Header Ads


Unlabelled Χιμένεθ και ΑΕΚ ταιριάζουν

Χιμένεθ και ΑΕΚ ταιριάζουν


Ο Αλέξης Σπυρόπουλος αναλύει όλα τα δεδομένα της συνεργασίας της ΑΕΚ με τον Μανόλο Χιμένεθ και την αναγκαιότητα της Ένωσης να σταματήσει στα… ετήσια μπαλώματά της.


Ολον αυτόν τον καιρό της αντίστροφης μέτρησης, η ΑΕΚ επικοινωνούσε ότι έκανε ένα λάθος ο Μπάγεβιτς με τον Κετσμπάια, έκανε άλλο ένα ο Μαϊστόροβιτς με τον Ζοζέ Μοράις, όμως τώρα «το παίρνει επάνω του», το θέμα-προπονητής, ο Μελισσανίδης. Και, παίρνοντάς το επάνω του, έφερε τον Χιμένεθ που έχει μείνει κοντά τέσσερα χρόνια εκτός κανονικού ποδοσφαίρου. Το Κατάρ δεν είναι ποδόσφαιρο. Είναι λεφτά. Είναι μια ελληνική Γ’ Εθνική, απλώς με λεφτά.

Σε μια κοινωνία, την ισπανική, όπου όλοι (πρόεδροι, τεχνικοί διευθυντές, προπονητές) τα ξέρουν όλα για όλους, τους ντόπιους τουλάχιστον, τον Χιμένεθ δεν τον (προ)τίμησε καμία ομάδα. Μόνον η ομάδα του, η Σεβίλλη, παλαιά, μία λύση έσωθεν, μετά τον Χουάντε Ράμος. Και, όταν επέστρεψε από την ΑΕΚ την προηγούμενη φορά, η Σαραγόσα. Η οποία Σαραγόσα, με τον αγαπητό Μανόλο, κατρακύλησε δίχως φρένα στον δεύτερο γύρο, τερμάτισε 20η στις 20 της Πριμέρα, υποβιβάστηκε εννοείται. Ανεπιστρεπτί, έκτοτε.

Αν, σε τούτη τη συγκυρία της μετάβασης από τον δεύτερο κόουτς της χρονιάς στον τρίτο, βρέθηκε κανείς να κατεβεί στον Πειραιά και να πει αυτά που ο Μελισσανίδης ήθελε στη συγκεκριμένη στιγμή ν’ ακούσει, η ευθύνη δεν ανήκει σ’ εκείνον που εισακούστηκε. Η ευθύνη είναι εκείνου που άκουσε. Άλλη μία χρονιά, το πουλόβερ-ΑΕΚ είναι κόσκινο. Η προσέγγιση, πλέον, γίνεται στη βάση εάν το μπάλωμα είναι καλό ή κακό. Το μπάλωμα, ωστόσο, ποτέ δεν είναι καλό.

Το μπάλωμα ποτέ δεν είναι καλό. Είναι ή κακό ή χειρότερο. Της ΑΕΚ, είναι κάθε χρόνο χειρότερο. Ο πήχυς πέφτει. Και το ζήτημα είναι, πώς δεν θα έχει ανάγκλη η ΑΕΚ το ετήσιο μπάλωμά της.    
Είναι, ή κακό ή χειρότερο. Της ΑΕΚ, είναι κάθε χρόνο χειρότερο. Ο πήχυς πέφτει. Άλλο «θα βγούμε Τσάμπιονς Λιγκ;» και άλλο «θα μπούμε στα πλέι-οφ;» Άλλο (όνομα-μέγεθος στην αγορά) ο Πόγετ το 2015, άλλο ο Χιμένεθ το 2017. Ο αριβίστας Πόγετ, μετά την ΑΕΚ, βρήκε τη δουλειά, ασχέτως αν δεν μακροημέρευσε, στη Ρεάλ Μπέτις. Ο ανύπαρκτος Χιμένεθ, μετά την ΑΕΚ, είναι αδύνατον να βρει δουλειά, όχι στη Ρεάλ Μπέτις, ούτε στη Ρεάλ Μπέτις Β. Ούτε καν, πια, στη Σεβίλλη Β.

Το ζήτημα είναι, πώς δεν θα έχει ανάγκη η ΑΕΚ το ετήσιο μπάλωμά της. Το ζήτημα λύνεται, με προπονητή που είναι προπονητής. Ενεργός. Μακρόπνοος. Ο προπονητής που είναι προπονητής, θα θελήσει να δει σοβαρό πλάνο. Προοπτική. Όχι, απαραιτήτως, σοβαρά χρήματα για ξόδεμα απ’ την πρώτη μέρα. Αλλά πλάνο που θα έχει την καθαρή στόχευση να γεννά έσοδα ώστε, με αυτά, η ΑΕΚ να μπορεί να διαθέτει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που είναι ποδοσφαιριστές.

Ρεαλιστική πηγή για έσοδα είναι, μονάχα, η «γραμμή παραγωγής». Εντοπίζω ή διαπλάθω, δουλεύω, αναδεικνύω, πωλώ, κι όλο πάλι απ’ την αρχή. Η ΑΕΚ, στον ενάμισι χρόνο της επιστροφής της, είναι η ουραγός των selling club της Σούπερ Λιγκ. Εφτασε, έως το στάδιο-αναδεικνύω. Υστερα, ό,τι ανέδειξε, αντί να το βάλει στη βιτρίνα είτε το χάλασε είτε το άφησε να μπαγιατέψει. Οφελος πάντως, στη φάση του peak, δεν εισέπραξε. Από κανένα. Ο Τζανετόπουλος κατέληξε, ένα κραχτό παράδειγμα, αφανής στο μακρινό πάρκιγκ-Ηρακλής.

Η επένδυση στη γνώση, στην ακαδημία, στο σκάουτιγκ. Αποσπασματικά, από καιρού εις καιρόν κάτι φάνηκε να κινείται. Ο Μαϊστόροβιτς, τη μία. Ο Μπαρμπαλιάς, την άλλη. Το δίδυμο Ζήκος/Σαμαράς, εν ευθέτω χρόνω. Και, ενόσω φαίνεται πως κάτι πάει να κινηθεί, Χιμένεθ! Ενας προπονητής, σημειώσαμε στην αρχή, εκτός κανονικού ποδοσφαίρου. Πιθανότατα, θα μου πείτε, συμβατός με την ΑΕΚ. Οσο και η ΑΕΚ είναι εκτός κανονικού ποδοσφαίρου…  

*sdna.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.