Header Ads


Unlabelled Που οφείλονται οι εκρήξεις του Ζντοβτς; Ιδού η απάντηση!

Που οφείλονται οι εκρήξεις του Ζντοβτς; Ιδού η απάντηση!


Ο Κώστας Σωτηρίου υποβάλλει τον Γιούρι Ζντοβτς σε ψυχανάλυση και αποκαλύπτει τη στιχομυθία του προπονητή της ΑΕΚ με τον Δημήτρη Μαυροειδή μετά το περιβόητο «χαστούκι» στη Σαρδηνία!
Ανακαλύψαμε πάλι την Αμερική! Γενικώς και ανεξαιρέτως.


Ο τηλεοπτικός φακός συνέλαβε ένα από τα πολλά και συνηθισμένα επεισόδια, που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια των αγώνων στους πάγκους των ομάδων, και ως συνήθως άρχισαν οι υπερβολές. Δεν είναι, όμως, αυτός ο στόχος του κειμένου, ούτε θα ασχοληθούμε περαιτέρω. Θα πατήσουμε «fast forward» και θα φτάσουμε στο τέλος μιας ακόμη συνηθισμένης ιστορίας με πρωταγωνιστές έναν προπονητή και τον παίκτη του και εν συνεχεία θα επιχειρήσουμε το ψυχογράφημα του Γιούρι Ζντοβτς. Για να εξηγήσουμε τις εκρήξεις του!

-«Δημήτρη, sorry για αυτό που έγινε. Θα τα πούμε στην προπόνηση».
-«Τι sorry καλέ; Δεν έγινε κάτι. Ναι, θα τα πούμε».

Αυτό ακριβώς μας μετέφερε αυτήκοος μάρτυρας. Τίτλοι τέλους. Το ζητούμενο είναι τι «παθαίνει» ο Σλοβένος και εκρήγνυται κατ’ αυτό τον τρόπο. Εντονα, λυσσαλέα, παραστατικά, με «body language». Είναι σχεδόν έτοιμος να χειροδικήσει. Η έστω να ξεκινήσει καβγά. Ετσι είναι, όμως, πάντα; Ετσι λειτουργεί; Ερευνήσαμε την περίπτωσή του και πληροφορηθήκαμε αρκετές πτυχές του χαρακτήρα του. Στην καθημερινότητά του, το «Ξανθό Σκυλί» είναι όπως όλα τα άλλα σκυλιά της Κηφισιάς. Ξυπνάει πολύ πρωί και του αρέσει να περπατάει πολύ στα σοκάκια της γειτονιάς του. Το βράδυ κοιμάται νωρίς. Πολύ νωρίς. Φημολογείται ότι ξαπλώνει γύρω στις 22.30-23.00, τις μέρες που μπορεί τουλάχιστον και η ΑΕΚ δεν έχει μετακίνηση ή αγώνα.

Και είναι ήρεμος. Καμία σχέση με τον εκρηκτικό τύπο, που μετενσαρκώνει συχνά στα παρκέ. Ζει με τη σύζυγό του και τον 10χρονο γιο του, καθώς οι δύο μεγαλύτερες κόρες του σπουδάζουν και εργάζονται στο εξωτερικό (από όσο γνωρίζω στο Λονδίνο) και είναι απόλυτα προσηλωμένος στο μπάσκετ. Σκέφτεται μόνο για αυτό, αναλύει τα συστήματα στο μυαλό του και στο χαρτί, όπως ο Εμινεμ έγραφε με το στυλό τις ρίμες του στο «8 Mile», αλλά έχει ένα ζήτημα: είναι παθολογικά τελειομανής. Το είχε ως παίκτης, μεγάλος παίκτης της εποχής του, και αυτή η «πάθηση» τον ακολουθεί και στην καριέρα του ως προπονητή.

Είμαι πεπεισμένος ότι για αυτό τρελαίνεται ο Ζντοβτς. Αν όχι όλοι, οι περισσότεροι παίκτες στις ομάδες, που έχει κοουτσάρει ως τώρα, και φυσικά στην ΑΕΚ, είναι κατώτεροι από ό,τι ήταν ο ίδιος στη δική του πορεία. Σκέφτεται κάτι και απαιτεί την υλοποίησή του και όταν στην εφαρμογή του αποτυγχάνει ακολουθεί συχνά η έκρηξη. Ασφαλώς είναι ένα ζήτημα που ο ίδιος οφείλει να διαχειρίζεται καλύτερα, ούτως ώστε να μην τσαλακώνεται η εικόνα του και να μην δημιουργεί προστριβές με τους άμεσους συνεργάτες του, που δεν είναι άλλοι παρά μόνο οι παίκτες.

Οσοι γνωρίζουν καλά τον Ζντοβτς, επιβεβαιώνουν ότι ο Σλοβένος ενοχλείται αφόρητα από συγκεκριμένες συμπεριφορές. Απεχθάνεται το λεγόμενο «attitude», που έχουν κάποιοι παίκτες (δείτε τα επεισόδια με Κούπερ, Μπράουν και Γκριν και θα καταλάβετε) και αρνείται να αποδεχτεί το ίδιο λάθος για δεύτερη και τρίτη φορά στο ίδιο ματς. Λογικά, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη πριν, κάπως έτσι την «πλήρωσε» ο Μαυροειδής, ο οποίος πάντως δεν δέχτηκε χαστούκι, αλλά μια κίνηση του χεριού, ώστε να κοιτάξει στα μάτια τον προπονητή του. Για αυτό αμέσως μετά οι δύο τους κάνουν το λεγόμενο «high-five» και οι τόνοι πέφτουν κατακόρυφα.

Εξαιρετικός επαγγελματίας εδώ ο Μαυροειδής, ο οποίος εξέλαβε το περιστατικό ως κάτι συνηθισμένο, που συμβαίνει στα τάιμ άουτ. Ούτε έχω όρεξη να πάρω το μέρος του Ζντοβτς. Απλά ερμηνεύω συμπεριφορές. Πολλοί θεωρούν ότι ο προπονητής της ΑΕΚ μερικές φορές το παρακάνει και ως συνέχεια των προαναφερθέντων οφείλει να ξέρει και σε ποιους παίκτες απευθύνεται η τελειομανία του. Δεν έχει, κοινώς, τους παίκτες που διαχειρίζεται ο Ζέλικο Ομππράντοβιτς στη Φενέρμπαχτσε. Ούτε η ΑΕΚ έχει φτάσει στο επίπεδο των «αιωνίων» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Δεν έχει Σπανούλη, Πρίντεζη, Καλάθη.

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν φωνές που υποστηρίζουν ότι χωρίς αυτόν η Ενωση θα βυθιζόταν πέρυσι στο τέλμα της μετριότητας και σε καμία περίπτωση δεν θα είχε προσπεράσει τον Αρη κατακτώντας την τρίτη θέση με μειονέκτημα έδρας και έχοντας νωρίτερα χάσει τον κορυφαίο παίκτη της, Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Συμπερασματικά, αν ο Ζντοβτς περιορίσει τις εκρήξεις του και συνειδητοποιήσει την πραγματική ποιότητα των παικτών του, θα έχει μια πιο ισορροπημένη παρουσία στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Ειδάλλως, η καθημερινότητα της Ενωσης θα είναι απρόβλεπτη και εκρηκτική, ώστε να μην… βαριέται κανείς!

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.