Header Ads


Για να σώσει τη χρονιά θέλει τουλάχιστον τέσσερις προσθήκες η ΑΕΚ

Για να σώσει τη χρονιά θέλει τουλάχιστον τέσσερις προσθήκες η ΑΕΚ


Κατανοώ πως όλη αυτή η ιστορία με το να σημειώνουν οι ρεπόρτερ και οι αρθρογράφοι το πόσους χρειάζεται σε κάθε μεταγραφικό παζάρι η Ένωση, είναι μια κουραστική διαδικασία, για τον αγανακτισμένο κόσμο της.


Γράφει ο Κώστας Μιαούλης...

Επιπλέον επειδή δεν μου αρέσει να κοροϊδεύω τον κόσμο, αυτό που έχω εισπράξει από ρεπόρτερ που γνωρίζουν τα πράγματα πολύ καλά, είναι πως δεν θα πρέπει να περιμένουμε τρελά πράγματα τον Ιανουάριο, από ενίσχυση. Στη συζήτηση που έλαβε χώρα ανάμεσα σε Μοράις και Μαϊστόροβιτς, αυτό που μου μεταφέρθηκε, ήταν πως η….ενίσχυση θα είναι ένας συν άλλος ένας, αν φύγει κάποιος από τους ήδη υπάρχοντες. Αυτό φέρεται να είπε ο Σουηδός στον Μοράις, στην πρόσφατη συνάντηση τους, με τον τεχνικό της ΑΕΚ να μένει…παγωτό. Ελπίζω από εκείνη την μέρα, με τα αυτά τα χάλια, η διοίκηση να έχει αναθεωρήσει και να κατανοεί πως δεν γίνεται με έναν ή δύο παίκτες τον Γενάρη να σωθεί η χρονιά.

Όπως γίνεται κατανοητό, με έναν+έναν (κατά τη μία+μία βολές που είχαμε κάποτε στο μπάσκετ) δεν πάει πουθενά το πράγμα. Ειδικά με την ομάδα σε αυτό το τραγικό σημείο φυσικής κατάστασης, που δεν σου αφήνει και περιθώριο να πάρεις αποτέλεσμα, για λόγους που εξήγησα και το Σάββατο. Ο προπονητής προσπαθεί, δουλεύει σε πράγματα που ο Τιμούρ τα είχε αφήσει στην τύχη του. Όσο και να στηρίξει όμως η διοίκηση τον προπονητή, αν αυτός διαχειρίζεται τα ματς όπως αυτό στην Κέρκυρα δεν θα έχει καμία τύχη. Προσέξτε δεν μιλώ για την επιλογή να βγει ο τάδε για να μπει ο τάδε. Aναφέρομαι στον πανικό που υπέστη ο Μοράις, όταν χρειάστηκαν πέντε λεπτά για ν’ αποφασίσει την αλλαγή που τελικά έγινε γύρω στο 86’.

Αν υποθέσουμε πως η διοίκηση της Ένωσης, που ήδη βλέπει τις σχέσεις της με τους οργανωμένους να κλονίζονται με βάση μία συνάντηση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, αποφασίσει να πάρει περισσότερους από έναν ή δύο, αυτοί θα πρέπει να είναι τουλάχιστον τέσσερις. Αριστερός μπακ, στόπερ, αμυντικός χαφ και επιθετικός. Τους λόγους τους γνωρίζουμε όλοι και βέβαια δε νομίζω πως μπορεί να χωρέσει και πάρα πολλή συζήτηση. Επιπλέον ίσως η πιο γενναία απόφαση για να έχεις τις βάσεις ώστε να είσαι το καλοκαίρι ένα βήμα πιο μπροστά, θα ήταν το γερό ξεσκαρτάρισμα να γινόταν από αυτή τη μεταγραφική περίοδο. Με την έννοια πως θα ήταν προτιμότερο να μας αφήνει όποιος δεν κάνει και να αποκτηθούν τέσσερις κανονικοί ποδοσφαιριστές.

Όμως ακόμα και το ξεκαθάρισμα που θα έπρεπε, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να γίνει τον Ιανουάριο. Με την ομάδα της ΑΕΚ να θυμίζει νοσοκομείο με τη συχνότητα που έρχονται οι τραυματισμοί και με οκτώ αναμετρήσεις μέσα στον πρώτο μήνα του 2017, το ξεσκαρτάρισμα θεωρείται ουτοπία. Η Ένωση οφείλει κάτω από κανονικές συνθήκες να ενισχυθεί με τέσσερις τουλάχιστον ποδοσφαιριστές (γιατί δεν θα έλεγα όχι και για εξτρέμ) αλλά όχι μόνο αυτό. Αυτοί θα πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι όταν θα διεξαχθεί η πρώτη αγωνιστική του νέου έτους, δηλαδή από 3-5 Ιανουαρίου.

Αναφέρομαι σε ποδοσφαιριστές που θα είναι εν ενεργεία και δεν θα πρέπει να τους περιμένει η ομάδα. Για να τους έχεις έτοιμους για να παίξουν εγκαίρως πρέπει να τους πάρεις μέσα στις επόμενες 15-20 ημέρες. Η διοίκηση της ΑΕΚ αν πάει με τους ρυθμούς που μας έχει συνηθίσει, δυστυχώς ο Ιανουάριος προμηνύεται εξαιρετικά δύσκολος, όχι μόνο για την ομάδα, αλλά κυρίως για την ΠΑΕ και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.