Header Ads


Βασιλειάδης: «Συγκίνηση από ΑΕΚ, απογοήτευση από Super League»

Βασιλειάδης: «Συγκίνηση από ΑΕΚ, απογοήτευση από Super League»


Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, βρέθηκε σήμερα (Σάββατο) στο κλειστό του ΟΑΚΑ και παρακολούθησε τον αγώνα – για την 11η αγωνιστική στη Stoiximan.gr Basket League – της ΑΕΚ με τη Δόξα Λευκάδας. Στις εξέδρες ήταν, προσκεκλημένα της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ, και 450 προσφυγόπουλα από περιοχές του Ελαιώνα και του Ασπροπύργου.


Το SentraGoal.gr, ζήτησε από το υφυπουργό να σχολιάσει την κίνηση της ΚΑΕ ΑΕΚ. Αλλά και την άρνηση της Super League, στο αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ να βάλει – στο αυριανό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό - στη φανέλα της το μήνυμα: «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας». Με την αιτιολογία πως είναι «άκρως πολιτικό μήνυμα».

Η τοποθέτηση του υφυπουργού:

«Βρέθηκα σήμερα στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ για το ΑΕΚ – Δόξα Λευκάδας. Την ομάδα του νησιού από το οποίο κατάγομαι. Είδα στις κερκίδες προσφυγόπουλα προσκεκλημένα της ΚΑΕ ΑΕΚ. Είναι μια κίνηση ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών, που με συγκίνησε. Στις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε διεθνώς, λόγω των μεγάλων μεταναστευτικών ρευμάτων από χώρες που ταλαιπωρούνται από πολέμους, φτώχεια και δυστυχία, ο αθλητισμός μπορεί να επιτελέσει ένα κοινωνικό έργο πολύ σημαντικό: να βάλει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο και να διαδώσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη τις ανθρωπιστικές ιδέες.

Βασιλειάδης: «Συγκίνηση από ΑΕΚ, απογοήτευση από Super League»-
Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό, είμαι βαθύτατα απογοητευμένος από την στάση που επέδειξε η Super League, στο αίτημα της ΠΑΕ Λάρισας. Κατανοώ πως η ελληνική Λίγκα ευθυγραμμίζεται με τις επιταγές FIFA/UEFA. Αλλά στόχος όλων μας πρέπει να είναι η ειλικρινή έκφραση της αλληλεγγύης μας στους ανθρώπους αυτούς. Οι οποίοι δοκιμάζονται τόσο σκληρά και αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα πατρογονικά τους εδάφη για να βρουν μία καλύτερη ζωή».
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.