Header Ads


Unlabelled «Μοναδική λύση η αυτοκτονία, δεν μπορώ να σταματήσω να πίνω»

«Μοναδική λύση η αυτοκτονία, δεν μπορώ να σταματήσω να πίνω»


Κραυγή απόγνωσης από τον άλλοτε άσο της Άρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας. Απένταρος, άστεγος, σε τραγική κατάσταση, παραδομένος στη δίνη του αλκοόλ δεν ελπίζει σε τίποτα!  


Ο Κένι Σάνσομ ομολογεί συντετριμμένος πως ηττήθηκε κατά κράτος από τους δαίμονες του. Ο παλαίμαχος Άγγλος διεθνής στα 58 του δηλώνει δακρυσμένος πως είναι έτοιμος να πεθάνει, καθώς δεν μπορεί να καταπολεμήσει τον εθισμό του στο αλκοόλ, αλλά και τον τζόγο.

O άλλοτε σταρ της Άρσεναλ δεν κατάφερε να διαχειριστεί σωστά την ζωή του μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση με συνέπεια να καταλήξει μόνος σε ένα στενό δωμάτιο φθηνού ξενοδοχείου τις ημέρες των Χριστουγέννων.

«Βρίσκομαι στη χειρότερη κατάσταση μου. Ποτέ δεν είχα φτάσει τόσο χαμηλά. Θέλω να αυτοκτονήσω. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάτι για να ζήσω.

Θέλω να ξεχάσω την ζωή. Δεν μπορώ να την ελέγξω. Εάν μπορούσα τώρα να την τερμάτιζα θα το έκανα.

Ξέρω πως όσα λέω ίσως πληγώσουν πολλούς ανθρώπους, όμως πρέπει να απαλλαγώ από όλα αυτά και να είμαι έντιμος στο τι νιώθω», μονολογεί εμφανώς καταπονημένος ο Κένι Σάνσομ.

Ο 86 φορές διεθνής με την Αγγλία, έχει φτάσει στο σημείο να δανείζεται χρήματα από φίλους και να καταλύει σε φθηνά ξενοδοχεία ποντάροντας στη γενναιοδωρία των ιδιοκτητών τους.

Ο Σάνσομ θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα αριστερά μπακ στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Η καριέρα του είχε διάρκεια 20 ετών, ενώ αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Άρσεναλ το 1981.

Το 1994 εγκατέλειψε την ενεργό δράση και έκτοτε η ζωή του πήρε την κατιούσα. Ο χωρισμός με την επί μία δεκαετία σύντροφο του, Ντενίζ Μάλινς επέτεινε την κατάσταση.

«Έκανα πολλά άσχημα πράγματα. Είμαι τραγικός απέναντι της. Έπινα συνεχώς. Γινόμουν συνεχώς πιο επιθετικός».

Οι επιπτώσεις του αλκοόλ στον οργανισμό του, αλλά και στην εμφάνιση του είναι οδυνηρές.

Δείχνει πρησμένος, είναι αξύριστος, ενώ σπάνια αλλάζει ρούχα.

«Δεν έχω βουρτσίσει τα δόντια μου για εφτά μέρες. Δεν ξέρω εάν αυτό είναι κατάθλιψη. Γνωρίζω πως πίνω μέχρι να πεθάνω, αλλά δεν νομίζω πως θα σταματήσω. Δεν θέλω να σταματήσω. Αυτή είναι η αλήθεια.

Την περασμένη εβδομάδα δύο αστυνομική ήρθαν να με δουν επειδή ανησυχούσαν πως θα πληγώσω τον εαυτό μου. Επίσης έφτασε και ασθενοφόρο για να με μεταφέρει στο νοσοκομείο, αλλά αρνήθηκα. Ήθελα να είμαι μόνος μου».

Ο Σάνσομ ομολογεί πως το ποδόσφαιρο του έδινε μεγάλη χαρά. Όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να κρεμάσει τα παπούτσια του ξεκίνησαν τα προβλήματα.

«Το ποδόσφαιρο ήταν πολύ εύκολο για μένα. Η ζωή δεν ήταν το ίδιο. Πίνω τέσσερα μπουκάλια κρασί κάθε μέρα. 'Αλλαξα μάρκα κρασιού γιατί ήθελα να είναι πιο δυνατό και να νιώθω την επίδραση του. Το ξέρω, αντιμετωπίζω τεράστιο πρόβλημα, αλλά αγαπώ το αλκοόλ. Με κάνει να αισθάνομαι καλύτερα.

Όταν πίνω δεν με απασχολεί η ζωή μου. Για έξι μήνες είχα σταματήσει, αλλά δεν νομίζω πως πλέον μπορώ να το κάνω αυτό.

Έχασα τα πάντα. Την οικογένεια μου, τα σπίτια μου επειδή πίνω και τζογάρω. Θέλω να πιστεύω πως έδωσα στα παιδιά μου τα πάντα και ήμουν καλός πατέρας μέχρι που άρχισα να πίνω. Το αλκοόλ κατέστρεψε τη ζωή μου και τις ζωές αρκετών ανθρώπων βρίσκονται γύρω μου.

Απογοήτευσα τα παιδιά μου. Όποτε το σκέφτομαι μου έρχεται να βάλω τα κλάματα».

Ο Σάνσομ στις ημέρες της ακμής του εισέπραττε 1.500 λίρες την εβδομάδα, ενώ πλέον το μηνιάτικο του δεν ξεπερνάει τα 700 ευρώ. Προέρχεται από το επίδομα της της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών. Τα μισά καταλήγουν για διατροφή της πρώην γυναίκας του.

«Το ποτό με πληγώνει, αλλά νομίζω πως ο τζόγος είναι ακόμη χειρότερο. Κέρδισα 1.400 λίρες πριν από δέκα μέρες, αλλά μέσα σε μία ώρα τα έχασα όλα στα φρουτάκια.

Το μόνο πράγμα που με απέτρεψε από το να ξοδέψω όλα τα χρήματα μου ήταν πως έπρεπε να κρατήσω λίγα λεφτά για να αγοράσω κρασί».

Ο Σάνσομ νιώθει άβολα όταν τον αναγνωρίζουν οπαδοί και εξηγεί τους λόγους.

«Δεν θέλω να με αναγνωρίζουν γιατί μου αγοράζουν ποτά και θέλουν να τους μιλάω για την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής».

Τον περασμένο μήνα φοβούμενος πως θα χάσει το πόδι του κατέληξε για μια βραδιά στο νοσοκομείο.

«Είχα πρόβλημα στο πόδι και φοβήθηκα πως θα το χάσω. Δεν θέλω να καταλήξω σε αναπηρικό καροτσάκι. Πονάω ήδη και δεν θα το αντέξω. Πολύς κόσμος μου λέει τι να κάνω, αλλά γνωρίζω πως μόνο εγώ μπορώ να βοηθήσω τον εαυτό μου. Πρέπει να βρω με κάποιο τρόπο την δύναμη να το κάνω».

*gazzetta.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.