Header Ads


Unlabelled Η ΑΕΚ έψαχνε απελπισμένο καμικάζι αυτοκτονίας

Η ΑΕΚ έψαχνε απελπισμένο καμικάζι αυτοκτονίας


Φέρνει τον αποτυχημένο Χιμένεθ, θέλει τον Λουτσέσκου για το καλοκαίρι. O Τσάρλυ γράφει στο contra.gr για την επιλογή της ΑΕΚ για τον "κιτρινόμαυρο" πάγκο.


Δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε με ότι έγινε στο Αγρίνιο. Παιχνίδια όπως αυτό και στην Τρίπολη θέλουν ψυχή, όχι ποδόσφαιρο. Η ΆΕΚ και στα δύο ματς έβαλε από δύο γκολ και δεν πήρε ούτε ένα βαθμό.

Να δεχτείς τρία τέρματα σε τέτοιες συνθήκες, μόνο εύκολο δεν είναι. Η ΆΕΚ το κατάφερε. Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο φουκαράς ο Μοράις παραιτήθηκε. Δεν έφταιγε ο άνθρωπος, έτσι κι αλλιώς το βιογραφικό του ήταν φτωχό. Δεν έχει νόημα να επιστρέφουμε ξανά στα ίδια. Η ΆΕΚ άλλαξε σελίδα, ο Μοράις αποτελεί παρελθόν και ο Χιμένεθ εκτός απροόπτου θα είναι ο νέος προπονητής μέχρι το καλοκαίρι.

ΕΠΡΑΞΕ ΟΠΩΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ
Η διοίκηση της ΆΕΚ έπραξε στην προκειμένη περίπτωση όπως ο Σύριζα αλλά και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Κάθε φορά που είναι να πάρουν ένα σκληρό μέτρο, βάζουν τα παπαγαλάκια, να διαρρεύσουν ένα πολύ πιο σκληρό.

Ανεβάζουν σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό της επιβάρυνσης. Ο κόσμος τρομάζει, νιώθει πως αν περάσει δεν θα μπορεί να την βγάλει και στην συνέχεια όταν έρχεται η εγκύκλιος στις αρμόδιες αρχές είναι λίγο πιο ήπια η επιβάρυνση από αυτή που είχε προαναγγελθεί. Με αυτό τον τρόπο και οι αντιδράσεις πιο ήπιες καθώς στον φόβο για τα χειρότερα  έρχεται και πιο καλοδεχούμενο ακόμα ένα μέτρο επιβάρυνσης.

Στην ΆΕΚ όλο το προηγούμενο διάστημα έβγαζαν τα ονόματα, των Κωστένογλου, του Νίκου Παπαδόπουλου, του Σαβέφσκι, του Βεργέτη. Από το να πάρεις τον "πάτερ" το να καταλήξεις στον Χιμένεθ ακούγεται κάπως πιο γλυκά.

ΕΡΙΞΕ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ
Στην πράξη η ΑΕΚ πηγαίνει σε έναν προπονητή που έχει να δουλέψει από το 2015. Που μπορεί να συνδέθηκε με έναν τίτλο, όμως η ομάδα που δημιούργησε όταν την ανέλαβε από την αρχή της σαιζόν ήταν συνονθύλευμα και στο τέλος έφυγε με έντονη κριτική. Και που το κυριότερο είναι πως οι δουλειές που έκανε μετά την ΆΕΚ δεν δημιουργούν συνθήκες ώστε να επιστρέψει.

Φαντάζομαι θα τα έχετε διαβάσει, μετά την ΆΕΚ πήγε στην Σαραγόσα. Κατάφερε να την σώσει την πρώτη χρονιά, γεγονός που πιστώθηκε 100% στον Χιμένεθ, η παραμονή της Σαραγόσα την σαιζόν 2011-12 έμοιαζε με ένα θαύμα. Την επόμενη όμως που την ανέλαβε από την αρχή, έφτιαξε ένα έκτρωμα και απολύθηκε αφήνοντας μία ομάδα που δεν μπορούσε ούτε να διεκδικήσει την παραμονή της. Στην συνέχεια πήγε στο Κατάρ στην Αν Ραγιάν. Είναι απίστευτο, αλλά πήρε μία ομάδα που είναι κάτι παραπάνω σαν μέγεθος από την ΑΕΚ στην Ελλάδα.

Με τεράστιο μπάτζετ και με παίκτες όπως οι Αγιεγκμπένι, Λούτσο Γκονζάλες, Ούτσε την έριξε κατηγορία! Την επόμενη την ανέβασε έχοντας ένα απίστευτα πιο μεγάλο μπατζετ από τις υπόλοιπες ομάδες αλλά τον έδιωξαν. Για την ιστορία την επόμενη χρονιά η ομάδα πήρε πρωτάθλημα. Ο Χιμένεθ έχει να δουλέψει από τότε. Η ΑΕΚ παίρνει προπονητή που είναι δυόμιση χρόνια άνεργος.

ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Να δούμε τώρα γιατί το κάνει. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει πειστεί πως ο κατάλληλος για να αναλάβει την ομάδα είναι ο Λουτσέσκου. Μόνο που ο συγκεκριμένος προπονητής έχει την Ξάνθη στην δεύτερη θέση, 9 βαθμούς αυτή την στιγμή πάνω από την ΑΕΚ.

Δεν έχει λόγο να αφήσει την προσπάθεια στην μέση για να έρθει τώρα να μπλέξει με το συνονθύλευμα που έχει δημιουργηθεί, ούτε ο Μελισανίδης θα έμπαινε στην λογική να κλέψει μέσα στην περίοδο τον προπονητή του Πανόπουλου που έχουν και καλές σχέσεις. Όμως η συνεργασία μπορεί κάλλιστα να γίνει από το καλοκαίρι. Και σε αυτή την λογική η ΑΕΚ περιμένει απλά να βγει η χρονιά και χρειάζεται μία προσωρινή λύση μέχρι τότε.

ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ
Από την στιγμή, όμως πως στο μυαλό του Δημήτρη Μελισσανίδη έχει κατασταλάξει ο Λουτσέσκου για το καλοκαίρι, η κατάσταση δεν είναι απλή. Γιατί χρειάζεται κάποιον απλά για να δουλέψει με μία ομάδα που έχει μάθει να αποτυγχάνει και είναι έτοιμη για μεγάλο κάζο μέχρι το καλοκαίρι και μετά να παραδώσει τα κλειδιά στον Λουτσέσκου.

Καταλαβαίνετε πως δεν ψάχνει προπονητή η ΆΕΚ, αλλά έναν προπονητή καμικάζι αυτοκτονίας, τον άνθρωπο που θα ολοκληρώσει έναν κύκλο αποτυχίας.

ΜΟΝΟ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Οπότε για να δεχτεί κάποιος αυτή την δουλειά πρέπει να είναι τελείως απελπισμένος. Να μην έχει την παραμικρή αυτοεκτίμηση ή να μην είναι ικανός να προτιμηθεί σαν πρώτος προπονητής από οποιαδήποτε ομάδα. Και σε αυτή την λογική έρχεται ο Χιμένεθ που είναι άνεργος για δυόμιση χρόνια και η μοναδική του ελπίδα ήταν να επιστρέψει κάποια στιγμή στην ΑΕΚ, εξαργυρώνοντας το κύπελλο που είχε πάρει.

Άλλωστε κάθε φορά που υπήρχε κρίση στην ομάδα, ο Χιμένεθ φρόντιζε να αυτοπροταθεί. Ήταν άλλωστε το πρώτο όνομα που διαβάσαμε όταν έφυγε ο Δέλλας, όταν το καλοκαίρι δεν έκλεισε ο Μοντανιέ και όταν έφυγε ο Κετσπάγια. Μόνος του έπαιρνε τηλέφωνα και ζήταγε να επιστρέψει. Τώρα όπως ήρθαν τα πράγματα, στην λογική που έχει αποφασίσει η ΑΕΚ, να πορευτεί την επόμενη χρονιά επιστρέφει γιατί φαντάζει σαν πιο αρεστή για τον κόσμο λύση, από το να ερχόταν κάποιος Βεργέτης η Κωστένογλου.

Η ΑΕΚ πάντως συνεχίζει να πηγαίνει σε λύσεις χαμηλών προσδοκιών. Και δεν πετάει την χρονιά φέτος γιατί έχει έτοιμο το καλοκαίρι κάποιο μεγάλο όνομα, αλλά για τον Λουτσέσκου της Ξάνθης. Είναι περίεργο, αλλά ο Μελισσανίδης αποφάσισε να φέρει στην ΑΕΚ τον προπονητή του Αδαμίδη.

*contra.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.