Header Ads


Unlabelled Προς Παναθηναϊκό ο Αραβίδης!

Προς Παναθηναϊκό ο Αραβίδης!


Η ΑΕΚ μπορεί να έχει περάσει στην εποχή... Μανόλο Χιμένεθ, αλλά ψάχνει ακόμη τον σέντερ φορ που θα διαθέτει το εύκολο γκολ, ώστε να κάνει τη διαφορά. 


Βέβαια στα λόγια τον είχε βρει από τα... Χριστούγεννα, αλλά ο... Τέβες της Μαλαισίας -που τον έλεγαν Ντίας και αποδείχθηκε... Λούης- εξελίχθηκε σε φιάσκο, αφού μάλλον περίμενε την καλύτερη πρόταση από το Μεξικό και, όταν τη βρήκε, την... έκανε στους «κιτρινόμαυρους».

Οπότε οι διοικητικοί - εκτελεστικοί της Ενωσης -ως συνήθως- τρέχουν πλέον και δεν φτάνουν για λύση (ή κελεπούρι ξανά;) της τελευταίας στιγμής. Τέτοια προβλήματα όμως επαναλαμβάνονται στον προγραμματισμό από το έλλειμμα σωστής ποδοσφαιρικής κρίσης που σε συνδυασμό με την πολύ σφιχτή («καβούρικη», σύμφωνα με τους οπαδούς) οικονομική πολιτική Μελισσανίδη οδηγούν σε αστοχία στη στοχοθεσία. Κλασική κατάληξη δηλαδή για αυτήν την ΑΕΚ.

Διαβάζω στα ρεπορτάζ πως ο Χιμένεθ αν γίνουν δύο ακόμη μεταγραφές θέλει επιθετικό και εξτρέμ! Λογικό μου φαίνεται σε μια ΑΕΚ όμως που συνήθως πάσχει από ποδοσφαιρική λογική και στην οποία για να μπουν πολλά λεφτά από τον διοικητικό ηγέτη της μάλλον θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της μέχρι να αλλάξουν θέσεις η... ανατολή με τη δύση...

Θυμίζω πως η πρώτη χειμερινή μεταγραφή της ΑΕΚ ήταν ένας... Σουηδός Μπακασέτας (κι ενώ προηγουμένως έγιναν φιλότιμες προσπάθειες να χωρέσει στην ενδεκάδα ο ορίτζιναλ) και το καλοκαίρι αποκτήθηκαν τρία βαριά ονόματα αλλά συνάμα και... προβληματικοί. Παίκτες όπως οι Λέσκοτ, Αλμέιδα, Τσιγκρίνσκι, από εκείνους που θέλουν περισσότερο συντήρηση και λιγότερο πίεση. Να πάρεις έναν το αντιλαμβάνομαι, τρεις όμως το βρίσκω άκρως ρισκαδόρικο και (αυτο)καταστροφικό.

Ετσι και τώρα η Ενωση «παλεύει» την περίπτωση Αραούχο, του ταλαντούχου Λάτιν της Λας Πάλμας. Χωρίς τα πρόσφατα παθήματα να φαίνεται πως της έγιναν μαθήματα. Από τη μια η προβληματική συμπεριφορά του Αραούχο (λόγω και της... σχέσης του με το αλκοόλ), που έκανε τον ΠΑΟΚ να μην ασχοληθεί με την περίπτωσή του (προτάθηκε και στον Δικέφαλο του Βορρά), κι από την άλλη η δυσκοιλιότητα προσαρμογής στους σύγχρονους κανόνες ποδοσφαιρικού μάνατζμεντ, αν κρίνω από το ότι η ΑΕΚ θέλει να γλυτώσει το ενοίκιο για τον δανεισμό του. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να γίνεται και οικονομική υπέρβαση, όταν το απαιτεί μια μεταγραφική υπόθεση με παίκτη που πιστεύεις πως μπορεί να κάνει τη διαφορά...

Οσον αφορά το ρόστερ με το οποίο θα δουλέψει ο Μανόλο Χιμένεθ στη δεύτερη θητεία του στην ΑΕΚ, μια από τις ενδιαφέρουσες εκκρεμότητες είναι και η περίπτωση του Χρήστου Αραβίδη. Επί Μοράις, από κάποια στιγμή και μετά, ο «Αραβας» ενημερώθηκε πως δεν υπολογίζεται. Θα ισχύσει και με τον νέο κόουτς ή τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν, ανάλογα βέβαια και με τον μεταγραφικό απολογισμό στο τέλος του μήνα;

Ενας Αραβίδης που θα μπορούσε να έχει αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος για την ομάδα την τρέχουσα σεζόν αν τον διαχειριζόντουσαν καλύτερα, αλλά κι αν απέφευγε και ο ίδιος τα πολλά «αυτογκόλ».

Για την υπόθεση Αραβίδη η στήλη απλώς θα μεταφέρει κάτι που αποτελεί πλέον κοινό μυστικό στην ελληνική πιάτσα των agents. Πως από το καλοκαίρι που μένει ελεύθερος θα φοράει τα... πράσινα. Για την ακρίβεια, λένε πως έχει σχεδόν συμφωνήσει με τον Νίκο Λυμπερόπουλο για να αποτελέσει παίκτη του Παναθηναϊκού τη νέα σεζόν.

Ο Αραβίδης αποτελεί μια περίπτωση που αρέσει στον Ουζουνίδη και ταιριάζει στην αγωνιστική φιλοσοφία του (θα τονώσει και το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ, στο οποίο γίνεται στροφή), ενώ, αν τον άφηνε ελεύθερο η ΑΕΚ, θα τον έπαιρναν από τώρα στο «τριφύλλι». Κάτι πάντως που πολύ δύσκολα θα συμβεί, αφού μιλάμε για ανταγωνίστρια ομάδα.

Αλλωστε, όπως ακούγεται στην πιάτσα, και στην ΑΕΚ είναι... υποψιασμένοι για τον επικείμενο «γάμο» Αραβίδη - Παναθηναϊκού.

*sentragoal.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.