Header Ads


Αυτός είναι ο Αστρίτ Αϊνταρέβιτς που έκλεισε η ΑΕΚ!

Αυτός είναι ο Αστρίτ Αϊνταρέβιτς που έκλεισε η ΑΕΚ!


Το Contra.gr ακτινογραφεί την καριέρα του Αστρίτ Αϊνταρέβιτς. Το ταξίδι από το παγωμένο Φάλκενμπεργκ στην Πρέμιερ Λιγκ και την Λίβερπουλ, η δεύτερη χαμένη ευκαιρία στην Σταντάρ Λιέγης και η συμφωνία με την ΑΕΚ. Δείτε και τις εννέα διαφορετικές ομάδες που αγωνίστηκε ο 26άχρονος άσος και πως κυμάνθηκε η χρηματιστηριακή του αξία (VIDEOS).


Γεννημένος στην Πρίστινα του Κοσόβου από Αλβανούς γονείς, ο Αϊνταρέβιτς μετανάστευσε οικογενειακώς στην Σουηδία το 1992. Ο πατέρας του, Ατζίν Αϊνταρέβιτς, ήταν επίσης ποδοσφαιριστής και μάλιστα έκλεισε την καριέρα του στην Φάλκενμπεργκ, ομάδα από την οποία ξεκίνησε να παίζει ο γιος του!

Η ΠΡΩΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Τον Δεκέμβριο του 2006 σε ηλικία 16 ετών ο Αϊνταρέβιτς εντυπωσίασε τους ανθρώπους της Λίβερπουλ που πλήρωσαν 1.200.000€ για να τον αποκτήσουν. Ο νεαρός Κοσοβάρος με Σουηδικό διαβατήριο δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει και το 2009 η Λέστερ τον απέκτησε αρχικά δανεικό και στη συνέχεια ως ελεύθερο.

Η Αγγλία όπως φαίνεται δεν του ταίριαζε, με αποτέλεσμα να πάει δανεικός στην Χέρεφορντ μία σεζόν και στη συνέχεια να επιστρέψει στην πατρίδα του για λογαριασμό της Έρεμπρο και της Νόρκεπινγκ.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Με την Νόρκεπινγκ τη σεζόν 2011-2012 μέτρησε 41 εμφανίσεις με 6 γκολ και 6 ασίστ, κάτι που του άνοιξε το δρόμο για μεταγραφή στην Σταντάρ Λιέγης το 2012 έναντι 1.700.000€. Ούτε στο Βέλγιο μπόρεσε να κάνει τη διαφορά και για αυτό δόθηκε δανεικός σε Τσάρλτον και Χέλσινμποργκ.

Τον Αύγουστο του 2015, λοιπόν, επέστρεψε στην Έρεμπο με ελεύθερη μεταγραφή και από εκεί όπως όλα δείχνουν τον κλείνει η ΑΕΚ επίσης ως ελεύθερο.

Συνολικά ο 26άχρονος άσος έχει αγωνιστεί με εννέα διαφορετικές ομάδες!

Όλες οι μετακινήσεις του Αστρίτ Αϊνταρέβιτς.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ: Φάλκενμπεργκ, Λίβερπουλ, Λέστερ, Χέρεφορντ, Έρεμπρο, Νόρκεπινγκ, Σταντάρ Λιέγης, Τσάρλτον, Χέλσινμποργκ.

Για τα... πόδια του έχουν ξοδευτεί 2.900.000€ σε μεταγραφές, αλλά η χρηματιστηριακή του αξία ποτέ δεν ξεπέρασε το 1 εκατ. ευρώ( αυτό ήταν το πικ της, το καλοκαίρι του 2012, όταν και πήγε από την Νόρκεπινγκ στην Σταντάρ). Ο "Αστρίτης" πάντως έχει αγωνιστεί με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Σουηδίας.

ΤΑΤΟΥΑΖ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Αυτό που κάνει εντύπωση όσον αφορά τον Αστρίτ Αϊνταρέβιτς, είναι πως στο δεξί του χέρι έχει κάνει τατουάζ το όνομα του γραμμένο στα ελληνικά! Έτσι η πρώτη σύνδεση με τη χώρα μας δεν άργησε να έρθει.

*contra.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.