Header Ads


Unlabelled Ο ΑΠΟΕΛ εξέθεσε την τριάδα που βλέπει την πλάτη του φετινού Ολυμπιακού

Ο ΑΠΟΕΛ εξέθεσε την τριάδα που βλέπει την πλάτη του φετινού Ολυμπιακού


Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον ΑΠΟΕΛ που είναι η καλύτερη ομάδα σε Ελλάδα και Κύπρο και για το μέγεθος της ανικανότητας των τριών διεκδικητών ν’ ακολουθήσουν τον φετινό Ολυμπιακό. 


Αν οι κορυφαίες ομάδες της Κύπρου έπαιρναν μέρος στο ελληνικό πρωτάθλημα, πιθανολογώ πως από τους μεγάλους, μπορεί να μην υπήρχε και κανείς στην πρώτη δυάδα, αν αναλογιστεί κανείς πως η ΑΕΚ Λάρνακας είναι μπροστά από τον ΑΠΟΕΛ, που είναι ισόβαθμος και με την ΑΕ Λεμεσού. Γιατί η ομάδα του Κρίστιανσεν από τους τέσσερις μεγάλους της Super League είναι σίγουρα καλύτερος. Ο ΑΠΟΕΛ έκανε τον Ολυμπιακό ξανά να μοιάζει παιχνιδάκι στα πόδια του.

Σίγουρα στο πρώτο ματς είχε και τύχη με το μέρος του, αλλά το σημερινό ματς έμοιαζε με ένα ατελείωτο πάρτι στον άξονα των «ερυθρολεύκων». Μην βιαστεί κανείς να πει, πως δεν υπήρχε σοβαρό κίνητρο. Άλλο πράγμα να βγεις πρώτος και άλλος δεύτερος σε αυτόν τον όμιλο με αντιπάλους απόλυτα βατούς.

Αυτό που έχουν καταφέρει φέτος, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ μπορεί μόνο να εξεταστεί πλέον από ψυχολόγους. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση. Ακόμα κι αν πάρει κανείς πως ο Ολυμπιακός γλίτωσε στην Ελλάδα με τη βοήθεια της διαιτησίας σε 2-3 ματς, είναι εξωφρενικό ο Παναθηναϊκός να υπολείπεται επτά πόντων, η ΑΕΚ εννέα και ο ΠΑΟΚ 14 (κι αν το πάρει αγωνιστικά κανείς 11 πόντων). Γιατί ο Ολυμπιακός έχει χάσει ήδη πέντε πόντους, όσους έχασε πέρσι σε όλο το πρωτάθλημα. Κι ασφαλώς άλλη ψυχολογία θα είχαν οι «ερυθρόλευκοι» σε περιπτώσεις που οι αντίπαλοι θα τον πίεζαν ασφυκτικά βαθμολογικά.

Δίχως να διαθέτει το καλύτερο ρόστερ της ιστορίας του, ο ΑΠΟΕΛ πήρε την πρωτιά στον όμιλο κερδίζοντας δύο φορές τον Ολυμπιακό. Απόψε νίκησε με πειστικό τρόπο, απέναντι σε έναν άξονα του πρωταθλητή Ελλάδος που ήταν τραγικός. Ο Μπέντο μάλλον πιεζόμενος από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα έβαλε μέσα τον Ρομαό σε ευρωπαϊκό ματς, ο Ντα Κόστα με τον Βιάνα, δεν θα κέρδιζαν τον Πιέρρο Σωτηρίου ακόμα και αν έπαιζαν οι δύο τους με τερματοφύλακα και ο φορ του ΑΠΟΕΛ αγωνιζόταν μόνος του, ενώ στο δεύτερο μέρος, ο αριστερός διάδρομος του Ολυμπιακού ήταν για να κάνουν πάρτι και τα τσικό.

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε λοιπόν στους άλλους τρεις και στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, πως η ομάδα της οποίας βλέπουν την πλάτη είναι ευάλωτη και με έναν προπονητή που θα έχει προσεχώς προβλήματα, αν η κατάσταση γίνει πιεστική. Όμως το χάλι, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ είναι προφανώς μεγαλύτερο και ίσως είναι αργά ακόμα και τώρα που απομένουν 20 αγωνιστικές να διορθωθεί. Αυτό που έκανε ο ΑΠΟΕΛ στα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ήταν ν’ αποδείξει πόσο λάθος έγιναν όλα στους τρεις το περασμένο καλοκαίρι. Αλλά δείχνει κι έναν δρόμο πως αν κάποιος από τους τρεις συνέλθει, το περιθώριο ανατροπής απέναντι σε έναν πολύ αδύναμο Ολυμπιακό, που έκανε 2-2-2 σε έναν εύκολο όμιλο του Europa League, με Αστάνα και Γιουνγκ Μπόις υπάρχει.

*sport-fm.gr
Ακολουθήστε το AEK Fans Blog στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
loading...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.