Header Ads


Unlabelled Δεν είναι ό,τι κι ό,τι η ΑΕΚ με Μεληκιώτη!

Δεν είναι ό,τι κι ό,τι η ΑΕΚ με Μεληκιώτη!


Η ΑΕΚ δεν βλεπόταν στη Λιβαδειά, ο Λεβαδειακός έχασε κλασικές ευκαιρίες, αλλά η πρόκριση βάφεται κιτρινόμαυρη! Μεληκιώτης και Μπακασέτας έκρυψαν τη μπάλα στο 0-1 της ΑΕΚ, που «κλειδώνει» το εισιτήριο για την οκτάδα.


Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν μια μεγάλη διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 9'. Έπειτα από κάθετη του Λαμπρόπουλου, ο Βάργκας πέρασε τον Μοσχονά, έκανε το πλασέ, η μπάλα σταμάτησε στο κεφάλι του Μάγκα, ο Βενεζουελάνος έκανε γύρισμα, ο Μπακασέτας πήρε μια κεφαλιά, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή! Δύο λεπτά αργότερα η μπάλα στρώθηκε σε καλή θέση στον Λαμπρόπουλο, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν πολύ άστοχο.

Η ΑΕΚ διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το 19', όταν ο τραυματισμός του Ντίας ανάγκασε τον Μανόλο Χιμένεθ να αλλάξει πολύ γρήγορα τα πλάνα του, περνώντας στο παιχνίδι τον Μάνταλο και αλλάζοντας τη διάταξη της ομάδας του από 3-5-2 σε 4-2-3-1, με τον Γιάννη Χριστόπουλο να τον ακολουθεί άμεσα, γυρίζοντας κι αυτός σε σχήμα με τετράδα στην άμυνα (είχε αποφασίσει να ξεκινήσει κι αυτός με 3-5-2, όπως η Ένωση).

Απάντηση από Λεβαδειακό

Οι αλλαγές αποσυντόνισαν στα επόμενα λεπτά την ΑΕΚ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Λεβαδειακός, κάνοντας δύο πολύ καλές ευκαιρίες μέσα σε δύο λεπτά. Στο 20' ο Σένκα μπήκε στην περιοχή και έκανε ένα σουτ με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σουμπίνιο έκανε προσωπική ενέργεια, μπήκε στην περιοχή, έκανε ένα σουτ με το εξωτερικό και έστειλε τη μπάλα στο δεξιό δοκάρι του Ανέστη!

Στο 27' ο Σουμπίνιο εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ από καλή θέση, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μάνταλος δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, που είχε κι αυτό την ίδια τύχη. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους ήταν για τον Λεβαδειακό, με τον Μαχαίρα να δοκιμάζει ένα μακρινό σουτ στο 44', την μπάλα να κοντράρει και τον Ανέστη να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Μπακασέτας και... 1-0

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους το παιχνίδι είχε μια «ανοιχτή» εικόνα. Στο 50' ο Μαχαίρας δοκίμασε ένα μακρινό σουτ που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Σουμπίνιο απείλησε ξανά όταν βρέθηκε μέσα στην περιοχή από δεξιά, έκανε ένα πλασέ, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Τελικά η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ, στην πρώτη της φάση στο δεύτερο μέρος, η οποία ήρθε στο 71': ο Μπακασέτας συνδυάστηκε δύο φορές μέσα στην περιοχή με τον Μεληκιώτη, πέρασε τον Μοσχονά, έκανε το πλασέ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Καθάρισαν οι τερματοφύλακες

Τρία λεπτά αργότερα ο Μεληκιώτης, στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ και έχοντας ήδη πιστωθεί μια ασίστ, έφτασε κοντά στο γκολ όταν υποδέχθηκε τη μπάλα μέσα στην περιοχή, γύρισε ωραία, έκανε το σουτ, αλλά ο Μοσχονάς του είπε «όχι». Την ίδια τύχη είχε και μια γυριστή κεφαλιά του Μάνταλου στο 79'.

Ο Λεβαδειακός απάντησε στις ευκαιρίες ακριβώς δέκα λεπτά αργότερα, όταν έπειτα από γύρισμα από τα δεξιά, ο Βασιλείου έκανε ένα σουτ στην κίνηση από καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μάνταλος έκανε μια σέντρα - σουτ, αλλά ο Μεληκιώτης δεν πρόλαβε να βάλει το πόδι και ο Μοσχονάς μπλόκαρε, ενώ το ματς έκλεισε με μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Μάγκα να κάνει ένα σουτ στην κίνηση από την καρδιά της περιοχής και τον Ανέστη να κάνει εντυπωσιακή επέμβαση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λεβαδειακός (Γιάννης Χριστόπουλος): Μοσχονάς, Τριποτσέρης, Μάγκας, Βούρος, Καραχάλιος, Μαχαίρας, Τόπι (69' Καλτσάς), Μεντί, Σένκα (54' Μιλιάζες), Σουμπίνιο (58' Γιουσούφ), Βασιλείου.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Βράνιες, Κολοβέτσιος, Ντίας (19' Μάνταλος), Γαλανόπουλος, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (85' Μπακάκης), Βάργκας (65' Μεληκιώτης), Μπακασέτας.

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.