Header Ads


Unlabelled Δήλωση ΠΡΟΚΛΗΣΗ για Αγια-Σοφιά από τον Δήμαρχο!

Δήλωση ΠΡΟΚΛΗΣΗ για Αγια-Σοφιά από τον Δήμαρχο!


Τις ενστάσεις του για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ εξέφρασε για πολλοστή φορά ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, Άρης Βασιλόπουλος, τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 


Ούτε… κόμμα από τα όσα υποστηρίζει εδώ και χρόνια για το γήπεδο της ΑΕΚ δεν αλλάζει ο Άρης Βασιλόπουλος. Ο δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ υποστήριξε μεν πως είναι υπέρ της ανέγερσης της «Αγια-Σοφιάς», ωστόσο έθεσε και πάλι μια σειρά υπό προϋποθέσεις.

«Ο δήμος από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει σαφείς θέσεις υπέρ της ανέγερσης του γηπέδου στον ιστορικό χώρο όπου βρίσκονταν και την ίδια στιγμή, προκειμένου να γίνει αυτό με την μεγαλύτερη δυνατή προστασία της πόλης, έχει θέσει ορισμένες προϋποθέσεις», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος, συμπληρώνοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει με τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα «παρότι έχουμε συκοφαντηθεί και συνεχίζουμε να συκοφαντούμαστε».

Αναλύοντας τις ενστάσεις του για το σχέδιο της ΑΕΚ, είπε: «Η πρώτη διαφωνία που είχαμε ήταν ότι δεν θέλαμε να αφαιρεθεί τμήμα δασικής έκτασης για τη δημιουργία του γηπέδου, γι’ αυτό και προσφύγαμε στο ΣτΕ. Ζητάμε και πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Πρώτον, ζητήσαμε το νέο σχέδιο του γηπέδου να μειωθεί σε ύψος, ώστε να υπάρχει ομαλή γειτνίαση με το άλσος και τον προσφυγικό συνοικισμό που είναι δίπλα. Με 28 μέτρα ύψους αλλοιώνεται η εικόνα της περιοχής. Δεύτερον, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας για το γειτνιάζον άλσος, τρίτον να υπάρξουν κυκλοφοριακά μέτρα, παρεμβάσεις και ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία της πόλης, γιατί έχουμε ζήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση κάθε φόρα που είχαμε αγώνα και τέταρτο, πολύ σοβαρό, είναι οι χώροι στάθμευσης. Έχουμε μία κατά παρέκκλιση της γενικής ισχύουσας νομοθεσίας. Το νέο γήπεδο προβλέπει μόνο 180 θέσεις στάθμευσης, ενώ με βάση την γενική νομοθεσία θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 3.000 θέσεις, ώστε οι επισκέπτες να παρκάρουν με τάξη τα αυτοκίνητά τους».

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.