Header Ads


Χρόνια έψαχνε η ΑΕΚ έναν Βράνιες!

Χρόνια έψαχνε η ΑΕΚ έναν Βράνιες!


Ο Άκης Γεωργίου γράφει στο contra.gr για το 0-0 της Ξάνθης με την ΑΕΚ στα Πηγάδια σε μια μέρα που ξεκίνησε στραβά λόγω τραυματισμών και ιώσεων για την "Ένωση", για την οποία -δεδομένης της κατάστασης- θα μπορούσαν να πάνε ακόμη χειρότερα και αποθεώνει τον Βράνιες που έλειπε εδώ και χρόνια...


Όταν ξεκινάει η μέρα -αγώνα- με τέσσερις παίκτες να ανεβάζουν πυρετό, ο ένας εκ των οποίων δεν είναι σε θέση καν να δώσει το «παρών» στο γήπεδο, ενώ το ματς ξεκινάει με αποβολή πριν το δεκάλεπτο, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις (σε μια τέτοια μέρα) είναι να μη χάσεις. Από την άλλη, μέσα σε ένα μήνα η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει με 10 παίκτες στο πρώτο δεκάλεπτο ενός αγώνα (για διαφορετικούς λόγους) και αυτό είναι κάτι που έχει τη σημασία του.

Στο ανασταλτικό κομμάτι, η ΑΕΚ τα πήγε αρκετά καλά στην Ξάνθη, κράτησε το μηδέν και κινδύνευσε ελάχιστα παρά το αριθμητικό μειονέκτημα στην πρώτη ώρα του αγώνα, όμως από τη μέση και μπροστά η ιστορία της αποβολής και της -αναγκαστικής- εξόδου του Πατίτο έπαιξαν το ρόλο τους στο να μην καταφέρει να γίνει πιο ουσιαστική.

Όταν ήρθε η αποβολή του Τριάδη και το ματς ήρθε στα ίσια από αριθμητικής άποψης οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ήδη κουραστεί όμως καθοριστικό ρόλο στην ακίνδυνη εικόνα της «Ένωσης» στο μεσοεπιθετικό κομμάτι έπαιξε και η έλλειψη επιλογών από τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ. O Xριστοδουλόπουλος το πάλεψε για όση ώρα ήταν μέσα στο ματς, όμως -για μία ακόμα φορά- έλειψαν αρκετά πράγματα από αυτά που περιμένει η ΑΕΚ από τον Μάνταλο προκειμένου να στηρίξει πάνω του το δημιουργικό της κομμάτι. Λείπει μια μπαλιά που θα αλλάξει το ματς, μια κίνηση, ένα σουτ. Στο τέρμα…

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Πολύ καλό ματς έκαναν τα στόπερ, με κορυφαίο τον Όγκνιεν Βράνιες. Είχε χρόνια να εμφανιστεί στην ΑΕΚ τόσο δυναμικό στόπερ που να βγαίνει καλά στις μονομαχίες και να τον φοβάται ο αντίπαλος. Είναι λίγο επιρρεπής με τις κάρτες, έχει πάρει ήδη αρκετές, όμως έχει στοιχεία που έλειπαν και χρειάζονται στην ομάδα. Αρκετά καλά πάει και ο Λαμπρόπουλος που εξελίσσεται σε δεύτερο σέντερ μπακ (στο διάστημα της απουσίας του Τσιγκρίνσκι) αφήνοντας πίσω τον Κολοβέτσιο που έμεινε στον πάγκο. Με βάση την εικόνα των δύο το τελευταίο διάστημα δικαίως συμβαίνει αυτό.

Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ
Ο Χιμένεθ, χάνοντας τον Γιόχανσον από το πρωί του Σαββάτου λόγω ίωσης, επέλεξε (αναμενόμενα) να πάει με την 11άδα του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης με τον Αϊντάρεβιτς στη θέση του Γιάκομπ. Τα πλάνα του άλλαξαν πολύ νωρίς γιατί η ΑΕΚ πλήρωσε μια βαθιά μπαλιά που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και ο Γκάλο αποβλήθηκε σωστά για το μαρκάρισμα στον Λουσέρο. Ο Ισπανός «θυσίασε» τον Πατίτο για να περάσει στο ματς τον Μπακάκη και να καλύψει έτσι το κενό που προέκυψε. Στο ημίχρονο το γύρισε σε ένα 4-3-2 με τον Σιμόες κόφτη πίσω από τους Μάνταλο-Αϊντάρεβιτς και με τον Λάζαρο δίπλα στον Πέκχαρτ. Στο τέλος του ματς έβγαλε τον Μάνταλο και έβαλε τον Γαλανόπουλο σε μια κίνηση που έδωσε μια ώθηση στην ΑΕΚ, αφού ο μικρός είναι από τους λίγους ποδοσφαιριστές του ρόστερ που παίζουν τη μπάλα μπροστά και μπαίνουν στις φάσεις πάντα δυνατά, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να βγάλει η «Ένωση» δύο επικίνδυνες κόντρες.

Όπως είναι τα πράγματα τώρα για την ΑΕΚ, δεν υπάρχει πολυτέλεια για μη… σκασίλα από αποτέλεσμα όπως αυτό της Ξάνθης. Η «Ένωση» καίγεται για να προλάβει να μπει στα πλέι-οφ εδώ που φτάσαμε, κάτι που όπως φαίνεται δεν θα είναι εύκολη υπόθεση και στα Πηγάδια ήταν μια καλή ευκαιρία για ψαλίδισμα. Δεν έγινε το ψαλίδισμα, η ευκαιρία σπαταλήθηκε όμως στη φετινή ΑΕΚ συνέβησαν και χειρότερα πράγματα από μια ισοπαλία στην Ξάνθη. Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει όλο τον καιρό μπροστά του για να διορθώσει την κατάσταση, να βάλει την ομάδα στα πλέι οφ και από εκεί και πέρα η πορεία θα δείξει τι μπορεί να συμβεί.

ΠΗΡΕ ΤΑ ΡΙΣΚΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΚΙΝΙΑ…
Η είσοδος του Αραούχο πιθανότατα να βοηθήσει την κατάσταση όπως συνέβη με τις υπόλοιπες προσθήκες (όλοι όσοι ήρθαν τον χειμώνα προσέφεραν έστω και κάτι μέχρι στιγμής), όμως το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί και λίγο… ρέντα η ΑΕΚ που για την ώρα δεν διαθέτει. Δεν είναι μόνο ο τρόπος που χάνει στα ματς ή που βρίσκεται να μειονεκτεί πριν καλά-καλά ξεκινήσουν αυτά, είναι και η γενικότερη γκίνια με τους τραυματισμούς και τις ιώσεις. Στην Ξάνθη ο Πέκχαρτ έπαιζε με πυρετό, ο Μπακασέτας το ίδιο ενώ ο επίσης εμπύρετος Μελικιώτης έμεινε στον πάγκο και ο Γιόχανσον στο ξενοδοχείο λόγω ίωσης. Την ίδια ώρα που ο Βάργκας έμεινε στην Αθήνα λόγω ίωσης και που η ΑΕΚ έχει ξεχάσει και η ίδια πότε ήταν για τελευταία φορά διαθέσιμος ο Τσιγκρίνσκι, ή πότε ο Αλμέιδα έκανε συνεχόμενα ματς.

Για τους δύο τελευταίους θα πει κανείς ότι λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους η ΑΕΚ πήρε τα ρίσκα της, και ισχύει. Όμως γενικότερα είναι λες και υπάρχει ένα σύννεφο… γκίνιας πάνω από την ομάδα τη φετινή σεζόν με τα όσα ευτράπελα έχουν συμβεί σε αυτή.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ
Δεν συνηθίζω να κάνω τέτοιου είδους αναφορές, όμως στην προκειμένη περίπτωση είναι ενδεικτικό της δυναμικής του κλαμπ και του πού μπορεί να φτάσει αν γίνουν 3-4 πράγματα σωστά και εξασφαλιστούν στιβαρότητα και διάρκεια. Με την ΑΕΚ 6η χωρίς μεγάλα κίνητρα, με την Εθνική Οδό πιο… περίεργη από ποτέ και με το κρύο να θερίζει, μαζεύτηκε τόσος κόσμος και πήγε να υποστηρίξει την ομάδα στην Ξάνθη. Άνοιξαν δύο θύρες για τον μεγαλύτερο αριθμό φιλοξενουμένων φέτος στα Πηγάδια.

Τρομερό και αρκετά χαρακτηριστικό για να φανερώσει τι δυνατότητες υπάρχουν. Και κυρίως πόση δίψα υπάρχει, προκειμένου η εξέδρα να παρουσιάζει αυτή τη -δυσανάλογη με την ομάδα- εικόνα. Πολλές φορές το σημείο που βρίσκονται οι καταστάσεις γίνεται οριακό. Εκεί που μπορεί να θες μια σπρωξιά παραπάνω για να ανέβεις χωρίς να ξέρει κανείς πού μπορείς να φτάσεις, κινδυνεύεις να μην την πάρεις και να πλανάσαι στη μετριότητα. Σε ένα τέτοιο οριακό σημείο βρέθηκε η ΑΕΚ στη σεζόν που διανύουμε. Το πού θα τη βγάλει θα το δείξει η πορεία.

*contra.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.