Header Ads


Unlabelled Σήκωσε έξι κούπες με ΑΕΚ και ανατρέπει τα πάντα: «Ξέρει τι κάνει ο Μελισσανίδης, ο Μπάγεβιτς να...»

Σήκωσε έξι κούπες με ΑΕΚ και ανατρέπει τα πάντα: «Ξέρει τι κάνει ο Μελισσανίδης, ο Μπάγεβιτς να...»


Ο Νίκος Σταθόπουλος, αναλύει όσα συμβαίνουν στον Δικέφαλο. «Δεν είναι άμπαλος ο Μελισσανίδης, ο Αλμέιδα δεν κάνει για μισό εκατομμύριο», λέει και αποκαλύπτει πολλά για το


Αγωνίστηκε στην ΑΕΚ για 9 χρόνια (1965-1974) κατακτώντας 3 Πρωταθλήματα Ελλάδος (1963, 1968,1971), 2 Κύπελλα (1964, 1966) και ένα Super Cup, ενώ υπήρξε 17 φορές διεθνής. Όπως αναφέρουν οι παλαιοί ήταν το πιο μοντέρνο αριστερό μπακ στην Ελλάδα εκείνη την περίοδο και πρωτοπόρος για τη θέση του. Κάλυπτε όλη εκείνη την πλευρά καθώς διέθετε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα φουλ μπακ, όπως σπάνια τεχνική κατάρτιση, ταχύτητα και σέντρα. Όπως αναφέρει το kitrinomavro.gr, ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του ποδοσφαιρικά, γιατί ήταν από τους λίγους ακραίους που διέθεταν ασίστ και γκολ στο ρεπερτόριό τους.

Σήμερα, δυστυχώς, δεν βλέπουμε παίκτες όπως τον Νίκο Σταθόπουλο. Τουλάχιστον στην ΑΕΚ, για την οποία δεν επιρρίπτει ευθύνες στους ποδοσφαιριστές. «Να μην ξεκινήσουμε και λέμε, ότι εμείς οι παλαίμαχοι ήμασταν καλύτεροι από τα σημερινά παιδιά. Και τα σημερινά παιδιά είναι καλά, αρκεί να πάρεις παίκτες που κάνουν για την ΑΕΚ», υποστηρίζει για το έμψυχο υλικό της Ένωσης και σε αντίθεση με τον Χρήστο Αρδίζογλου πιστεύει, ότι πρέπει να δοθεί ενεργότερος ρόλος στον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο 73χρονος βετεράνος απορεί με τις κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη, αφού όπως τονίζει «δεν είναι άμπαλος» παρόλο αυτά είναι βέβαιος, ότι στην ΑΕΚ κάνουν «χοντρά λάθη». Παράλληλα ο βετεράνος αναφέρθηκε στο μείζον θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια και αποκάλυψε, γιατί είχε καταψηφίσει, ως αντιδήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, το σχέδιο Γρανίτσα, στο οποίο «υπήρχαν πολλά ψέμματα», όπως υπογραμμίζει στη συνέντευξη που.

Πώς σχολιάζετε τα αγωνιστικά προβλήματα της ΑΕΚ;

«Ο προγραμματισμός που έχει γίνει για την ομάδα δεν... υπάρχει, που λέτε και εσείς οι νέοι. Και απ' ότι έμαθα, ο Μπάγεβιτς δεν ασχολείται καθόλου με τις μεταγραφές. Πως είναι δυνατόν να είναι στην ΑΕΚ ένας άνθρωπος, ο οποίος ως προπονητής πήρε 41 ποδοσφαιριστές και οι 40 πήγαν στην Εθνική και να μην έχει ενεργό ρόλο; Πήγε να πάρει τον Γκώνια από τη Λιβαδειά, τον πήρε ο Ολυμπιακός, στράφηκε στον Κασάπη και ο Μιχάλης φόρεσε τα γαλανόλευκα. Πήρε από την Νάουσα τον Τσιάρτα, τον έφτιαξε και πήγε Εθνική. Εν ολίγοις είχε μάτι ο άνθρωπος και πήρε παίκτες που έκαναν για την ΑΕΚ και έπαιξαν. Πως είναι δυνατόν, να μην του δίνουν το δικαίωμα να κάνει τον προγραμματισμό; Αν είναι αλήθεια, είναι χοντρό λάθος. Μετά έχουμε και το άλλο. Θέλουμε επιθετικούς και παίρνουμε αμυντικούς. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το πράγμα».

Ο Μπάγεβιτς πάντως έχει δεχτεί κριτική για την αδυναμία του στη λήψη αποφάσεων και χαρακτηρίστηκε... παρωχημένος.

«Κάποτε τον Πελέ, όταν ήταν πιτσιρικάς, τον ανακάλυψε ένας κυνηγός ταλέντων. Ο τύπος ήταν 82 χρονών. Το να μπορέσεις να αξιολογείς και να διαλέγεις είναι ταλέντο. Ο Μπάγεβιτς το είχε αυτό. Δεν μπορεί αυτός ο άνθρωπος να είναι εκτός μεταγραφών. Διώξανε τον Δέλλα, κακώς. Πήραν τον Κετσπάγια, κακώς. Όταν νικήσαμε 4-1 την Ξάνθη, έλεγαν για πρωτάθλημα. Εγώ είπα, ότι αυτή η ομάδα δεν πάει, με τίποτα, για πρωτάθλημα και δικαιώθηκα. Και αυτός ο προπονητής που ήρθε τώρα, κάποια στιγμή θα φύγει. Η ΑΕΚ θέλει κάποιους παίκτες, οι οποίοι να είναι ικανοί να φορέσουν τη φανέλα. Θα τους διαλέξει ο προπονητής και ο τεχνικός διευθυντής, ανάλογα με τη θέση που χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα και στο τέλος θα πάρουν την ευθύνη των αποφάσεων τους. Εδώ τώρα μιλάμε και δεν ξέρουμε ποιός έχει την ευθύνη στην ΑΕΚ. Κάνουνε χοντρά λάθη. Όχι μόνο η ΑΕΚ, αλλά και άλλες ομάδες. Έρχονται παίκτες, τους δίνουν για παράδειγμα 1,5 εκατομμύριο ασχέτως αν παίζουν ή όχι. Στην Αγγλία όμως πρέπει, να παίζεις για να πληρωθείς. Τα έχουν βάλει με τον Μαρινάκη. Καλά κάνει ο Μαρινάκης. Εσύ τί κάνεις; Πρώτα κοιτάζεις τα του οίκου σου. Η ΑΕΚ έχει στο ρόστερ κάποια παιδιά που μία παίζουν μία όχι. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Δύο τινά ισχύουν σε αυτήν την περίπτωση, ή δεν κάνουν καλή ζωή ή έτυχε και σε ένα παιχνίδι και έπαιξαν καλά. Βγάλτε συμπεράσματα μετά...».

Πόσο ευθύνεται για όλα αυτά ο Δημήτρης Μελισσανίδης;

«Οπωσδήποτε έχει ευθύνη. Αυτός είναι το αφεντικό. Έχετε υπόψιν σας, ότι ξέρει μπάλα. Δεν είναι άμπαλος. Τώρα γιατί συμβαίνει αυτό, δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί; Δεν θέλει; Δεν το γνωρίζω».

Η κατηγορία που του επιρρίπτουν οι Ενωσίτες, είναι, ότι δεν βάζει χρήματα...

«Η ΑΕΚ δεν χρειάζεται χρήματα. Μαζεύει τον κόσμο, με 30.000 λαό, βγαίνει οικονομικά».

Ναι, αλλά φέτος δεν μαζεύει, ούτε πούλησε αξιόλογο αριθμό διαρκείας...

«Αφού δεν πήρε παίκτες της προκοπής. Αυτόν τον σέντερ μπακ, τον Λέσκοτ, από την πρώτη φορά που τον είδα, είπα, ότι είχε πρόβλημα στο πόδι. Και αποδείχτηκε στη συνέχεια, ότι ήταν έτσι. Ο Αλμέιδα υπήρξε καλός παίκτης. Την είχε παίξει την μπάλα του. Δεν είναι ο ίδιος παίκτης όμως. Να σου κάνω μία ερώτηση; Ποιό είναι το ακριβότερο φετινό συμβόλαιο της ΑΕΚ;».

Είναι του Αλμέιδα με 550.000 ευρώ.

«Για μένα, τα λεφτά αυτά, γι'αυτόν τον άνθρωπο είναι πάρα πολλά. Εντάξει, τον πήρανε για κράχτη. Δεν έπρεπε όμως να πάρουν και κάποιους άλλους να δουλεύουνε; Όταν και οι άλλοι είναι άχρηστοι, τα 550 είναι πολλά. Όλα ξεκινάνε από το κεφάλι. Το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει ο Μελισσανίδης. Τώρα ήρθε ο Χιμένεθ, την ομάδα δεν την ξέρει και οι μεταγραφές τελειώνουν. Για μένα ο Μπάγεβιτς πρέπει να πάρει ενεργό θέση».

Μετά από κάθε αρνητικό αποτέλεσμα της ΑΕΚ κυκλοφορεί στις συζητήσεις του κόσμου κάτι σαν ανέκδοτο, που λέει, «χάσαμε; Αύριο να δείτε που θα έχουμε νέα για το γήπεδο!» και δείχνει, ότι πολλές φορές οι διοικήσεις λειτουργούν αποπροσανατολιστικά. Εσάς ποια είναι η γνώμη σας;

«Έτσι είναι. Έτσι καλύπτεται το... κενό».

Για την καθυστέρηση που υπάρχει στο θέμα του γηπέδου ποια είναι η γνώμη σας;

«Όταν μπαίνεις σε μία υπηρεσία, ρωτάς σε πόσες ημέρες θα βγει αυτό το έγγραφο. Σού λένε σε μία εβδομάδα, σε δύο εβδομάδες; Δεν μπορεί να καθυστερήσει παραπάνω. Κάτι άλλο υπάρχει. Το γήπεδο ούτε λεφτά θέλει, ούτε τίποτα. Αν δηλώσει η ΠΑΕ, ότι θα αγωνίζεται η ΑΕΚ σε αυτό το γήπεδο, μπορεί να βρει μία εταιρεία, να κάνει προϋπολογισμό βάσει υποχρεώσεων που θα έχει ως προς την κατασκευή και τελείωσε η ιστορία. Πόσα πληρώνει ενοίκιο στο ΟΑΚΑ το χρόνο; Αυτά τα λεφτά θα μπορούσε να τα δώσει στην κατασκευαστική. Είναι δυνατόν να μη βρεθεί εταιρεία αυτήν την εποχή που έχουν τα μηχανήματα αραγμένα και σκουριάζουν;».

Τί είχε γίνει με το σχέδιο Γρανίτσα την εποχή που ήσασταν αντιδήμαρχος στη Νέα Φιλαδέλφεια;

«Εμείς είχαμε αντιταχθεί στο γκρέμισμα του παλαιού γηπέδου, αλλά καταψηφίσαμε και τις εμπορικές χρήσεις του σχεδίου Γρανίτσα».

Είχατε δεχτεί σφοδρή κριτική και κατηγορίες τότε...

«Με είχανε κράξει, γιατί όταν είχα μιλήσει με τον δήμαρχο και τον Γρανίτσα τους είπα, ότι εγώ, αν η ψήφος μου ήταν καταλυτική, θα υπερψήφιζα για το γήπεδο και ας μην ήθελα τις εμπορικές χρήσεις και τον τρόπο που θα το φτιάχνανε. Γιατί προσέξτε, ο κόσμος δεν ξέρει κάποια πράγματα. Το σχέδιο του Γρανίτσα προϋπέθετε, ότι το οικόπεδο θα κοβόταν στο πέναλτι που βρισκόταν από τη μεριά της οδού Φωκών και θα υπήρχε τείχος. Από εκεί και κάτω προς την εκκλησία της Αγίας Τριάδος, τα 7 στρέμματα θα ήταν εμπορικά καταστήματα. Από εκεί και πάνω, ότι περίσσευε δηλαδή, ήταν προορισμένο για γήπεδο. Δηλαδή θα γινόταν ένα γήπεδο για 12 με 15 χιλιάδες θεατές. Καταλαβαίνετε τί παγαποντιά πήγαν να κάνουν. Είναι δυνατόν εγώ να δεχόμουν αυτό το πράγμα; Ψήφισα (κατά) κόντρα στο σχέδιο Γρανίτσα και τη συμπολίτευση με τους ψήφους να είναι 18 κατά και 7 υπέρ. Με πήραν όλοι οι παλαίμαχοι που χρηματίσανε πρόεδροι, αντιπρόεδροι, γενικοί αρχηγοί και μου έδιναν συγχαρητήρια. Όσοι γνώριζαν τί παιζόταν συνεχάρησαν. Όλα όσα έλεγε το σχέδιο για μπάσκετ και κλειστά ήταν ψέμματα. Οκταόροφο κτίριο με πολυκαταστήματα θα έφτιαχναν».

*sportdog.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

1 σχόλιο:

  1. Υπηρχε σουπερ καπ και τοτε που επαιζε ο Σταθοπουλος;; Δεν εχει ακουστει ποτε κατι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.