Header Ads


Unlabelled «Προμελετημένος ο υποβιβασμός της ΑΕΚ»

«Προμελετημένος ο υποβιβασμός της ΑΕΚ»


Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο gazzetta.gr, ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος δεν μασά τα λόγια του. Μιλάει για τους λάθος ανθρώπους που κάνουν κουμάντο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τονίζει ότι υπήρχαν πολλοί που ήθελαν τον υποβιβασμό της ΑΕΚ.


Ο Ντίμι Κωνσταντόπουλος παρακολουθεί από απόσταση τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ωστόσο για ένα διάστημα τα έζησε από κοντά. Στο δεύτερο μέρος της συνέντευξής του στο gazzetta.gr, το ο οποίο τον συνάντησε στο Μίντλεσμπρο, μιλάει για τα όσα βίωσε σε Κέρκυρα και ΑΕΚ και τονίζει ότι δεν υπάρχει Έλληνας ποδοσφαιριστής που να μην έχει δει λανθασμένη διαιτητική απόφαση που δεν οφείλεται απλά… σε ένα λάθος. Παράλληλα, τονίζει ότι οι λάθος άνθρωποι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο καθρεφτίζονται στην ποιότητά του.

Θεωρείς επαγγελματικά μιλώντας, την ελληνική νοοτροπία πολύ ξένη προς τα εσένα;
«Ναι γιατί πρώτα από όλα ποδοσφαιρικά έχω ανδρωθεί στην Αγγλία, στο εξωτερικό. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας μου το έχω περάσει στο Νησί. Έτσι έχω πάρει την ανάλογη νοοτροπία. Στην επιστροφή μου στην Ελλάδα προσπάθησα να προσαρμοστώ, δεν ήταν εύκολο. Είχαν αρχίσει τα προβλήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα οποία συνεχίζονται. Έχοντας μάθει σε άλλου είδους οργάνωση και νοοτροπία μου φάνηκε δύσκολο».

Το μετάνιωσες που επέστρεψες;
«Δεν το μετάνιωσα που γύρισα στην Ελλάδα, γιατί ποδοσφαιρικά ήταν καλή σαν εμπειρία, με βοήθησε να γίνω πιο δυνατός σαν χαρακτήρας, αλλά και στην καριέρα μου. Έπαιξα στο Europa League με την ΑΕΚ, έπαιξα στην Εθνική, στη Σούπερ Λιγκ. Σαν εμπειρίες ήταν καλές. Το οργανωτικό κομμάτι δεν ήταν καλό και γι’ αυτό αποφάσισα να ξαναγυρίσω στην Αγγλία».
Γύρισες στην Ελλάδα για την Κέρκυρα. Από εκεί έχεις μόνο καλές αναμνήσεις;
«Ναι, από την Κέρκυρα πολύ καλές στη χρονιά που έμεινα. Η ομάδα είχε ανέβει στη Σούπερ Λιγκ μετά από χρόνια πολλά, καταφέραμε να την κρατήσουμε μέσα από δύσκολες συνθήκες, γιατί ο ανταγωνισμός ήταν πιο δυνατός από ό,τι είναι τώρα νομίζω. Και εκεί κατάφερα να μείνω στην ιστορία της ομάδας ως ο πρώτος παίκτης που είχε κληθεί στην Εθνική από την Κέρκυρα. Ναι, έχω πολύ καλές αναμνήσεις, Ήταν πολύ καλό το κλίμα».

Μετά από τη χρονιά εκείνη το όνομά σου είχε ακουστεί για αρκετές ομάδες, και για τον Ολυμπιακό. Τι ήταν εκείνο που σε έκανε να επιλέξεις την ΑΕΚ;
«Το είδα σαν ευκαιρία, ήταν πιο ιδανική για εμένα για εκείνη την περίοδο της καριέρας μου. Τεράστιος σύλλογος, με πολύ κόσμο και το πρότζεκτ τότε όταν πήγα φαινόταν καλό. Είχαμε καλή ομάδα και ήρθα να γίνω μέλος της και να παίξω στην Ευρώπη. Βέβαια μετά όλα πήγαν στραβά».
Όταν όμως τελείωσε η σεζόν και αρκετοί έφυγαν, εσύ αποφάσισες να μείνεις. Έχει να κάνει με το χαρακτήρα σου; Δεν ήθελες να τα παρατήσεις;
«Ναι, δεν είμαι τύπος γενικά που τα παρατάει. Και όταν περνάω ένα χρονικό διάστημα σε μια ομάδα αρχίζω και δένομαι κατά κάποιο τρόπο μαζί της, βλέπω κάποια πράγματα από μέσα, τις δυσκολίες. Δεν ήθελα απλά να αφήσω την ομάδα και να φύγω γιατι το θεωρούσα σαν χρέος μου και εμένα να προσπαθήσω να βοηθήσω. Σαν στάτους, σαν σύλλογος δεν άξιζε να περνάει αυτά που περνούσε».
Τι σου έχει μείνει από εκείνη την πολύ κακή χρονιά που έζησες από μέσα;
«Βλέποντας τα τώρα πίσω νομίζω ήταν κάτι αναπόφευκτο. Ήταν κάτι προμελετημένο, προδιαγεγραμμένο. Ότι θα γίνει ο υποβιβασμός και δεν υπήρχε περίπτωση να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι».
Προμελετημένο όταν λες τι εννοείς;
«Δεν μπορώ να ξέρω τι γίνεται στο παρασκήνιο, αλλά μου φαινόταν σαν ομάδα, σαν παίκτες και σαν έμψυχο δυναμικό, ότι δεν προσπαθούσε να μας στηρίξει κάποιος για να βγούμε από εκεί που ήμασταν. Φαινόταν ότι πολύς κόσμος κωλυσιεργούσε, σπαταλούσε χρόνο με διαδόσεις και φήμες για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

Σαν να ήθελαν δηλαδή κάποιοι να γίνει αυτό…
«Ναι, για μένα, ναι. Πολλοί ήθελαν».
Αναφέρθηκες στο παρασκήνιο και στα οργανωτικά ζητήματα. Είναι αυτά τα δύο βασικά προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου;
«Στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο διοικείται από πολλούς και λάθους ανθρώπους, που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο. Σε όλους τους τομείς. Ανθρώπους που τους αρέσει το παρασκήνιο, να παίζεται το ποδόσφαιρο εκτός γηπέδου περισσότερο και αυτό καθρεφτίζεται στην ποιότητα που υπάρχει στην Ελλάδα και γενικά στην οργάνωση. Είναι κρίμα».
Εδώ σε ρωτούν για τα όσα γίνονται στην Ελλάδα;
«Επειδή γίνεται αρκετό καιρό αυτό στην Ελλάδα έχουν πλέον αρχίσει και το θεωρούν δεδομένο. Έχουν σταματήσει να ασχολούνται ιδιαίτερα με τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Καμιά φορά με ρωτάει κάποιος για την κατάσταση, αλλά δεν έχω ακούσει και πολλούς που να θέλουν να πάνε από εδώ και να παίξουν στην Ελλάδα. Ακόμα κι όταν έχουν προτάσεις. Γιατί ακούν πολλά άσχημα πράγματα».
Είχες πει ότι βλέπεις πάντα καλοπροαίρετα τα διαιτητικά λάθη. Συνεχίζεις να το κάνεις;
«Κοίτα το λάθος το καταλαβαίνεις. Όταν όμως ζεις μια κατάσταση και ξέρεις ότι αποκλείεται να είναι λάθος για τον α ή β λόγο, αυτά δεν μπορώ να τα συγχωρήσω γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Και είναι κρίμα γιατί υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα και με μέλλον που με τέτοιες συμπεριφορές μέσα και έξω από το γήπεδο χάνουν και έτσι χάνει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Σου έχει τύχει δηλαδή φαντάζομαι να δεις πράγματα και να πεις «αυτό δεν είναι διαιτητικό λάθος». Σε τρώει όταν είσαι σε μια ομάδα και ζεις με αυτό;
«Φυσικά. Δεν νομίζω να υπάρχει Έλληνας ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα που να σου πει «όχι, δεν έχω δει κάτι τέτοιο». Σε κάποιο σημείο, σε κάποιο ματς, όλοι έχουν πει αυτό αποκλείεται να είναι λάθος».
Εσύ παρακολουθείς την ΑΕΚ; Βλέπεις περιθώρια βελτίωσης;
«Προσπαθώ, ενημερώνομαι. Υπάρχει σταθερότητα τώρα στην ΑΕΚ Από εκεί και πέρα το πόσο θα ανεβάσουν τον πήχη εξαρτάται από τους ιδιοκτήτες, τι μεταγραφές θα κάνουν και πόσο θα επενδύσουν στην ομάδα. Όταν φτάσεις σε ένα επίπεδο μετά πρέπει να κάνεις επενδύσεις για να μπορέσεις να προοδεύσεις. Αλλά το ότι υπάρχει σταθερότητα είναι νομίζω σημαντικό».

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.