Header Ads


Αυτή είναι η αλήθεια για Κετσπάγια στην ΑΕΚ! Ποιος... δεν τον ήθελε;

Αυτή είναι η αλήθεια για Κετσπάγια στην ΑΕΚ! Ποιος... δεν τον ήθελε;


Ο Τιμούρ Κετσπάγια σε νέες του δηλώσεις... έκραξε την ΑΕΚ τονίζοντας πως δεν τον ήθελαν στην ομάδα, όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική...


Πριν από τη σέντρα του ντέρμπι στη Λεωφόρο, υπήρχε μια σχεδόν γενική πεποίθηση ότι το παιχνίδι είναι... καρφωτό «Χ», στη λογική ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί να κερδίσει. Πιθανώς και μετά από το ματς να επικρατεί για αρκετούς η ίδια άποψη. Ωστόσο, αυτή αδικεί ξεκάθαρα την απόδοση που είχαν οι δύο τερματοφύλακες.

Στην πραγματικότητα μπορεί όντως να μην έγινε ματς που να... έβγαλε μάτια, όμως είχε οκτώ φάσεις για γκολ και με εξαίρεση μια (γιατί και στη φάση του Μάνταλου, στο 3', έχω την εντύπωση ότι ακούμπησε ο Βλαχοδήμος), τις άλλες τις καθάρισαν οι τερματοφύλακες, καταφέρνοντας να εξασφαλίσουν στις ομάδες τους το «μηδέν» στην άμυνα.

Όσον αφορά στην ΑΕΚ, η ακόμη μια εξαιρετική εμφάνιση του Βασίλη Μπάρκα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Υπάρχουν τερματοφύλακες που είναι... πηγή κινδύνου και κάνουν δώρα, υπάρχουν τερματοφύλακες που κάνουν τα προβλεπόμενα, τρώνε όσα συνήθως τρώγονται και σώζουν όσα συνήθως σώζονται και υπάρχουν και τερματοφύλακες που σε κάθε παιχνίδι θα κάνουν από κάτι καλύτερο έως κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που θεωρείται δεδομένο.

Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν στο τέρμα τους κάποιον από την τρίτη κατηγορία και η απόδοση του Μπάρκα στα παιχνίδια που έχει παίξει έως τώρα με την ΑΕΚ δείχνει πως είναι τέτοιος. Και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πως ο «οργανισμός» της ΑΕΚ έκανε το λάθος όχι μόνο να να μην ξεκινήσει με αυτόν κάτω από τα δοκάρια τη σεζόν, αλλά να επιμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά τα λάθη του Ανέστη.

Ο Έλληνας πορτιέρο δικαιώνει με τις εμφανίσεις του το γεγονός ότι ήταν η ακριβότερη μεταγραφή της ΑΕΚ το καλοκαίρι και ταυτόχρονα πείθει πως μπορεί να εξελιχθεί στον παίκτη από τον οποίο θα ξεκινά η ενδεκάδα της ομάδας (και ίσως και της Εθνικής) για τα επόμενα -πολλά- χρόνια.

Ντίντακ... υπό κατάρρευση

Από εκεί και πέρα, επιστρέφοντας στο παιχνίδι, η ΑΕΚ κινήθηκε στα... αναμενόμενα. Ο Σιμόες, που εδώ και μέρες έχει βρει τον εαυτό του, έκανε ένα εξαιρετικό ματς, ο Αϊντάρεβιτς ήταν καλύτερος, αλλά όχι κάτι τρομερό, οι Γκάλο, Λαμπρόπουλος κινήθηκαν στα επίπεδά τους, ο Κολοβέτσιος μοίραζε δώρα και ο Ντίντακ βίωσε ακόμη μια κατάρρευση.

Είναι τραγική ειρωνεία ότι ο Ισπανός που κυριολεκτικά δεν βλέπεται σε μια σειρά αγώνων, είναι ο μοναδικός παίκτης της ΑΕΚ που δεν έχει χάσει ούτε λεπτό, ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής στον πρώτο γύρο. Όμως, ταυτόχρονα θα ήταν αδικία να μην αναρωτηθεί έστω κανείς μήπως τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά όσον αφορά στην απόδοσή του, αν δεν είχε συμβεί αυτό. Αν υπήρχε παίκτης πίσω του που να του δώσει κάποιες ανάσες.

Σε ό,τι αφορά στην μεσοεπιθετική παρουσία της ΑΕΚ, είναι ο καθρέπτης της συνολικής της εικόνας. Μιας ομάδας που κινείται... σε ευθεία γραμμή. Που δεν έχει τον χαρακτήρα, την αποφασιστικότητα και την πυγμή να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Σίγουρα έκανε φάσεις στις οποίες θα μπορούσε να σκοράρει. Όμως, μετά από το πρώτο ημίχρονο που είδαμε, όταν έχεις... μετρήσει τον αντίπαλο σου, δεν γίνεται στο δεύτερο να έχεις τέτοια απόδοση.

Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αμφιβολίας ότι η Ένωση βρίσκεται σε μια κατάσταση που είναι επιβεβλημένο ένα... σοκ για να ξυπνήσει. Αυτό μπορεί να έρθει σε μια ομάδα είτε μέσα από διαδοχικά θετικά αποτελέσματα, είτε με αποφάσεις για αλλαγές. Όσο περνά ο καιρός, γίνεται όλο και πιο σίγουρο ότι για την ΑΕΚ ο μόνος δρόμος είναι ο δεύτερος. Και η μόνη σίγουρη λύση, είναι να αναζητήσει... σίγουρες λύσεις και όχι υπηρεσιακές.

Ο Κετσπάγια και η... Λάρισα

Μέσα σε όλα, ο Τιμούρ Κετσπάγια έκανε νέα εμφάνιση (τηλεοπτική), όχι για να αναρωτηθεί... γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος στο τηλέφωνο, αλλά «γιατί έδιωξαν εμένα και κρατάνε τον άλλο». Είπε πολλά, τα περισσότερα... εντυπωσιακά, αλλά αυτό που μου κάνει μεγαλύτερη εντύπωση είναι αυτό που είπε ξανά προχθές, όπως και τη μέρα που αποχώρησε, ότι κάποιοι δεν ήθελαν να κερδίσει η ΑΕΚ στη Λάρισα και μετά ήταν στεναχωρημένοι.

Στέκομαι σε αυτό, γιατί δημιουργεί σκιές ενώ στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ ξεκάθαρο. Άλλωστε, δεν μπορεί να υπονοεί ότι η διοίκηση δεν ήθελε να κερδίσει η ομάδα, ώστε να μπορεί να τον διώξει πιο εύκολα, γιατί κέρδισε και τον έδιωξαν... μέσα σε δέκα λεπτά, ακριβώς την επόμενη μέρα, με τον πάγκο της ΑΕΚ να μένει ορφανός για... μερικά λεπτά.

Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ, είναι ότι το «ήταν στεναχωρημένοι» αφορά στον Μπάγεβιτς, ο οποίος είχε ταξιδέψει με την ομάδα στη Λάρισα. Πράγματι ο εκτελεστικός διευθυντής της ΑΕΚ ήταν... κάπως μετά το παιχνίδι. Όμως, ο προφανής λόγος ήταν ότι ο ίδιος στήριζε την παραμονή Κετσπάγια, αλλά ήξερε εκείνη τη στιγμή πως ο Γεωργιανός είχε τελειώσει, αφού από την προηγούμενη μέρα είχε γίνει η καθοριστική συνάντηση του Μαϊστόροβιτς με τον Μοράις στην Τουρκία.

Κι ολόκληρο σουβλατζίδικο...

Τα υπόλοιπα, για τον ρατσισμό που λέει ότι ένιωσε (αν και όλοι τον αντιμετώπισαν στην αρχή ως «το δικό μας παιδί που επέστρεψε»), για το πρόβλημα που είχε με τον Μελισσανίδη, αλλά αποφάσισε να έρθει επειδή πίστεψε ότι στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη θα έχει να κάνει μόνο με τον Μπάγεβιτς, για τους «άσχετους» που τον έκριναν, ενώ εκείνος... ότι έπιανε γινόταν χρυσός και για τα... σουβλάκια, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι και από ένα σουβλατζίδικο να αγόραζε σε κάθε δημοσιογράφο ο Μελισσανίδης, δεν θα μπορούσε να γράψει ότι δεν υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στα αποδυτήρια της ομάδας μεταξύ προπονητή – παικτών. Κάτι που με σαφή ή λιγότερο σαφή τρόπο ανέφεραν στη συνέχεια αρκετοί παίκτες. Θα παραθέσω μια δήλωση του Γιάκομπ Γιόχανσον, ενός παιδιού που αν έχει ανταλλάξει κανείς απλά μια χειραψία μαζί του, αντιλαμβάνεται τη βαρύτητά της.

«Ήταν το ίδιο (σ.σ. «θερμόαιμος») και ως προπονητής. Όταν έβλεπε κάτι που δεν του άρεσε, εκνευριζόταν. Δεν μπορώ να πω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα, γιατί αυτό το φαινόμενο ήταν μόνιμο. Δεν ήταν κάτι απρόσμενο όταν πηγαίναμε στα αποδυτήρια και τα πράγματα δεν είχαν πάει καλά, να υπάρχει κάποιο ξέσπασμα με κάθε τρόπο», είχε πει ο Σουηδός...

Το κέρδος «Γιακουμάκης»

Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι ευχάριστη είδηση αυτό το Σαββατοκύριακο για την ΑΕΚ ήταν η εμφάνιση του Γιώργου Γιακουμάκη στο παιχνίδι του Πλατανιά με τον Ολυμπιακό. Η Ένωση αποφάσισε να τελειώσει άμεσα τη μεταγραφή του μόλις 22 ετών επιθετικού και να τον «δέσει» για πέντε χρόνια, λίγο πριν μπει το νέο έτος.

Το βράδυ του Σαββάτου, βλέποντάς τον να γυρίζει μόνος του ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, με ένα πολύ ωραίο γκολ, ένα κερδισμένο πέναλτι, μια παραλίγο ασίστ και μια μεγάλη ευκαιρία για το 3-2, είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποί της ένιωσαν δικαιωμένοι για την απόφασή τους να επενδύσουν σε αυτό το παιδί. Το οποίο πράγματι έχει τα χαρακτηριστικά και το ταλέντο για να εξελιχθεί σε κάτι μεγάλο...

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.