Header Ads


ΑΥΤΗ ήταν ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΑΥΤΗ ήταν ΑΕΚ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Πέρασαν 16 χρόνια από το απόγευμα της 7ης Δεκεμβρίου, όταν η Ένωση στη ρεβάνς του 4-4 στο "Μπάι Αρένα" νίκησε 2-0 τη Λεβερκούζεν και προκρίθηκε στους "16" του Κυπέλλου UEFA!


Η Ένωση μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έκλεισε τους Γερμανούς πίσω. Μόλις στο 17ο λεπτό η πάσα του Τσιάρτα έβγαλε τον Κασάπη, ο οποίος με προσωπική ενέργεια άνοιξε την άμυνα της Λεβερκούζεν και πάσαρε στον Φερνάντο Νάβας που με πλασέ έκανε το 1-0. Σε όλο το πρώτο μέρος, η ομάδα του Μπέρτι Φογκτς είχε μόλις μία φάση, στο 11΄, όταν διαγώνιο σουτ του Ζε Ρομπέρτο μέσα από την περιοχή της ΑΕΚ μπλόκαρε ο Ατματσίδης.

Η ΑΕΚ μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48ο λεπτό ο Τσιάρτας με εκτέλεσή φάουλ έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στο τέρμα του Μάτισεκ ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Η ΑΕΚ μέχρι το 70΄πιεζε τους Γερμανούς που ζούσαν εφιαλτικές στιγμές και μετά ο ρυθμός του παιχνιδιού φυσιολογικά έπεσε, τελικό αποτέλεσμα 2-0.

Αυτός ήταν ο πρώτος αποκλεισμός, σε νοκ αουτ αγώνες, ενιαίας γερμανικής ομαδας από ελληνική, η ένωση είχε αποκλείσει και την ανατολικογερμανική Δυναμό Δρέσδης το 1989. Ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Μπέρτι Φόγκς, αφού έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ, δήλωσε πως η ελληνική ομάδα έμαθε στην δική του πως να παίζει σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο προπονητής της ένωσης Γιάννης Παθιακάκης αποδοκιμάστ ηκε έντονα πριν την έναρξη του αγώνα, όταν ακούστηκε το όνομα του από τα μεγάφωνα, κυρίως για τις κακές εμφανίσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα. Στο δεύτερο ημίχρονο και ενώ η πρόκριση έφτανε πολύ κοντά, οι φίλοι του δικεφάλου ασχολήθηκαν με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και με υβριστικά συνθήματα εναντίον του, αφού υπήρχαν δημοσιεύματα που ήθελαν την επιστροφή του στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ πίκαραν και τους Γερμανούς φιλάθλους φωνάζοντας “Αουφίντερσεν ΟΥΕΦΑ».

Η συνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Φερούζεμ, Καψής, Κωστένογλου, Ζαγοράκης (71 Πέτκοφ), Κασάπης, Ζήκος, Λάκης, Νάβας (90 Καραγιάννης), Τσάρτας (87 Μαλαδένης) και Νικολαΐδης


Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.