπάζοντας την ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Ο Παπαδάκης ήταν το κλειδί της νίκης του Κολοσσού, καθώς σημείωσε 10 πόντους  (2/3 τρίποντα, 4/4 βολές) και μάζεψε ένα ριμπάουντ σε μόλις 5 λεπτά και 55 δευτερόλεπτα συμμετοχής.

Οι 10 πόντοι του αποτελούν ρεκόρ καριέρας, μιας και στο παρελθόν δεν είχε καταφέρει να σημειώσει πάνω από 3 πόντους. Τόσους είχε σκοράρει στο περσινό παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Κολοσσό Ρόδου στο “Νίκος Γκάλης”, όταν και είχε κερδίσει το χειροκρότημα του Σάσα Τζόρτζεβιτς, αλλά και στα φετινά παιχνίδια του Κολοσσού με Κύμη, Παναθηναϊκό και Δόξα Λευκάδας.

Ο Γιούρι Ζντοβτς, σε αντίθεση με τον Άρη Λυκογιάννη, δεν πήρε ρίσκο. Ο Σλοβένος τεχνικός “υποχρεώθηκε” να δώσει παραπάνω χρόνο συμμετοχής στον Γιώργο Τσαλμπούρη λόγω των μαζεμένων τραυματισμών στην Ένωση. Ο Ντούσαν Σάκοτα βρίσκεται στα “πιτς”, ο Μαυροειδής ξεκουράστηκε κόντρα στον Απόλλωνα, ενώ ο Χαριτόπουλος δεν παίρνει σχεδόν καθόλου χρόνο συμμετοχής.

Μέσα απ’ αυτές τις συγκυρίες, ο 20χρονος φόργουορντ/σέντερ βγήκε μπροστά κι άρπαξε… από τα μαλλιά την ευκαιρία. Αρχικά, σημείωσε 10 πόντους κόντρα στην Παρτίζαν στο Βελιγράδι, ενώ στη συνέχεια φιλοδώρησε τον Απόλλωνα Πατρών με 15 πόντους (1/1 βολές, 6/8 δίποντα, 1/1 τρίποντο) σε 19 λεπτά συμμετοχής.

Οι 15 πόντοι που σημείωσε αποτελούν ρεκόρ καριέρας για τον Κατερινιώτη άσο, ο οποίος απέδειξε για ακόμα μία φορά πως το μέλλον του ανήκει. Η προηγούμενη καλύτερη του επίδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα ήταν οι 8 πόντοι που σημείωσε στο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στη Δόξα Λευκάδας.

*ebasket.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.